Kwaliteit van opticiens in Bangkok en Hua Hin?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
4 oktober 2022

Beste lezers,

Zijn er mensen bekend met de prijs/kwaliteit verhouding, van de oogmeting tot en met de aanschaf, van een variofocusbril bij de opticien[s] in Bangkok en Hua Hin?
Hoe staan deze prijzen tegenover de Nederlandse?

Mocht u goede ervaringen hebben in een van deze steden, ddan ben ik erkentelijk voor de adressen.

Bij voorbaat dank,

Groet,

Ruud

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

Rating: 3.75/5. From 4 votes.
Please wait...

8 reacties op “Kwaliteit van opticiens in Bangkok en Hua Hin?”

 1. Rob zegt op

  L s.
  Jaren geleden al eens een bril gekocht in BKK.
  Goede kwaliteit ik heb hem nog steeds,maar de ogen worden minder.
  En ik gebruik hem nu als noodbril.

  Toen waren de prijzen voordeliger dan in Nederland.

  Nu scheelt het bijna niks meer.
  En krijg je in Nederland voor iets meer een tweede bril gratis.

  Gaat het alleen om een leesbril,dan koop je op de lokale mark
  t voor enkele € een leuke bril.

  Maar tegenwoordig ook op
  de Albert Cuypstraat in Amsterdam liggen ze ook !!
  Dus wat is wijsheid??

 2. Martin zegt op

  Ik heb 2 keer een bril gekocht bij KT Optic, meerdere vestigingen.
  Een leesbril die me ruim 15 jaar heeft geholpen en die ik recent heb vervangen, 6,000 thb, met blue light glass, schijnt de oogvermoeidheid uit te stellen en allerei daarmee gepaard gaande kwaaltjes

  En een variofocus voor in de auto die al een 10 jaar meegaat 22,000 thb
  Geen idee hoe de prijzen zijn in NL nooit een bril nodig gehad daar.

  Prijzen varieren een beetje mede door het montuur en materiaal en je doet er goed aan een passend en licht montuur te nemen. Maar dat is mijn ervaring.

 3. JosNT zegt op

  Beste Ruud,

  Om maar meteen met de deur in huis te vallen: ik heb iets meer dan een jaar geleden een nieuwe bril gekocht in Thailand, maar niet in Hua Hin of Bangkok.
  Maar omdat u ook naar kwaliteit/prijsverhouding vroeg wil ik u mijn ervaring toch meedelen.

  Ik ben naar het Thepparat staatshospitaal geweest in het Khok Kruat district in Nakhon Ratchasima waar ik ook jaarlijks een oogonderzoek heb voor het autorijden (ik ben suikerziek).
  De opticiens van dienst waren twee zeventigers (een man en een vrouw) in een witte kiel die voldoende basic Engels spraken. Ik draag al 55 jaar een bril en al sinds mijn 45ste een multifocale bril met cylinders.

  Mijn huidige bril werd gemeten, kreeg een speciale brilmontuur opgezet waarin gedurende zowat een kwartier, zowel links als rechts, constant andere glazen gestoken werden. Telkens moest ik op het klassieke bord aan de muur de cijfers lezen die mij aangewezen werden. Soms moest ik opstaan en wat lopen of door een venster kijken om te zien hoe mijn ogen reageerden onder andere omstandigheden. Finaal werd de juiste sterkte gevonden en kon ik een montuur kiezen uit een voorraad van een tiental exemplaren. Ik koos voor een eenvoudig klassiek montuur. Alles samen moest ik 6.400 THB betalen. Alles werd opgestuurd naar Bangkok en 4 dagen later kon ik mijn bril afhalen. Die zat in een doorzichtig plastic etuitje met daarin ook een papiertje waarop de sterkte van de glazen. Mijn vorige multifocale bril met eenvoudig klassiek montuur betaalde ik 10 jaar geleden in België 720 euro in een optiekzaak.

