Lezersvraag: Kat mee als handbagage in vliegtuig?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
11 juni 2018

Beste lezers,

Wie weet welke luchtvaartmaatschappij(en) van Bangkok naar Amsterdam, tegen betaling, een kat in de cabine als handbagage accepteren. Wie heeft hier ervaring mee, zeker wat betreft de boeking van de vlucht en de afhandeling?

De kat heeft alle keuringen/inentingen en dergelijke gehad, dat kan wat dat betreft geen probleem zijn.

Groet,

Jeroen


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

23 reacties op “Lezersvraag: Kat mee als handbagage in vliegtuig?”

 1. ruud zegt op

  Voor korte vluchten zou dat misschien een optie zijn, maar als je over een vlucht naar Thailand praat, zit je urenlang met een mauwende kat in de cabine, waar de medepassagiers niet blij mee zullen zijn.
  Vervolgens doet het beestje ook nog zijn behoefte in die mand, compleet met bijbehorende stank.

  Dus als het al zou zijn toegestaan lijkt het me op zijn minst een slecht idee.

  • Harm klooster zegt op

   Moet er niet aan denken om naast iemand met kat te moeten zitten. Ben alergies voor katten ( haar) en heb binnen de 15 min. grote rode bulten over mijn lijf die dan geweldig jeuken. En dan nog afgezien van de stank die sommige van die beesten hebben. Van mij mag iedereen een huisdier hebben maar daar hoef ik dan toch niet de nadelen van te ondervinden. Het blijft een dier dus in het vrachtruim ermee als ie zonodig mee moet.

 2. Gerard zegt op

  Hele snelle Google: gewoon KLM dus!

  https://www.klm.com/travel/sx_nl/prepare_for_travel/travel_planning/pets/index.htm

 3. Henriette zegt op

  Een kleine kat kan met de KLM in de cabine van de economy class. https://www.klm.com/travel/sx_nl/prepare_for_travel/travel_planning/pets/index.htm

 4. Lungfons zegt op

  Wat gebeurt er dan met de mensen die allergisch zijn voor katten.
  Moeten die dan in het bagage ruim mee reizen

 5. Ernie zegt op

  Ik mag hopen dat er geen enkele maatschappij is die dit toestaat. ‘Levende have’ (honden, katten, paarden, en alle andere dieren) worden in het ruim, onder speciale conditie vervoerd.

 6. Richard Jagerman zegt op

  Wij hebben vele lange vluchten gemaakt met onze katten, die als “levende baggage” meegingen. Dan krijgen ze vaak begeleiding en verzorging mee. Is altijd prima gegaan. Ik raad het ten sterkste af zo’n dier als hand baggage mee de cabine in te nemen. Dit kan tot veel stress leiden, zowel bij de kat als de overige passagiers. Niet doen, zou ik zeggen.

  • Edith zegt op

   Eens! Mijn katten waren ook ‘frequent flyers’. Heel vroeger had KLM speciale pet travel boxes (bijna 40 jaar geleden) en gingen ze (tegen betaling van 1% van het 1e klas ticket per kilo kat) mee in de cabine. Later in een kennel in de belly. Altijd met verdoving en geen problemen met stank van ontlasting; er zat een bodem in de kennel die dat opving. Toen mijn rooie je-weet-wel kater te oud werd en nierproblemen had werd er een uitzondering gemaakt en beleefde hij zijn laatste vlucht weer in een kleine kennel in de cabine. Mijn zus heeft ook nog wel eens een Thai kitten gewoon in een doosje op schoot mee naar Nederland genomen.

 7. rori zegt op

  Dieren gaan als levende vracht mee. Maar daarnaast moeten de dieren in een kooi.
  Maar afhankelijk van het land waar je naar toe wilt heb je te maken met per land verschillende regels. het woord Quarantaine in deze is belangrijk en kan tot wel 6 maanden zijn.

  Verder wat voor deze link van de KLM

  https://www.klm.com/travel/nl_nl/prepare_for_travel/travel_planning/pets/index.htm

  Of
  https://reizen-en-recreatie.infonu.nl/diversen/45043-een-huisdier-mee-op-vliegreis.html

  Verder is er genoeg info op internet. Maar voor 14 dagen Thailand zou ik nu geen huisdieren meenemen. Dit in verband met heersende hondsdolheid. Rabies. Bij terugkomst naar Nederland heb je dan ook een probleem.

 8. Alex zegt op

  Slecht idee, en volgens mij is er niet een maatschappij die dit toestaat, en dat hoop ik ook!
  Dieren horen in het ruim thuis, en moeten bij inchecken ook daarvoor worden afgestaan.

