Lezersvraag: Hoe gaat het in het werk om je kind te erkennen in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
6 oktober 2014

Beste lezers,

Onze zoon is 3 weken geleden geboren hier in Thailand ,wij zijn vorige naar de Amphur geweest om hem te laten registreren bij de Thaise autoriteiten.

Nu wil ik hem ook erkennen bij de Nederlandse autoriteiten maar ik lees dat dat niet kan bij de ambassade alhier in BKK wat mij zeer bevreemdt. Graag zou ik wat advies krijgen over hoe het precies in zijn werk gaat om je kind te erkennen hier in Thailand.

Bij voorbaat dank.

Mark


» Laat een reactie achter


11 reacties op “Lezersvraag: Hoe gaat het in het werk om je kind te erkennen in Thailand?”

 1. noah zegt op

  Belangrijke vraag Mark, bent u officieel getrouwd of partnerschap geregistreerd? Dan bent u voor de Nederlandse wet automatisch de vader en hoeft u het kind niet te erkennen. Bent u niet getrouwd of geregisteerd partnerschap dan hebt u de akte van erkenning nodig, die heeft u schrijft u. Deze moet wel gelegaliseerd zijn!!! Wilt u ook de Nederlandse nationaliteit voor uw kind? Naar de ambassade gaan in Thailand met alle benodigde GELEGALISEERDE papieren en uw kind krijgt het Nederlandse paspoort en is dus Thais en Nederlands. Kind moet bij paspoort aanvraag ook aanwezig zijn op de ambassade. Wat u nodig hebt voor de aanvraag staat op de website van http://www.thailand.nlambassade.org/produkten en diensten/consular service/paspoorten en id-bewijzen. Success!

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • mark zegt op

   Sorry dat had ik er niet bij vermeld …. wij zijn niet getrouwd

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +1 (obv 1 stem)
 2. Tino Kuis zegt op

  Ik heb dat 15 jaar geleden bij de hand gehad met mijn Thais/Nederlandse zoon. Dat erkennen gebeurde gewoon op de ambassade in Bangkok. Wat je nodig hebt:
  1 huwelijksakte evt in Engels vertaald
  2 geboorteakte (soetibad in het Thais) waarop de namen staan van vader en moeder, Engelse vertaling.
  Deze 2 documenten moeten op de Consulaire afdeling van het Thaise Ministerie van Buitenlandse Zaken (Chaeng Wattana, Bangkok) worden gelegaliseerd (tenzij het een Nederlandse huwelijksakte is)
  3 identificatie dovumenten van vader en moeder.
  Trouwens, waarom geef je niet wat meer informatie? Zijn jullie wettelijk getrouwd? Waarom bel je niet gewoon even met de ambassade of ga je hun website op?

  VN:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • noah zegt op

   @ Tino. Uw info is correct, alleen is dit niet meer mogelijk sinds 1 januari 2012 om je kind te erkennen bij de Ambassade in Bangkok.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
 3. david zegt op

  De erkenning moet nu rechtstreeks bij het ministerie van buitenlandse zaken worden aangevraagd. Maar wel alle documenten (Moeders ID, jouw paspoort, Met geboorteakten van moeder, vader en de pasgeborene en een brief waarin je het kind erkend en de moeder akkoord gaat (zelf schrijven in Thais & Engels.) eerst door deThaise autoriteiten laten legaliseren. Daarna door de Nederlandse Ambassade laten legaliseren. Als BuZa de erkenning heeft bekrachtigd moet je de geboorteakte inschrijven in Nederland bij de gemeente Den Haag af. Buitenlandse akten. Meeste kan allemaal per post gebeuren.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  • noah zegt op

   @ David? Kan uw info helemaal nergens terug vinden. Waar heeft u die vandaan? Hebt u een link? Hebt u een link over dat de Nederlandse Ambassade ook moet legaliseren? Ik kan uw hele verhaal niet volgen, maar om het volledig te krijgen zou het fijn zijn als u met links komt over de info die u geeft! Ik heb n dochtertje van 1 jaar en 3 jaar, maar zoals u het schrijft heb ik het niet meegemaakt. Mijn kinderen hebben ook een Nederlands paspoort!

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 4. david zegt op

  Informatie staat ook op overheid.nl. maar heb dit eens geregeld voor een vriend. Als de kinderen al een Nederlands paspoort hebben kan de erkening snel geregeld worden op elk gemeentehuis. Als de kinderen niet de Nederlandse nationaliteit hebben dan moeten de stappen die ik beschreven heb worden gevolgd. Let wel vertaling en legalisatie Door TH en NL is een vereiste.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 5. Hendrikse zegt op

  Erkennen kan bij de Ambassade en er zijn twee methoden.

