Lezersvraag: Autohuur in Surin

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
23 januari 2015

Beste lezers,

Ik ga in de tweede week van maart een week naar Surin Thailand. Ik wil graag een auto huren daar. Wie kan me advies geven wat ik het beste kan doen?

Of al via internet in Nederland regelen of het ter plaatse doen? Zijn er mensen die ervaringen hebben in de regio van Surin om een auto te huren?

Ik hoop dat iemand me kan helpen met info.

Groet,

Marcel


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Lezersvraag: Autohuur in Surin”

 1. bob zegt op

  Beste Marcel,
  Surin is geen region. Er bestaat een provincie Surin en de hoofdstad daarvan heet ook Surin. Nu is dus de vraag wat bedoelt u. Verder is de opmerking van belang: hoe komt u er. Want als u direct van het vliegveld naar Surin gaat kunt u beter met de huurauto reizen. Bij de grote autoverhuurbedrijven kunt u vast al in Nederland reserveren maar ter plaatse gaat ook. Zorg vooral voor een internationaal rijbewijs en kies ter plekke voor een goede verzekering.

 2. P@ggy zegt op

  Beste Marcel,

  Ik ken Surin niet, maar heb al meerdere malen een auto in Thailand gehuurd via: Rentalcar.com Meestal kom ik bij Thai rent a car terecht. Een zeer goede en betrouwbare maatschappij. Rechtstreeks bij hen boeken is duurder.

  Succes!
  P@ggy

 3. Herbert zegt op

  Huur al jaren auto bij Thai rent a car incl verzekering. Naar mijn mening zeer goede prijs verhouding en service en heb nog nooit een internationaal rijbewijs gehad is ook nog nooit naar gevraagd bij het verhuurbedrijf en indien de politie vraagt naar rijbewijs wat me al vaker is overkomen kijken ze alleen maar naar wat erop staat en zodra ze ontcijferd hebben dat het een Nederlands rijbewijs betreft lachen ze en mocht altijd doorrijden.
  Je zou een auto in Surin kunnen huren maar op Airport zeker zo makkelijk daar je dan op eigen tijd indeling kunt reizen wat ik zelf heel prettig vind.

 4. Loe zegt op

  Het kan wel zijn dat ze bij Herbert nog nooit om een internationaal rijbewijs hebben gevraagd, maar toch zou ik er een meenemen. Bij een eventueel ongeluk weet ik niet of de verzekering uitbetaald als je geen inr.rijbewijs hebt

  • BA zegt op

   Ik ben een keer aangereden door een Thai, en de verzekering had aan mijn Nederlandse rijbewijs genoeg.

 5. Dennis zegt op

  In Surin (stad) heb je 2 autoverhuurders (althans voor Farangs); Farang Connection en Jimmy’s Carrental.

  Farang Connection heeft een eigen website, maar persoonlijk heb ik de indruk dat ze op sterven na dood zijn. Jimmy carrental neem ik niet al te serieus. Op het forum surinfarang,com zijn wel meer personen die (prive?) auto’s aanbieden, maar dat vind ik persoonlijk heel schimmig. Recent heb ik bij Farang Connection geen huurauto’s meer gespot, maar misschien waren allemaal verhuurd. Even bellen met Sunee (eigenaresse) brengt snel duidelijkheid denk ik.

  Een andere mogelijkheid is Buriram Expats. De eigenaar brengt tegen een toeslag (destijds 800 baht, nu mogelijk meer of minder) de auto naar Surin. De eigenaar van Buriram Expats is een Israëliër die in Israël voor Hertz gewerkt heeft. Doorgaans nette auto’s, maar duurder dan de “internationals”.

  Zelf boek ik altijd huurauto’s via Rentalcars.com en bij voorkeur AVIS. THAI Rent a Car is een goede 2e. Hertz boek ik uit principe niet, omdat ze ondanks volledige vooruitbetaling incl. full insurance een astronomische borgsom vragen (minimaal 30.000 baht).

  Een internationaal rijbewijs wordt door de huurders niet gevraagd, wel het paspoort. Maar de politie vraagt WEL naar het internationale rijbewijs (al was het alleen maar om bij het ontbreken ervan een boete te kunnen opleggen).

  Mijn advies derhalve: Vooraf huren bij een groot (inter) nationaal verhuurbedrijf en vanaf het vliegveld (niet perse Suvarnabhumi, ook al veel luchthavens hebben de “grote jongens” een vestiging) naar Surin rijden. Lokaal huren is duurder en niet beter.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website