Lezersvraag: Legalisatie inkomensverklaring

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
8 juli 2017

Beste lezers,

In november moet ik mijn jaarvisa gaan verlengen. Documenten voor de legalisatie heb ik, deze wil ik in augustus naar de ambassade zenden. Ook kan ik aantonen meer dan 800.000,- THB in de bank te hebben. Is dan de legalisatie overbodig, of is het en, en?

Ik wil namelijk niet ten prooi vallen aan de willekeur van immigratie ambtenaren met hun eigen regels.

Ik woon in Huay Yai, niet ver van Jomtien.

Hoor graag.

Groet,

Cock M.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Legalisatie inkomensverklaring”

 1. Roel zegt op

  Beste Cock,

  Het is niet EN EN. Alleen inkomensverklaring is genoeg of alleen 800.000 op de bank wat minimaal daar 3 maanden moet staan.

  Zelf doe ik ook altijd de 800 k, scheelt een hoop werk en kosten. Alleen je moet dan op de zelfde dag als je naar immigratie gaat een papier van de bank halen met bevestiging van die 800.000 bath, kosten hiervoor bij Bangkok bank is 100 bath en zo klaar. Paspoort en bankboekje meenemen en kopie van bankboekje voor immigratie en bevestiging bank is dan genoeg om jouw inkomen of voldoende geld aan te kunnen tonen.

  Gr. Roel

 2. David H. zegt op

  Ik heb nog nooit bijkomend bewijs gevraagd gehad bij de 800 000 …(ietsie pietsi meer is altijd aanrader , bank moest eens je jaarlijkse fee van bankkaart aanrekenen juist in je 3 maand freezing ..) aantonende som , buiten je normale document van bank en kopie van passbook.

  Echter de “magic rule “eigen aan de immigratie officer ,mag hij altijd bijkomende doc. vragen ….zou daar niet van wakker liggen ,wel is best niet tot laatst moment te wachen …. vroege vogels hebben genoeg reservetijd om aan een onverwacht verzoek te voldoen !

  ik heb op 3 extensies nog nooit iets extra moeten leveren in die 800K versie

 3. erik kuijpers zegt op

  De regels in Nongkhai als je gaat voor 800.000 baht of de tegenwaarde in andere valuta:

  Moet op EEN rekening staan in een bank in Thailand,
  mag geen deposito zijn maar direct opeisbaar,
  mag geen en/of rekening zijn,
  moet er drie maanden staan (in een enkel geval twee maanden),
  bankbrief van dezelfde dag,
  een ‘nul-lijntje’ laten printen in het bankboek ook op die dag, of stort een klein bedrag bij.

  Nimmer een probleem mee gehad.

  Dan moet ik meenemen: paspoort, huisboek, foto maken ze daar van me, 1.900 baht, kopie op A4 van bankboek, paspoort (alle gebruikte pg en de departure card), huisboek en voor de zekerheid neem ik een verse TM30 mee.

  • loe zegt op

   Op Koh Samui wordt een deposito (bv 6 maanden of langer vast) wel geaccepteerd.
   Ik doe dit al vele jaren.
   Wel willen ze sinds kort een gezondheidsverklaring van een ziekenhuis. Brief van je dokter is niet voldoende.

  • Henk zegt op

   Deposito wordt ook geaccepteerd in BuengKan. Doe het al 4 jaar met deposito’s, nooit geen problemen.

  • janbeute zegt op

   De bankbrief of beter gezegt, certified letter of the bank mag niet ouder zijn dan 7 dagen .
   Ik ga altijd een paar dagen later naar de immigratie na bezoek aan de bankbranch .
   Het doen op de zelfde dag is vaak onmogelijk ook ivm wachtijden bij de immigratie of tussen liggende feestdagen .
   En bij de Krongsribank mag de letter alleen afgegeven worden door het hoofdkantoor in Bangkok .
   En komt twee dagen later na dagtekening aan op de locale branch .
   Nooit geen problemen gehad voor retirement .

   Jan Beute .

   • Ger zegt op

    In Korat moet bankbrief van dezelfde dag zijn . In juni geweest: bank open om 10.30 daar 45 minuten bezig geweest. Daarna 20 km gereden was er rond 12.00 h bij Immigration. Alle dokumenten door team gechecked of alles ok. Daarna had men een uur pauze. 13.00 h was ik er weer en gelijk geholpen want de drukte is er alleen in de ochtend met veel bezoekers. 14.00 h was ik klaar.

 4. lung addie zegt op

  Indien je voldoende fondsen en lang genoeg op een rekening staan heb dan zie ik niet goed in wat de ambassade hier nog bij te zien heeft. Ik ga al jaren voor een verlenging van een jaar naar immigratie met een bewijs van de bank en that’s it … En dat het geen termijnrekening mag zijn klopt hier bij ons ook niet. Ook een termijnrekening is, net als in ons land, onmiddellijk opeisbaar. Je verliest enkel de hogere intrest indien je het bedrag voor de einddatum van de termijn opvraagt, maar het bedrag is steeds opeisbaar. Ik gebruik al jaren een termijnrekening, die dient zelfs voor anders niets dan voor gebruik bij de immigratie. Neem wel het bankboekje van mijn lopende rekening ( saving account) mee voor in geval ze zouden vragen waar ik van leef. Heb dit wel nog niet nodig gehad. Voor de rest de gewone gekende documenten …

 5. michel zegt op

  Eric schreef dat je een rekening met 800.000bht of een rekening met tegenwaarde andere valuta op een thaise bank heb staan, de immigratie in Nongkhai de rekening met ander valuta ook accepteert, vindt dit eigenlijk wel heel vreemd, deze week is er een kennis van mij bij de immigratie geweest, en daar werd zijn pound sterling rekening, op een thaise bank in nongkhai niet geaccepteerd.

  • erik zegt op

   Mijn info is van even geleden, mogelijk waait de wind nu anders. Ik ga komende week de 90 dagen doen en zal het nog eens vragen. Het kan ook per ambtenaar verschillen. Ik neem wel aan dat de tegenwaarde minstens het juiste bedrag in THB was?

  • Chander zegt op

   Natuurlijk wordt pound sterling niet geaccepteerd.
   Voor de meeste Thai Immigrations kantoren is deze vreemde valuta heel erg vreemd. Nooit van gehoord, dus moeilijk om te rekenen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website