 9. Laksi zegt op

  Tja,

  Stel dat het zou kunnen, Dan heb je nog Thailand he, die zitten totaal niet te wachten op een poes,
  Dus hop in de ophok plicht, misschien wel een maand. niet gratis hé.
  Dan de hitte, Nederlandse katten zijn totaal niet gewend aan 36 graden. Katten hier hebben een dun harige wand. Nee ik denk dat z’n beest het eerste jaar niet overleeft.

  • tom bang zegt op

   Volgens mij staat er van Bangkok naar Amsterdam `

 10. Huub zegt op

  Zie http://werkenvanuithetbuitenland.nl/vliegen-met-een-kat-tips

 11. willy zegt op

  Dieren in cabine hangt al van maatschappij . Er zijn enorme verschillen .

 12. Nick zegt op

  Wij nemen onze kat al jaren elke winter voor een paar maanden mee naar Thailand en krijgen altijd heel positieve reacties van mensen op de luchthaven en in het vliegtuig. Het is een grote Maine Coon en heeft nog nooit een geluid gemaakt tijdens de vlucht en hun behoefte doen ze dan ook niet. Je kan eventueel zelfs druppels geven om ze rustig te houden.

  Het maximum toegestane gewicht en afmetingen verschillen van maatschappij tot maatschappij. De prijs ook, maar Aeroflot is bijv. redelijk goedkoop. +/-75 euro om je kat mee naar Thailand te nemen. En Russen zijn gek van katten.

  Ik weet niet hoe het werkt in Nederland, maar in België is een paspoort voor je dier en de normale inentingen nog niet de helft van het werk. Zo moet je o.a. een export document hebben van het FAVV. Je moet dat bij hen aanvragen en doorsturen. Zij wijzen je dan een dierenarts toe die op bezoek komt, want dat mag niet je gewoonlijke dierenarts zijn.

  Om terug te komen moet je een rabies certificaat hebben omdat je van een rabies hoog gevoelig gebied komt. Dat kan je bekomen door een bloedtest te laten doen die aantoont dat je kat genoeg antilichamen heeft. Door jaarlijks binnen het jaar opnieuw in te enten blijft dit document geldig, mocht je nog eens willen gaan.

  Als je terug vertrekt in Thailand moet je eerst daags van te voren (of max 3 dagen) langs de dienst voor dierenexport vlakbij de luchthaven. Pas op, gesloten op feestdagen en in het weekend.

  Zo zijn er nog een paar dingen, maar dit is het eerste waar ik nu aan denk en ik weet niet of het dus hetzelfde is in Nederland.

 13. Harry Romijn zegt op

  En wat denkt de Thaise immigratie van die NLe documenten ? Vervolgens terug: de NLe, van een kat, die enkele weken buiten de EU geweest is ? Maandje quarantaine ???
  MIJN mening: NOOIT aan beginnen, enkel al om deze reden.
  Of de kat de hitte in TH kan waarderen, is een volgende vraag
  Verder sluit ik me geheel bij ruud 09:57 aan.

 14. PEER zegt op

  Beste Jeroen,
  Volgens mij mag élke kat, indien goed geprepareerd, mee in het vliegtuig als handbagage. Ik adviseer wel om het in te pakken, zodat medepasagiers zich niet kunnen ergeren.
  Succes,

 15. Mark zegt op

  Vergeet niet om een import vergunning aan te vragen bij Department of Livestock Development, dit kan tussen de 10 en 45 dagen voor arrival en als je terug naar NL gaat hou er rekening mee dat je rabies certificate moet hebben, die moet gedaan worden in een europese lab. Na de bloed afname geld ook dat je minimaal 3 maanden moet wachten om weer de EU in te komen, weet wat je doet. Succes

  • Cornelis zegt op

   Waarom een importvergunning aanvragen als er sprake is van uitvoer? De vraag gaat toch over het meenemen van Bangkok naar Amsterdam?

   • Harry Romijn zegt op

    Uitvoer uit Thailand, maar invoer de EU ( Nederland) in. En die zijn een stuk “nauwkeuriger” dan alle Thais ambtenaren bij elkaar.

    • Cornelis zegt op

     Ik reageer op de invoervergunning voor Thailand in Mark’s reactie.

 16. Mark zegt op

  Vrienden van ons die permanent in Bangkok wonen hebben hun huiskat mee verhuisd. Het beestje is veel- en langharig. Op zoek naar verkoeling glipt ze in de koelkast zodra de deur opengaat. Het groentenvak onderaan blijft voor haar gereserveerd. Coolcat.

 17. Mark zegt op

  Sorry dacht dat kat naar Thailand kwam, naar de EU toe moet je een titertest hebben van op z’n minst 3 maanden oud, en een EU Annex IV invullen, dit kunnen ze op DLD op de airport doen, verder geen import license nodig maar wel export license en health certificate, beide verkrijgbaar bij DLD wanneer je de cat daar naar toe brengt, doe dit tussen de 7 en 10 dagen voor vertrek, neem copieen mee van vax book, passport en ticket


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website