Beste lezers,

Deze zomer gaan mijn man, ikzelf en onze zoon van 14 met de rugzak naar Thailand. Vooral mijn zoon houdt van avontuurlijke dingen (hijzelf noemt steeds de jungletochten).

Wie heeft tips, plaatsen, namen van gidsen etc. om het voor hem zo geweldig mogelijk te maken?

Alvast heel hartelijk dank voor het meedenken!

Groeten,

Moniek

11 reacties op “Lezersvraag: Jungletochten in Thailand, wie heeft tips voor ons?”

 1. Tilly zegt op

  Hallo,
  Begin maart hebben wij een veertiendaagse rondreis gedaan in Thailand.
  Daar zat een driedaagse jungletocht in.
  Wij hebben alles geboekt via Connections.
  Wij namen de nachttrein van Bangkok naar chiangmai. Van daaruit met een jeep naar het startpunt in de jungle.
  Alleen heb je conditie nodig en de dijspieren trainen, want het is niet plat.
  Doe goeie schoenen aan met een goede antislip zool.
  Wel informeren voor het zomerklimaat. Erg warm en veel regen ?
  Goede reis
  Tilly

 2. Krung Thep zegt op

  Viengtravel biedt een 3-daagse Pong Noi Jungle Trekking aan die zeker de moeite waard is. Meer informatie vind je terug op de website van Viengtravel.

 3. cor duran zegt op

  Zonder af te doen aan de reakties op dit forum zou ik je willen uitnodigen om eens een kijkje te nemen op de volgende site

  http://www.wereldwijzer.nl/forumdisplay.php?f=381

  Veel succes met het voorbereiden van de reis.

  Groeten Cor en Wilna

 4. Saskia zegt op

  Hallo, wat een heerlijk vooruitzicht! Tip; wij gaan al jaren naar Thailand en boeken dit altijd via greenwood travel.nl ! Betrouwbaar, scherp geprijsd en goede service! Op hun site vindt je goede info en leuke tips!
  Hoop dat jullie hier iets aan hebben. Veel plezier!

 5. Cor lanser zegt op

  Hallo, In Chiang Mai kun je verschillende trekkings doen, je kan een korte maar ook voor meerdere dagen. Je gaat te voet de jungle in maar ook een stukje op de olifant en een stukje raften of op een vlot. Overnachten doe je in dorpjes in de jungle. Van tevoren boeken hoeft niet want in Chiang Mai barst het van de reisbureau,s. En je kunt er een hele hoop verschillende dingen boeken. Maar een echte aanrader is the Flight of the Gibbons, dan ga je kabels van boomtop naar boomtop geweldig mooi. Veel plezier !

  • Krung Thep zegt op

   Flight of the Gibbon is zeker de moeite waard, maar erg duur, je betaalt ook voor de naam. Dan kan je beter Eagle Track doen, goedkoper dan Flight of the Gibbon en hetzelfde concept.

 6. Tanja zegt op

  Hallo, wij gaan ook met onze zoon trekken in Thailand en hebben een 3 daagse tocht geboekt bij greenwoodtravel in het oudste regenwoud van de wereld: Kao Sok. Van een collega weet ik dat dit een onvergetelijke ervaring is en ook op internet zijn de reacties positief.

 7. Menno zegt op

  Jungle trek van één of meerdere dagen kun je boeken bij diverse locale reisbureau’tjes of zelfs bij je guesthouse. In Chiang Mai bijvoorbeeld liepen de prijzen uiteen van zo’n 1000 tot 2000 bath voor drie dagen. Zelf heb ik daar goede ervaring met Wandering Star agency tel. +66899518996 . Een ieder zal wel ergens een aanbod kunnen vinden wat past. Op andere plaatsen is het eenzelfde verhaal, rond zoeken praten en aanbod vergelijken.
  Verder de gewone dingen, zorg voor een redelijke conditie, goede kleding en schoenen een fles water en zo. Je kunt ervan uitgaan dat meeste tochten zijn afgestemd op falang tempo en niet op Thai die de jungle van jongs af aan kennen. Zelf wil ik nog eens wat langer door de jungle, zo’n dag of tien, maar da’s dan andere koek. Je moet dan wel ‘op orde’ zijn en volgens de gids die ik sprak twintig kilo bagage aan voedsel en andere zaken meetorsen.

 8. Walter zegt op

  Wij zijn van plan onderstaande te doen in november. Zelf nog geen ervaring echter.

  http://www.khaoyaiandbeyond.com/

 9. egon zegt op

  Chiang Mai en ook Chiang Rai (in mindere mate) zijn te druk. Mae Hong Son voor een bezoek aan de hilltribes is veel aardiger. Boeken kun je ter plaatse in hotel of reisbureau. Vergeet niet een trip per olifant. Kao Sok ook niet slecht. Kamers in de toppen van de bomen en slapen op vlotten op een meer met een fantastische “zwemtocht” in half onder water grotten, echter geen hilltribes. Goede conditie noodzakelijk en de overnachtingen in de hilltribe dorpen (de echte) zeer primitief onder dekens vol stof bij het open vuur vanwege de koude. Het eten geen sterren eten; echter het avontuur vergoedt alles.

 10. Henk van Berlo zegt op

  Heel avontuurlijk is de tree tops jungle safaris 3 nachten = 1 nacht in de boomhut slapen
  met een tocht over de rivier.Daarna ga je met de boot op een groot meer,je ziet niets meer
  als water en rotsen,geen idee hoe ver we van de bewoonde wereld waren om te eindigen
  op de bamboe huisjes aan de rand van het meer.Je hoort niets dan dieren.Je verblijft hier 2 nachten,een keer met gids een safari tocht.Je bekijkt dit als je TREE TOPS JUNGLE SAFARIS in tikt.Veel plezier.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website