Kan ik in Thailand vrijstelling krijgen voor de mondkapjesplicht?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
25 oktober 2021

Beste lezers,

Ik wil begin december naar Thailand reizen maar waar ik mee zit is de mondkapjesplicht. In Nederland hoefde ik vanwege medische redenen geen mondkapje te dragen en had daarvoor een verklaring van mijn huisarts die ik kon tonen als ik werd aangehouden door een BOA.

Mijn huisarts wil wel voor een Engelstalige verklaring zorgen maar is die ook geldig in Thailand? En hoe wordt daar mee omgegaan?

Weet iemand dit?

Groet,

Harald

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

3 reacties op “Kan ik in Thailand vrijstelling krijgen voor de mondkapjesplicht?”

  1. Danny zegt op

    Ik wens je veel sukses met je verklaring. Maar ik denk dat je op weinig sympathie kan rekenen. Op zijn minst zal je ervaren dat je vaak erop wordt geattendeerd dat je geen mondkapje op hebt en het tonen van een briefje in het Engels zal m.i. geen enkel effect hebben.

  2. Bertus van der Kampen zegt op

    Omdat ik COPD heb draag ik op de motorbike nooit een mondkapjes,het is wel een gebeurt,omdat ik bij een provinciegrens woon,waar in de andere provincie een strenge lockdown was,ik werd aangehouden in een roadblock,nadat ik mijn breather liet zien,alle begrip,goede reis. Als ik een winkel of I.d. binnenga push ik het natuurlijk niet en zet mondkapjes op,de reden,mensen zien alleen een farang zonder mondkapjes en dat steekt. Ik kan natuurlijk niet iedereen vertellen dat ik een medische reden heb,zo werkt dat niet.ik heb er wel een op de kop weten te tikken,die zo dun is dat het bijna niet merkt dat je het draagt,krijg ik dan toch last,maak ik stiekem mijn neus vrij. Een doktersattest gaat niet werken,en wie ga jij het tonen? Aan iedereen die jou vreemd of verwijtend aankijkt?

  3. timker zegt op

    Misschien is een face masker een oplossing, zo’n plastic scherm met een hoofdband. Mijn vrouw, gezondheids medewerkster, kent geen mensen die een mondmasker vrijstelling hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website