  Tijdens mijn bezoek werd geen enkele oogmeting gedaan met speciale apparatuur. Die was trouwens niet voorhanden. En hoewel ik mijn bedenkingen had omdat mijn nieuwe bril gemeten werd op vermoeide ogen (en dus te sterk zou kunnen zijn) bleek dat achteraf geen probleem te zijn. De ervaring van het koppel was doorslaggevend.

  In Hua Hin en Bangkok zul je zeker een veelheid aan optiekzaken vinden. Vermoedelijk zul je daar een veelvoud betalen. Vergeet niet dat de ligging belangrijk is, dat in dergelijke zaken meer personeel aanwezig is, kostelijke computerapparatuur voor de oogmetingen voorhanden is en een veelheid aan (merk) lenzen en monturen waaruit je kunt kiezen. En dat zal zijn weerslag hebben op de prijs. Ik heb gekozen voor een staatsziekenhuis en ben heel tevreden.

 4. Adriaan Castermans zegt op

  Ik ben zeer tevreden met https://www.nichenation.com/stores/ in Bangkok. Met oogmeting en resultaat gelijk de bevindingen Belgische oogarts.

 5. SanukJDL zegt op

  Heb bij -OPTICAL 88- in de basement van BLUE PORT vlakbij Immigration een nieuwe BRIL gekocht “Met alles erop en eraan” voor zo’n goeie 15,000 Baht. Een aanzienlijk lager bedrag dan ELDERS de afgelopen 15 jaar in HUA HIN betaald.
  OPTICAL 88 is onderdeel van een Concern met vele vestigingen in ZO-Azie zijnde: Hong Kong, Macau, Singapore, Thailand, Malaysia. Zie ook http://WWW.OPTICAL88.COM .

 6. Bas Snijder zegt op

  Vorig e maand hebben zowel mijn vrouw als ikzelf nieuwe brillen en glazen aangeschaft by Time Optic in Hua Hin. Beiden multifocal. Gelegen aan Petkasem Rd ongeveer tegenover Starbucks bij de grote tempel aldaar. Prima service en khun Pop spreekt goed Engels. De oog metingen waren hetzelfde als iets eerder in het Rama9 hospital in bkk gedaan. Diverse opties voor glazen werden vakkundig en met kennis van zaken gepresenteerd. Time Optic heeft blijkbaar brillen geleverd aan de royal family. Kosten waren ca 22 k per bril. We zijn zeer tevreden en naar mijn mening is TO een aanrader.

 7. Sjaak S zegt op

  Ik heb sinds mijn 22ste geen bril meer in Nederland laten maken. Wel in Singapore, Hongkong, Brazilië en Thailand, waarbij ik moet zeggen dat de kwaliteit in Thailand de beste was.
  Ook een paar weken geleden heb ik een bril bij Top Charoen laten maken. Ik heb gelukkig geen speciale eisen. Ik ben bijziend en heb dus ook geen variofocus nodig. Ik kan met mijn 64 nog steeds goed zonder bril lezen.
  Maar ik heb wel zwakkere glazen gekregen en ik loop voor 90% van de tijd zonder bril. Ik gebruik hem alleen nog maar wanneer ik auto rijd of wanneer ik een film kijk die verder dan een meter van mij af is.

  De kwaliteit in Thailand is naar mijn mening zeer goed en de opticiens hier gebruiken laser om de sterkte te meten… prima kwaliteit.

 8. Eddy zegt op

  8 jaar geleden voor 500 euro een varifocus gekocht in NL. 2de bril gratis. na 4 jaar verslechterde mijn zicht. toen in Chiang mai voor 11.000 baht gekocht. na 4 jaar was de coating niet meer goed. dus moest ik nieuwe lenzen hebben. in Prachuap gekocht voor 9.000. echter niet tevreden met de lees scherpte. Ligt het aan de meting of iets anders? ik weet het niet.

  Maw kwalitatief was mijn bril uit NL beter en is prijs prestatie ook beter. hier in TH heb je meer keus om goedkopere lenzen en monturen te vinden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website