Beste lezers,

Mijn zoon uit 2017 is in NL geboren en heeft de NL nationaliteit. Woont ook in NL. Nu willen wij voor hem ook de Thaise nationaliteit aanvragen ivm bezittingen in Thailand.

Kan hij dan ook worden opgeroepen voor de Thaise militaire dienst? Of kan dat alleen wanneer hij ook op een adres in thailand staat ingeschreven?

Kan er zelf niet goed achter komen vandaar mijn vraag.

NB zijn moeder heeft zowel de tH als de NL nationaliteit

Groet,

Hans

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

10 reacties op “Kan mijn mijn zoon voor militaire dienst in Thailand worden opgeroepen?”

 1. Ruud zegt op

  Als hij de Thaise nationaliteit aanvraag en deze krijgt zal hij ook de legerdienst moeten vervullen in Thailand.

 2. Yves zegt op

  Een dubbele natinaliteit is wettelijk niet toegestaan in Thailand, dus zou uw zoon eigenlijk zijn Nederlandse nationaliteit moeten opgeven. Dit kan gelukkig niet gecontroleerd worden door de Thaise overheid.

  • Erik zegt op

   Yves, wat jij hier zegt wordt tegengesproken door deze website. Dual citizenship (zie hoofdstuk 3 van die site) kan wel tenzij, in dit geval, de Rijkswet op het Nederlanderschap dat verbiedt.

   https://www.thaicitizenship.com/thai-dual-citizenship/

   Bovendien, als je wat dieper doorleest in dit blog, zie je dat er regelmatig vragen zijn gesteld over reizen met twee paspoorten.

  • Rob V. zegt op

   Thailand erkent noch verbied meervoudige nationaliteit. Je kan je Thaise nationaliteit opgeven, het hoeft niet en je kunt het ook weer opnieuw aanvragen. Zie de “Nationality Act, (No.4), B.E. 2551” (=jaar 2008) en dan “Chapter 2. Loss of Thai Nationality”.

   Lang daarvoor is het eens een tijdje verboden geweest meervoudige nationaliteit te hebben, daar komt denk ik het misverstand vandaan dat het verboden zou zijn.

 3. Tino Kuis zegt op

  Een Thaise man zal alleen worden opgeroepen voor de dienstplicht als hij daadwerkelijk in een Thais bevolkingsregister is ingeschreven. Registreert hij zich pas na zijn dertigste dan hoeft hij niet meer te dienen.

 4. TheoB zegt op

  Ik denk dat je met onderstaande URL de antwoorden op je vragen vind Hans.
  https://www.thaicitizenship.com/thai-military-service/

  • Ger-Korat zegt op

   Blijft wel staan dat als degene zich na zijn 30e inschrijft, dus vanaf de leeftijd van 31 jaar of ouder, hij zichzelf wel nog dient te registreren voor de dienstplicht, en dat kost dan tussen de 100 en 300 baht, en wordt dan toegevoegd aan een inactieve reserve. Of als je niet ingeschreven staat kun je je laten vertegenwoordigen en aanmelden voor de dienstplicht als je 17 jaar oud bent. In beide gevallen heb je je dan aan de aanmeldplicht voldaan, dit staat los van de werkelijke vervulling van de dienstplicht en je wordt niet opgeroepen zolang je maar tot je 31e jaar niet inschrijft op een adres in Thailand. Voorkom je mee dat je wegens ontduiking van de dienstplicht wordt geregistreerd.

  • hans zegt op

   Super, hier kan ik inderdaad wat mee, komt er dus op neer dat we wel TH nationaliteit aan kunnen vragen hier in Den Haag maar tot na zijn 31e wachten met inschrijven bij de thaise gemeente. Dankuwel voor uw reaktie

 5. Aroy zegt op

  Volgens de Thaise wet ben je Thai als je Thaise ID-kaart heb.Die krijg je alleen als je ingeschreven in Thailand, Een paspoort is alleen een reisdocument. Mijn dochter van 31 heeft vanaf haar geboorte in NL een Thais geboorte-akte en paspoort maar toen zij op haar 18e voor Thaise ID-kaart bij de Th. ambassade ging werd haar gezegd dat ze die alleen in TH kan krijgen als ze TH ingeschreven staat. Wij hebben kontakt gehad met khun Ton van de ambassade. Ook vertelde hij dat er paspoorten verlengt worden in NL. Je kan alleen een nieuwe paspoort krijgen die in TH gemaakt wordt en niet meer in NL.

 6. Aroy zegt op

  Correctie : paspoorten worden niet meer verlengt. Je kan alleen een nieuwe aanvragen die in TH vervaardigd wordt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website