Kan ik veilig in de zee in Thailand zwemmen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , ,
25 november 2023

Beste lezers,

Ik ga binnenkort naar Thailand en wil graag weten of het veilig is om daar in de zee te zwemmen. Ik hoor verschillende dingen en wil het zeker weten.

 • Is het water schoon?
 • Zijn er gevaarlijke stromingen of dieren in de zee?
 • Moet ik bepaalde tijden vermijden om te zwemmen?

Bedankt voor jullie hulp!

Groetjes,

Bram

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

12 reacties op “Kan ik veilig in de zee in Thailand zwemmen?”

 1. william-Korat zegt op

  * Soms

  * Soms

  * Soms

  Er is 3219 km kustlijn Bram, wat denk je zelf, soms kan het een kilometer verder zo zijn en soms niet.
  Ter plaatsen informeren en soms heb je mazzel en soms niet.
  Men zal uiteraard op toeristische plaatsen zoveel mogelijk proberen om je vragen te voorkomen.

  Succes en prettige vakantie.

  PS ik ging nooit verder het water in als het zwembad.

 2. Tony zegt op

  Het water in zee is uiteraard niet schoon. Er leven dieren in die hun behoeften moeten doen. Nog te zwijgen over het afvalwater dat door mensen in zee wordt geloosd. Maar al bij al valt het nog mee. Het zelfreinigend effect van de zee werkt goed. En je moet het niet drinken hé? Als uw afweersysteem normaal werkt, is er geen enkel probleem.

  Gevaarlijke dieren moet je herkennen. Kans op aanvallen is echt zeer klein.
  -Let op voor zee-egels als je zomaar het water instapt.
  -Vermijd de zee bij een kwallenplaag.
  -En raak NIETS aan. Aanraking van sommigen soorten koraal kan een sterk branderig gevoel veroorzaken (vergelijk het met brandnetels, maar ernstiger). Het koraal wordt trouwens beschadigd bij elke aanraking!!! Ze verkopen schoentjes om op het koraal te kunnen lopen. ZEKER NIET DOEN !

  Er zijn soms sterke stromingen in zee. In een duikcursus leer je hoe je daarop moet reageren (niet tegen stroming in zwemmen, zijdelings uit de stroming wegzwemmen).
  -Als je gaat snorkelen, gebruik je zwemvinnen. Deze geven extra kracht om uit stroming weg te raken.
  -Gebruik geen fullfacemask voor langer dan 2 minuten (co-vergiftiging mogelijk).

  Bepaalde tijden vermijden? Dat is specialistenwerk.
  -Je kan getijdentabellen raadplegen. Zo weet je b.v. dat je op sommige uren door het laagwater niet zal kunnen zwemmen, omdat het water te ondiep is. Je kan er ook de sterkte van de stroming mee inschatten, maar dat hangt mee af van de locatie, diepte, enz.

  Eindbesluit: laat je niet bang maken, en geniet gewoon van het warme, heldere water, en van het adembenemend mooie onderwaterleven.

 3. Jeroen zegt op

  Ik zwem niet in de zee in Thailand, dit vanwege de grote kans op kwallen, kleintjes maar ook hele grote, een goede indicator is even een korte wandeling op het strand doen voor je gaat zwemmen, als er kwallen liggen dan is de kans groot dat je tijdens het zwemmen ze ook tegen zult komen. Er zijn ook de kleinere doorzichtige exemplaren, die zie je bijna niet.

  Als je dan toch wilt gaan zwemmen in zee, koop een duikpak van 3 mm, duikschoenen en handschoenen, het beschermt je tegen de meeste kwallen en ook tegen de felle zon, voorkomt huis beschadigingen.

 4. Hans zegt op

  Minder gevaarlijk dan in Nederland. De zee is lekker warm en onderkoeling zal niet gauw optreden.
  Zeewater is zout wat de meeste bacterien niet khnnen vedragen. Ga je echter naar Patong of Pattaya dan zou ik zeer voorzichtig zijn omdat de water qualiteit onder de maat is.
  Zolang je zwemt bij stranden is het risico op gevaarlijke kwallen niet groot.
  In mangrove areas is het een ander verhaal. Gedurende het hoogseizoen, droge periode, van december tot April is het relatief veilig om aan de westkust te zwemmen.

 5. Jan M. zegt op

  Ik kom al jaren in Thailand, sinds mijn pensioneren ook voor langere perioden. Ik zwem dan regelmatig in zee en heb er nooit iets van gekregen. Je moet er niet van schrikken wanneer je af en toe een plastic zak of fles tegenkomt. Dat is wel irritant maar verder geen bedreiging voor je gezondheid.

 6. Jan van den Broek zegt op

  Zwemmen in de zee is de reden dat ik elk jaar naar Thailand ga. 1x kwallenbeet gehad, 2 uurtjes pijnlijk, afwassen en spoelen met zeewater evt verder behandelen als brandwonden. Kan de pret niet drukken. rondom koh Tao ziet het water er schoon en helder uit, maar viezigheid heeft niet altijd een kleur.
  En……27 graden meestal….

 7. Jan Scheys zegt op

  er is wel geen toezicht door redders aan de Thaise stranden als dit is wat je bedoelt? dus op eigen verantwoordelijkheid zwemmen en ja oppassen voor kwallen maar die zijn er niet elke dag maar met periodes en afhankelijk van het weer en de stromingen dan blijf je beter uit de zee.

 8. geert zegt op

  let op voor koraalrif , heb ooit eens mijn voet eraan gekwetst en dat heeft mij 1 jaar parten gespeelt ,veel pijn en ontstekingen. Doe van die waterschoenen aan.

  • Tony zegt op

   Beter aanraken van koraalrif vermijden. Je beschadigd het koraal. Weet je dat het dieren zijn? Als je niet voldoende kan zwemmen, blijf dan uit de buurt van koraal. Ik zie dagelijks onwetende toeristen met hun waterschoenen op het koraal staan. Als ik hen dan beleefd op hun fout wijs, worden ze soms nog grof en agressief.

 9. evie zegt op

  het water in pattaya is sterk vervuilt daar zou ik het (riool) water niet in gaan.

 10. Willem zegt op

  Het enige wat ik aan wilde zeebeesten ooit heb gezien was een levende zeeslang. Lokale bevolking gelijk in paniek dus je wist waar je aan toe was en waar niet gezwommen moest worden

 11. Peter zegt op

  Kwa dieren toch al wat tegen gekomen bij snorkelen.
  Barracuda, squid , kleine haaien. Maar je moet weten waar en was met de lokale mensen dat we gingen snorkelen. Geweldig om.die dieren in het wild te zien.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website