Lezersvraag: Op Koh Samui bewijs van in leven laten tekenen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
6 april 2017

Beste lezers,

Zijn er Thailandblog lezers op Koh Samui die weten waar ik een bewijs van in leven kan laten tekenen? Ik ga nog geen AOW ontvangen maar wel pensioen, ik weet niet of het SSO het ook doet voor niet SVB zaken?

Alvast bedankt.

Groet,

Renévan


» Laat een reactie achter


9 reacties op “Lezersvraag: Op Koh Samui bewijs van in leven laten tekenen?”

 1. klopper zegt op

  sso doet alleen formulieren voor svb,probeer het eens bij een notaris,lawer of het ziekenhuis.
  zal er gerust wel eentje bijzitten die het doet,zal misschien wat kosten .
  groet en succes klopper.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. jan zegt op

  vraag het de ambassade in bangkok

  krijg je daar geen bewijs van leven , dan laat je thaise vriendin een brief schrijven , dat je nog leeft

  groetjes ,jan

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 3. timker zegt op

  Je moet een Government instantie vinden die wil en mag tekenen + een officieel stempel kan geven. Ik heb wel eens gelezen dat iemand het door een (hoofd)arts in een staatsziekenhuis liet doen… Maar degene die mogen tekenen staat meestal aangegeven op je Nederlands/Engels-talige formulier, recent nog een bericht gelezen dat de vreemdelingen politie het in Thailand wil doen, indien men een vertaling in het Thais heeft (of ter plekke laat maken) van het formulier en de bijbehorende brief…

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. thailand John zegt op

  je kunt het ook doen met een persoonlijkschrijven en een foto met een nederlandse krant van die datum. Maar mocht u onderbehandeling staan van een specialist in een ziekenhuis dan kunt u hem ook vragen het te ondertekenen.

  groetjes Thailand John

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 5. Alex zegt op

  Ligt aan de voorwaarden van het pensioenfonds. Voor mijn pensioenfonds hoef ik niet naar een SSO, maar kan ik ook door de dokter (kleine kliniek), immigration, advocaat, politiepost of consulaat laten tekenen. Gewoon even de voorwaarden van het pensioen fonds controleren,
  SSO doet dit niet voor pensioenfondsen, alleen voor SVB/AOW.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 6. NicoB zegt op

  Misschien heb ik geluk gehad, ik heb een paar keer een bewijs van in leven zijn laten ondertekenen door een voordien mij totaal onbekende hoge officier van het lokale politieburo in Rayong, hij was erg medewerkend. Op een lager nivo gaat het niet lukken, die verwijzen naar hogere rang.
  De tekst op het bewijs was ook in het Engels, hij kon het niet lezen, ik heb hem uitgelegd wat er in de tekst stond en hij tekende het bewijs met vermelding van zijn naam en rang + stempel van dat politieburo, ik had uiteraard wel mijn paspoort extra bij me.
  Succes.
  NicoB

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 7. William zegt op

  Ik woon dan wel niet op Koh Samui maar in Cha-Am en daar ging ik tot vorig jaar altijd naar de Municipal en kreeg – soms met horten en stoten – een handtekening en stempel op mijn Attestatie de vie. Geheel gratis.
  Eind vorig jaar is dat veranderd. De SSO tekent ook niet (alleen het SVB formulier en men verwees mij naar de Immigration Office in een nieuw kantoor in Tha Yong.
  Goed, daarheen gegaan, vriendelijk ontvangen en de dame zou het gelijk in orde maken. “Kosten zijn 500 THB” voegde ze er nog aan toe.
  Inderdaad was het formulier binnen 5 minuten voorzien van de handtekening en stempel en kreeg het terug, maar eerst 500 Baht betalen. Die had ik gereed en ik vroeg om een ticket voor de betaling. Dat was niet mogelijk. Hoezo niet? Bij de 7-Eleven krijg ik toch ook een ticket? Nee, dat doen wij niet. Intussen kwam de chef erbij en die schudde ook zijn wijze hoofd “No ticket”
  Naar mijn mening ordinaire corruptie. Bij de Tourist Police nagevraagd maar ook daar een ontwijkend antwoord. Ben dus gewoon opgelicht door de Immigration.
  Enkele weken later ging ik erheen voor een extension. Ook snel geregeld en kreeg toen wel ongevraagd een kwitantie….
  Dus voor je Bewijs van Leven moet je bij de Immigration Service zijn, al of niet met 500 Baht.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +1 (obv 1 stem)
 8. john zegt op

  In tahiland kent men de “notary public” . Die kunnen een dergelijke verklaring afgeven.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 9. jos velthuijzen zegt op

  Ik betaal 500 baht bij een notaris. Werkt a jaren.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website