Lezersvraag: “Kakje met of zonder zakje ?”

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
19 juni 2017

Beste lezers,

Eenieder in Hua Hin kent ze ,tenzij je nooit op het strand komt: de “Police Volunteer ” te paard. Vriendelijke jongens (alsook enkele vrouwen) die het strand op en af galopperen en daarbij een oogje in het zeil houden. Om een centje bij te verdienen kan een ritje op hun paard gemaakt worden.

Niks mis mee, maar zo ‘n dier moet zoals elk aards wezen uiteraard zijn behoefte kwijt. De ruiters in kwestie ruimen over het algemeen de poep netjes op in een plastic zakje. Dat is heel attent van hen, de onoplettende wandelaar zal dit zeker waarderen.

Alleen….. het zakje blijft daarna ter plaatse liggen, met als gevolg dat het bij hoog water door de zee wordt opgeslokt en dat vind ik minder prettig.

Als ik uitga van 25 paarden (een ruwe schatting) die twee maal per dag wat laten vallen (eveneens een ruwe schatting) kom ik aan 50 zakjes per dag x 365 = 18.250 zakjes die jaarlijks de zee in gaan!

Dus doe mij maar “Kakje zonder zakje”.

Graag uw mening.

Groet,

Ron


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: “Kakje met of zonder zakje ?””

 1. Chris van het dorpje zegt op

  Ik was er begin dit jaar nog 4 weken in Hua Hin
  en heb gezien , dat ze de zakjes wel netjes mee nemen .

 2. Michel zegt op

  Ze kunnen inderdaad beter die mest zonder plastic zakje laten liggen dan met. Stront wordt wel door de natuur afgebroken. Plastic niet. Dat valt enkel na vele jaren in kleine stukjes uiteen, wat dan weer voor een klein deel in de maag van vissen en andere levende wezens in zee terecht komt.
  Wij eten die dieren soms op, waardoor ook wij die plastic deeltjes binnen krijgen.
  Je kunt mij niet wijs maken dat dat gezond is.
  Schildpadden eten soms hele plastic zakken op, omdat ze het aanzien voor een kwal, onderdeel van hun normale voedsel. Die dieren gaan hier niet zelden aan dood.
  Ook hiermee pakt de mens zichzelf dus. Hoe minder schildpadden, hoe meer kwallen. Sterkte tijdens het zwemmen dus.
  Ik weet niet hoe het bij u is, maar ik stap liever in een paardedrol dan in een kwal.
  Als ik zie dat ze zo’n plastic zak met paardevijg aan de waterlijn laten staan verplaats ik die naar de bovenkant van het strand om het later mee te nemen en het in een vuilnisbak te lozen.

 3. JD zegt op

  Komen jaarlijks in hua Hin en dit vinden wij echt het meest irritante aan Hua Hin! De paarden galopperen van links naar rechts, poep wordt voor de helft opgeruimd en je moet voortduren May aue roepen..als je er met de kinderen loopt.

  Dat ze het maar verbieden, gelukkig komen er steeds betere lounge bars aan de zee!

 4. bona zegt op

  een herinnering uit mijn prilste kleuterjaren is dat mijn overgrootouders en hun geburen, de paardemest van de rondtrekkende handelaars en dergelijke, gretig opschepten om hun tuin te bemesten ! Plastiek was toen zeldzaam.
  Mooie herinneringen !

 5. thea zegt op

  ja hoor, paarden poep is helemaal niet vies en zou me ook niet druk maken als je er per ongeluk eens in trapt, de beesten eten immers geen vlees.
  Bij ons in de buurt rijden ook wel eens paarden en nu wil de buurt een zak onder de beesten maar mij hindert de paarden poep helemaal niet

  • Michel zegt op

   vijf tot tien procent van alle paarden is besmet met de salmonellabacterie, die scheiden ze uit met de mest. Ook hebben veel paarden zogenaamde ringworm, Een schimmel infectie, die ook op de mens kan overslaan.
   Ga NOOIT met een wondje aan je voet in paardenmest staan. Dat kan funest zijn.
   Voor kinderen is paardenmest helemaal levensgevaarlijk.

 6. EDDY UIT Oostende zegt op

  Ga 2 x per jaar naar Hua Hin.Al veel van die plastieken zakjes met paardestrond tegen gekomen en als het water op opkomt,wat een vieze troep.Wist niet dat de mannen en vrouwen te paard police volunteer waren.Van die mensen zou men toch een beetje meer dicipline verwachten.Ook hier in Oostende moet iedereen die met zijn hond gaat wandelen op de straat een zichbaar plastieken zakje hebben om de drollen van hun geliefkoost dier op te ruimen.Wat gebeurd er in de praktijk,vele mensen nemen de zakjes mee naar huis maar anderen smijten het in de riool of laten het opstraat liggen.Ge moet weten dat het riool water hier gezuiverd word tot drinkbaar water.Een beetje meer burgerzin en dicipline zou ook geen kwaad kunnen!!

 7. michelleke zegt op

  Gewoon die paarden verbieden op het strand. Gevaarlijk, (meermaalls ongelukken gezien); vuile strond en….pis in de zee bij opkomend water; onecologisch met plastiek zakjes die weggegooid worden; en….
  voor de paarden een verschrikkelijk afzien met 12 uur in een broeiende hitte.

 8. RobHH zegt op

  Die paarden ‘horen bij Hua Hin’ wat mij betreft. Een typisch beeld hier op het strand.

  Inderdaad wordt (vrijwel) altijd de poep opgeruimd. En terecht. Een fraai gezicht is het niet, zo’n hoop op het zand.
  Maar wat ik dan wel weer minder vind is dat er een paar rotte appels zijn die hun zakje in een stil hoekje deponeren. Dat is ook absoluut tegen de regels. En het is inderdaad vervuilender dan alleen wat stront.

  Spreek gerust zo’n ruiter er op aan als je ziet dat hij zijn zak dumpt ergens anders dan in een vuilnisbak. Met klachten kunt u ook terecht bij de toeristenpolitie in het straatje tussen Hilton en Centara. Alle officiele ruiters hebben een nummer op zowel hun vest als onder het zadel. Bij klachten is te achterhalen wie de bewuste ruiter was en diegene zal dan ook worden aangesproken op zijn of haar gedrag.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website