Beste lezers,

Betreft legalisatie van het inkomensbewijs van de Nederlandse ambassade. Ik lees dat dit nu ook bij Immigration Jomtien gevraagd wordt en al langer bij diverse andere kantoren. Wie heeft er ervaring met het laten verzorgen van deze legalisatie via een (bemiddelings) kantoor? Dan graag naam, tijdsduur en kosten vermelden.

Ik vraag dit voor mensen die moeilijk kunnen reizen en/of van ver dienen te komen.

Alvast bij voorbaat dank.

NB: Ik vraag NIET naar de procedure om dit IN PERSOON te doen bij het Thaise Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Groet,

Frans

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

18 reacties op “Legalisatie van het inkomensbewijs van de Nederlandse ambassade?”

 1. Paco zegt op

  Je kunt met je Jaaropgaven van je inkomsten naar de Oostenrijkse consul in Pattaya Nua. Die maakt een optelsom en een verklaring van je inkomsten. Je kunt er op wachten en het kost niks! Dat wordt in Jomtien al jaren geaccepteerd.

  • RonnyLatYa zegt op

   En sinds wanneer doet hij dat gratis?

   • Paco zegt op

    Al vele jaren, Ronny!

   • Paco zegt op

    Sorry Ronny, ik maakte een vergissing. De Inkomstenverklaring kost bij de Oostenrijkse consul natuurlijk wel die 1600 Baht, maar het afstempelen van het Bewijs van In Leven doet hij gratis…

    • Caspar zegt op

     Je kan het ook zo doen je doet je inkomsten verklaringen in een envelop met een retour envelop geschreven adres in het Thais!!!! Doe er 1700 Baht bij in de envelop en je krijgt alles keurig terug (behale de 1700 baht natuurlijk 5555 ) gestuurd de inkomsten verklaring voor de immigration en je eigen toe gestuurde inkomsten papieren.Wel alles aangetekend opsturen natuurlijk ik wil niet een reis maken van 550 km naar een corona brandhaard Pattaya, dan maar met de post snel en veilig !!!!Doe er je voordeel mee Gr. CASPAR

  • Henkwag zegt op

   Zoals al duidelijk blijkt uit de reactie van Ronny: op dit moment kost dat 1700 bath. De juiste prijs ( ik dacht 45 euro ) is afhankelijk van de valutakoers.

 2. Geertg zegt op

  Is heel eenvoudig. Het desbetreffende document downloaden van de site van de ambassade. Dit document invullen en met gevraagde documenten opsturen naar de ambassade. Binnen 2 weken ontvang je dan je inkomstenverklaring. Kosten € 50.

  • Frans zegt op

   Het gaat om het nu verlangde vervolg traject. Namelijk dit document laten legalisern bij het Thaise Ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit wordt als extra gevraagd bij diverse immigration kantoren en nu ook in Jomtien.

   • Rudolf zegt op

    Beste Frans,

    Misschien kan SC smart travel in BKK iets voor je betekenen, zijn naam is Amnat Somchit en doet ook legalisatie van documenten. Hij is betrouwbaar en komt zijn afspraken na.
    Duur en tarief kan je met hem bespreken.

    Zijn mobiele nummer is 0819151191

    Groet Rudolf

   • Geertg zegt op

    Tot op heden heb ik de in het Engels opgestelde inkomstenverklaring nog nooit moeten laten legaliseren hier in Buriram.

    • RonnyLatYa zegt op

     Je leest het af en toe dat immigratiekantoren dat vragen. Meestal hoeft het niet en is het een lokale beslissing.
     Het is ook de eerste keer dat ik verneem dat het nu een eis zou zijn in Jomtien.

     Gaat het landelijk ingevoerd worden, of is het iemand die overgeplaatst werd van een immigratiekantoor waar het wel van toepassing was? Gebeurt soms ook dat die dan gewoontes van het vroegere kantoor meeneemt tot iemand daar dan zegt dat het hier niet hoeft, of dat men het net daarom wel gaat invoeren.

