Kan ik mijn fiets meenemen in de Skytrain in Bangkok?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
16 november 2018

Beste lezers,

Donderdag 29 november kom ik om 10.05 uur met een KLM vlucht aan op Bangkok Suvarnabhumi BKK) airport. Ik heb een fiets bij me.

Ik heb vanaf 29 november een hotel geboekt in de buurt van de Praha rivier, omgeving Chinatown. Vanaf het vliegveld wil ik niet gaan fietsen, maar zoek een goed alternatief. Ik wil mijn fiets meenemen in de Skytrain.

Kan iemand mij vertellen of dit mogelijk is en indien het niet mogelijk is, is er dan een alternatief?

Groet,

Frank

12 reacties op “Kan ik mijn fiets meenemen in de Skytrain in Bangkok?”

 1. tooske zegt op

  Wat dacht U van een taxi? Hebben ook een iets groter model ter beschikking waar de fiets makkelijk in past.
  Of gewoon fietsen kan natuurlijk ook.

  • Khun Thai zegt op

   Vanaf het vliegveld wil ik niet gaan fietsen, maar zoek een goed alternatief. Ik wil mijn fiets meenemen in de Skytrain.

 2. PEER zegt op

  Wanneer de fiets héél compact is ingepakt, dus voorwiel eruit, trappers eraf, stuur eraf mag de fiets mee. Maar let wél op. In de ochtendspits krijg je de fiets zeker niet de trein in.
  Beter is: de ‘airport’ link te nemen naar Paya Thai en daar ‘n tuktuk te nemen naar je hotel.
  Succes

 3. Tommie zegt op

  Fiets in fietskoffer geen probleem ik
  Neem aan dat het een race of Atb is !!
  Je hebt soft en hardcase koffers/ tassen
  Heb het zelf ook zo gedaan zonder probleem
  Een vouwfiets kan natuurlijk ook
  Succes
  Ps maar taxi lijkt mij handiger !!!!

 4. Marc zegt op

  Wij zijn met een groep van Ko van Kessel tijdens de avondspits met ’n stuk of 12 fietsen de skytrain ingestapt…!!

 5. Leo Th. zegt op

  Beste Frank, je bedoelt natuurlijk de airport-link, de skytrain (BTS) rijdt niet naar het vliegveld. Je fiets zal in een speciale tas/doos ingepakt zijn, anders mag die niet in het vliegtuig. Daarnaast heb je vanzelfsprekend ook andere bagage bij je. Ben eigenlijk benieuwd hoe je naar Schiphol gaat, wil je daar ook met de trein naartoe? De skytrain vanaf het vliegveld naar Paya Thai in Bangkok is meestal afgeladen, zelfs met normale bagage is het al een opgaaf om daarmee te reizen, laat staan als je ook nog eens een (verpakte) fiets wilt meenemen. Ik raad het je dan ook af, of het nu wel of niet officieel toegestaan is. Het alternatief is derhalve een taxi, om de kosten hoef je dat niet te laten maar de vraag is of die fietsdoos/tas er wel in past. Veel bagageruimte wordt namelijk bij een gewone taxi al ingenomen door de gastank. Je zult dus waarschijnlijk een ruimere taxi nodig hebben en wellicht zal je er op het vliegveld wat langer op moeten wachten. Vooraf reserveren kan ook, genoeg te vinden via Google. Wens je een prettige en vooral veilige fietsvakantie.

 6. Willem zegt op

  Gewoon een iets grotere taxi nemen.

 7. Eric zegt op

  Frank
  Ben net zelf 5 dagen in Thailand en heb mijn racefiets meegenomen vanuit Nederland.je kunt direct als je de fiets hebt opgehaald en je koffer van de band een taxi bestellen. Wij moesten naar don muang luchthaven en betaalde 1400bath. De taxi is een isuzu en de Fietskoffer paste er makkelijk in. Veel fiets plezier.

  • Cha-am zegt op

   1400.- Baht WoW

  • Ben korat zegt op

   Met 1.400 baht ben je flink bij de neus genomen, zelfs de helft is al teveel. Maar ja als je het maar naar je zin hebt.

   Mvg. Ben Korat

  • tom bang zegt op

   Vanaf het vliegveld gaat een shuttlebus en daarin kun je je bagage gewoon meenemen, kosten ongeveer baht 50. Er gaat er ook een naar Kaosan road zover ik weet en er zullen nog wel meer bestemmingen zijn, meen dat ze op de eerste verdieping vertrekken , even navragen.

 8. SRTtrein zegt op

  ONDER die ARL-vanaf het 1e statie na de airport (na de bocht) ligt station Lard krabang, waarvan ca. elk uur gewone 3e kl SRT=staatsspoor treinen (gammele oude houten wagons) onder de hele ARL en verder door naar Hualampong main station rijden (NIET ’s avonds), mensenkaartje kost 7 bt, fietsen weet ik niet-moeten in de bagagewagon achterin.
  De shuttlebus van t.b. is een gewone oranje AC-stadsbus van de BMTA-kost 60 bt en neemt zeer zeker, beslist GEEN yakkajaan mee (=fiets). Er schijnt inmiddels ook een airportlimo te zijn (zelfde type als op DMK) die de rit aan 150 bt maakt-geen idee wat die toelaten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website