Kasikornbank investeert 1,6 miljard baht in Grab

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
9 november 2018

teeflow / Shutterstock.com

De Kasikornbank, Thailand’s vierde grootste bank, heeft donderdag bekend gemaakt dat ze 50 miljoen dollar (1,6 miljard baht) heeft geïnvesteerd in Grab. Grab is een technologiebedrijf bekend van de taxidienst vergelijkbaar met Uber. Bij deze dienst moeten klanten een taxi bestellen via een applicatie op je smartphone, maar Grab biedt nog meer diensten aan en richt haar pijlen op Thailand.

Grab wil groeien in Thailand en lanceert in 2019 de GrabPay elektronische portefeuille. Kasikorn wil de gegevens van Grab gaan gebruiken voor het aanbieden van bancaire diensten.

Grab is een in Singapore gevestigd technologiebedrijf dat taxideinsten, voedselbezorgservice en logistieke diensten aanbiedt via haar app in Singapore en naburige Zuidoost-Aziatische landen Maleisië, Indonesië, Filippijnen, Vietnam, Thailand, Myanmar en Cambodja.

GrabPay wordt een concurrent van TrueMoney van True Corp en Rabbit Line Pay.

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website