  A. De beste is het kind te erkennen voor de geboorte. ( Erkenning van de ongeboren vrucht) Het wordt dan met de Achternaam van de vader geboren. Direct na geboorte kan het Nederlandse paspoort worden aangevraagd.

  B Erkenning na de geboorte. Het kind komt dan ter wereld en de naam wordt eventueel later veranderd in die van de vader. In dat geval is er altijd het probleem van de twee verschillende namen en men moet in veel gevallen de (andersluidende ) geboorte-achternaam vermelden.

  Deze handelingen zijn handelingen van wate vroeger Burgelijke Stand heette en tegenwoordig dacht ik Personenregister. Voor Nederlanders in den vreemde worden deze handelingen door de ambassade geregeld.

  Veel buitenlanders willen de ongeboren vrucht niet erkennen vanwege de soms aanwezige twijfel van het vaderschap. Vergeet niet, dat als het kind van een andere vader is de erkenning nooit kan worden teruggedraaid.

  Vaderschap geeft het kind de rechten op Nederlanderschap, maar geeft de vader nog geen ouderlijke macht volgens de Nederlandse wet. Daarvoor is opnieuw een korte procedure in Nederland nodig. De ambassade kan dit niet voor u doen.

  Van Harte trouwens!
  D. Hendrikse

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  • noah zegt op

   @ Hendrikse, ook uw info is niet terecht! Men kan niets erkennen bij de Ambassade. Dit consulair besluit is genomen op 22 november 2011! Dit kan men terug lezen op de site van de rijksoverheid.nl Kunt u de link zelfs helemaal lezen over dit consulair besluit. Alleen in Irak kan men een kind erkennen op de ambassade ( als enige land ).

   @ Daniel. Ook uw link klopt niet! overheid.nl staat helemaal niets! Kom met een direkte link aub. Kan u nu al zeggen dat die er niet is!

   Waarom schrijft iedereen maar wat op op dit blog als men het niet weet? Dit komt het blog niet ten goede, helaas. Er zijn vele regels op TB, maar eigenlijk ontbreekt er een belangrijke: Zonder links wordt de posting niet meer doorgelaten! Het voorkomt een boel ja/nee spelletjes. Zou er eens over nadenken beste redaktie.

   @ Marc. Eindconclusie: U bent niet getrouwd, dus heeft u een bewijs nodig van geboorte. Deze in het Engels vertalen en laten legaliseren. Zie punt 2 van Tino zijn reaktie. Dit is het officiele dokument ter erkenning van het kind voor de Nederlandse overheid.Iets anders is er niet meer sinds het consulair besluit van 2011!!! Maak alle papieren in orde en zorg voor een aanvraag van het Nederlandse paspoort, er zijn alleen maar voordelen aan verbonden ( makkelijker reizen, geen visum etc ).

   Dit was mijn laatste reaktie hierop moderator, maar aan al die info heeft de vraagsteller helemaal niets, het spijt me.

   VA:F [1.9.22_1171]
   Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
 6. david zegt op

  Graag even alle info goed lezen op http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/erkenning-kind/hoe-u-een-kind-kunt-erkennen en evt. Contact leggen met een gemeente of zoals eerder gezegd met afdeling buitenlandse akten bij de gemeente Den Haag

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 7. maurice zegt op

  Beste Mark

  Ik ben wel getrouwd maar, in juni is mijn vrouw bevallen en zijn we met de papieren van de Amphur naar de ambassade gegaan (deze wel eerst laten legaliseren bij ministry of foreign affairs thailand).
  Deze ingeleverd bij de Ambassade van Nederland en na een paar weken lag het Nederlands paspoort bij mijn vrouw in de bus (houd er rekening mee dat je bij het legaliseren van de documenten bij de Thaise buza alleen al een dagje zoet bent, s’morgens inleveren en s’middags pas weer terug).

  Ik zou in jou geval aanraden om de ambassade eerst te mailen om te vragen of de papieren van de Amphur voldoen ( ban-ca@minbuza.nl ). Ik heb dit zelf en paar keer gedaan en ze hebben me altijd erg duidelijk uitleg kunnen geven wat te doen in bepaalde gevallen.

  Mocht je zoon de Nederlandse nationaliteit krijgen via de Ambassade, kan je met de vertaalde (gelegaliseerde) papieren en een kopie paspoort bij de gemeente langs en word je in Nederland als vader geregistreerd.
  Je zoon krijgt geen BSN nummer, dit kan alleen als hij hier in Nederland staat ingeschreven als inwonend.

  Succes

  Maurice

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website