     Kan natuurlijk ook zijn dat men ontdekt heeft dat in het verleden er door aanvragers op een of andere manier geknoeid werd met die visumondersteuningsbrief en dat men dan beslist heeft die legalisatie in te voeren als extra controle naar de originaliteit van het document, of dan toch naar de handtekening op het document.

     De toekomst zal het uitwijzen.

     https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-infobrief-nr-010-22-immigration-pattaya-thai-marriage-jaarverlenging/

    • Frans zegt op

     In het bericht van Hans van 9 Februari jl. werd melding gemaakt dat dit ook voor hem de 1e keer was in Jomtien. Verder dat bij het MF alleen nog op afspraak gewerkt wordt.
     Om a; niet in tijdnood te komen en b: niet de voor sommigen verre en oa voor mij fysiek moeilijke reis naar Bangkok te hoeven maken was mijn vraag voor een alternatief van een kantoor die dit tegen betaling kan regelen.

  • Hendrik zegt op

   Via de ambassade doen zoals Geertg schrijft.
   Ik had in de laatste week van januari 2021 mijn visumondersteuningsbrief met 4 dagen binnen.
   De aanvraag via de post verstuurd, snelle post inclusief track and trace, voor 43 baht en 43 baht voor de retourzending.

 3. timker zegt op

  Als het gaat om de “visum ondersteunings brief” dan klopt het antwoord van Geertg hierboven, maar het kost ook nog de frankering van de 2 enveloppen (1 om te versturen en 1 retour enveloppe). Ik heb er nu 2x gebruik van gemaakt bij mijn visum verlenging, op basis van een Thais huwelijk, in de provincie Sakon Nakhon.

 4. Jacobus zegt op

  Al vele malen heb ik bij de Nederlandse ambassade in Bangkok de support letter aangevraagd ter ondersteuning van mijn aanvraag voor jaarverlenging van mijn verblijfsperiode op mijn bestaande visum.

  1 ga naar de wedsite van de ambassade en download het aanvraagformulier. Print out en vul in. Onderteken.
  2 print een copy van de eerste blz van je paspoort uit.
  3 print het jaarverslag van de AOW en het verslag van je pensioenverstrekker uit.
  4 print de bankgegevens uit waarop de stortingen van de AOW en je pensioen staan. De laatste 3 maanden. Of de meest recente.

  En zoals hierboven beschreven. Alles in een enveloppe gericht aan de Nederlandse ambassade in Bangkok. Alsook een lege enveloppe gefrankeerd met je eigen adres. Bovendien het bedrag van 50€ in Thaise bahts.

  Dit alles is ook te lezen op de website van de ambassade. Binnen 1 of 2 weken ontvangt men de support letter per post thuis. Deze ondersteuningsbrief is altijd zonder problemen door immigratie geaccepteerd. In mijn geval immigratie in Prachin Buri.

  • RonnyLatYa zegt op

   Misschien de vraag nog eens in herinnering brengen.

   Het “Betreft legalisatie van het inkomensbewijs van de Nederlandse ambassade. “omdat dit blijkbaar nu in Jomtien wordt gevraagd.

   Hij vraagt niet hoe hij de visumondersteuning brief moet aanvragen.

   • Rudolf zegt op

    Je was mij net voor Ronny, het valt mij op hoe slecht er hier soms gelezen wordt.

    Mijn reactie aan Frans was SC smart travel in BKK, die doen ook vertalingen en legalisaties van documenten, meerdere lezers van dit blog, hebben al goede ervaringen met dit bemiddelingsbureau.

    Rudolf

    • f zegt op

     Bedankt Rudolf:
     Met jouw antwoord kan ik wat , indien nodig.
     Ik hoop nog zonder legalisatie van mijn inkomsten bewijs mijn jaarverlenging te krijgen.

     Gelukkig hebben jij en Ronny LatYa in ieder geval mijn vraag begrepen. ik begon inderdaad aan mijn taalvermogen te twijfelen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website