Lezersvraag: Kan ik met COPD overwinteren in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
12 maart 2018

Beste mensen,

Ik volg jullie blog al enige tijd. Ik heb een vrij specifieke vraag. Ik lijd aan de ernstige longziekte COPD. Een temperatuur onder de 15 graden is zeer invaliderend. Ik ben dan gebonden aan mijn huis in Amsterdam ongeveer gevangen in mijn lichaam omdat ik zonder extra toevoeging van zuurstof tot nauwelijks iets in staat ben.

Stofzuigen, bed op maken, kleding wassen is zeer zwaar. Ik heb een fijne woning in een populaire buurt van Amsterdam. Ik zou mijn woning kunnen verhuren en ongeveer 4 a 5 maanden overwinteren in bijvoorbeeld Thailand.

Ik heb geen idee. Ik kan redelijk goed tegen de hitte, al heb ik geen ervaring met extreme warmte. Ik vroeg me af of er meer mensen in Thailand zijn met mijn probleem. Ik zou met hen  kunnen overleggen en aan hun vragen stellen.

Kunt u mij op een of andere manier in contact brengen met ander longlijders (COPD) die ervaring hebben in Thailand.

Bij voorbaat dank.

Met vriendelijke groet,

Duco

11 reacties op “Lezersvraag: Kan ik met COPD overwinteren in Thailand?”

 1. Cees zegt op

  Beste Duco,

  Ik heb COPD en woon nu 12 jaar in Thailand, Heel goed te doen

  Groetjes Cees

 2. alexander zegt op

  Beste Duco,

  Dat is heel goed mogelijk, ik heb voor diverse mensen de juiste machines geleverd voor COPD tijdens hun verblijf in o.a.in het Methavalai hotel in Cha Am / Thailand. Verder loopt daar iemand die wekelijks aanwezig is om uw vragen te beantwoorden of zelfs in een calamiteit met u naar het ziekenhuis te gaan (24 bereikbaar). U moet contact opnemen met Rene Punselie van Oriental Travel Thailand.

 3. K. Boer zegt op

  Beste Duco, ook ik heb COPD en woon reeds 10 jaar in Thailand zonde problemen en als ik 2 keer per jaar een aanval krijg ga ik naar het ziekenhuis waar je dan binnen 3 dagen weer de ouwe bent er is dus hier prima mee te leven succes

  Kees

 4. jos velthuijzen zegt op

  Heb al 20 jaar COPD. Woon 7 jaar in Thailand. Nergens geen last van.

 5. Martin Tuit zegt op

  Ik heb al jaren copd en moet 3x per dag puffen,ga ieder jaar 5 wkn naar Thailand wel de eilanden eerste 2 dgn even aanpassen en daarna prima puf dan nog maar 1x per dag.is dus goed te doen.

 6. Henk Hollander zegt op

  Ik heb COPD. Ik puf twee keer per dag. Ik heb nig 80 % van mijn longen. Niet zo ernstig dus. Dat is hier niet achteruit gegaan, controle in het ziekenhuis, en als ik eens een oufje mis dan heb ik nergens last van. In Nederland kreeg ik het na een tijdje wat benauwd.

 7. Yen zegt op

  Hallo, ik ben van Dec.2017 tot Feb. 2018 in Hua Hin geweest.
  Ik lijdt aan copd gold ( 40% longinhoud ).
  Ik voelde mij 25 % beter met meer energie en levensvreugde.
  Zeer aan te raden.

 8. Jan Hendriks zegt op

  Beste Duco,

  Ik woon sinds 1978 in het V.O. en sinds 2003 permanent in Thailand. Bij mij werd eind 2008 in het Bangkok Hospital, Pattaya “moderate COPD” vast gesteld. Ik was toen wat men noemt een zware roker, 2 tot 3 pakjes Marlboro rood per dag.
  Ik ben onmiddellijk totaal gestopt met roken om het proces niet te versnellen. Zoals u zal weten is COPD een progressieve ziekte. Ik begrijp niet waarom u niet bij uw longspecialist ten rade gaat i.p.v. Thailandblog lezers te raadplegen. U kan misschien ook aan Dr.Maarten op Thailandblog vragen naar zijn ervaringen met patienten lijdend aan ernstige COPD en daar uw conclusie uittrekken.
  Ik ben inmiddels 81 en kan gelukkig zeggen dat het bij mij nog niet merkbaar ernstiger is geworden. Maar ik ben natuurlijk wel wat sneller kortademig. Ik had goed last van de recente luchtvervuiling waardoor ik een tijd heb moeten hoesten en witte slijm opgeven. Maar daar hadden velen last van en nog. Ik ben echter ook hartpatient. Ik let goed op dat het hart geen water rondom mijn longen opbouwt want dat heeft zonder meer benauwdheid tot gevolg.

  Vriendelijke groeten,
  Jan Hendriks.

 9. frank zegt op

  Goedendag, ook ik heb nog maar long inhoud van nog maar 40%, dus dat vergt wel aanpassingen. Ik woon in NL, maar verblijf ieder jaar voor 1 maand in thailand. Wat ik zou kunnen aanbevelen is bv aan de kust te gaan vertoeven. Als je midden in centrum van bv BKK of Pattaya zit, heb je het zwaar. De lucht is daar erg vervuild en doet je geen goed !!!

 10. tom bang zegt op

  Volgens mij begint de lente haast, maar het is hier inderdaad beter met COPD uit te houden, ook met reuma en of jicht trouwens.

 11. Marianne zegt op

  Heb sinds 7-8 jaar COPD en woon inmiddels al bijna 4 jaar in Thailand. Ik puf 1x per dag en voel me uitstekend, dat in elk seizoen. Hoewel COPD een progressieve ziekte is blijf ik stabiel, komt waarschijnlijk ook door de schone lucht buiten Hua Hin-city met regelmatig een frisse zeebries. Mijn advies, gewoon komen! Er staan inmiddels genoeg adviezen waar je naartoe kunt indien nodig. Alleen Noord Thailand kun je in die periode beter mijden i.v.m. het vele afstoken van velden, wat veel luchtvervuiling veroorzaakt. Richting Cha-am/Hua Hin heb je hier veel minder mee van doen, ook is hier geen luchtvervuilende industrie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website