Lezersvraag: Hoe het beste van Jomtien naar Hua Hin reizen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
24 september 2015

Beste lezers,

Wij (6 personen) willen in januari 4 dagen naar Hua Hin. Kan iemand mij vertellen hoe ik daar op de beste manier van Jomtien naar Hua Hin kan komen? Ook enig idee wat de kosten zijn?

Alvast bedankt,

Piet


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Hoe het beste van Jomtien naar Hua Hin reizen?”

 1. Paul zegt op

  Je kunt met een minibus voor 400 Baht van Jomtien naar Hua Hin reizen.
  Hij stopt midden in Hua Hin bij de “clock tower” aan de doorgaande weg.
  Je loopt wel een kans dat je (zoals ik vaak had) een brokkenpiloot treft die probeert weer een nieuw snelheidsrecord te breken.
  Zelf ga ik tegenwoordig met de bus van Jomtien naar het vliegveld (vertek vanaf de foodmart elk uur) en vanaf het vliegveld (beneden bij gate 8) naar Hua Hin.
  Totale kosten ook ongeveer 400 Baht. De bus vind ik persoon veel comfortabeler en veiliger. Je hebt meer zitruimte (zeker in de bus van het vliegveld naar Hua Hin) en er wordt met normale snelheden gereden.
  De Bus naar Hua HIn heeft aan de linkerkant een enkel rij stoelen en aan de rechterkant 2 stoelen naast elkaar. Dus als je alleen reist is het aan te bevelen een stoel aan de linkerkant te vragen. Gr. Paul

 2. eugeen zegt op

  Ik woon in Pattata. Jomtien is slechts een beetje verder.
  Mogelijkheid 1 (zoals ik vroeger deed voor ik hier een eigen auto had) een auto huren.
  Mogelijkheid 2 Je met een minibusje laten brengen.
  Mogelijkheid 3 Een ticket kopen en met minibusje naar Bangkok en van daar met minibusje naar Hua Hin.

 3. Bert Vos zegt op

  Ik zou geen minibus nemen, gezien de slechte reputatie. Gewoon een taxi naar Suvarnabhumi en daar de luxe Hua-Hin bus, die zeven keer per dag die kant op gaat. Kun je zelfs online reserveren. Zie: http://www.airporthuahinbus.com/suvarnabhumi-airport-hua-hin-bus-schedule-timetable

 4. Wim van Doorn zegt op

  Bovenstaand is de optie van te reizen per bus a) naar BKK airport en b) aansluitend van daaruit naar H.H. verreweg te prefereren, dunkt mij.
  Ik he op mijn beurt de vraag hoe van Pattaya (of Jomtien) naar het Don Muang vliegveld te reizen. Ook via BBK airport? Er is voor zover ik weet alleen een bus van het ene vliegveld naar het andere voor reizigers die op het ene vliegveld per vliegtuig aankomen en vanaf het andere per vliegtuig vertrekken.

 5. p.hofstee zegt op

  Hallo,wij hebben een busje met chauffeur gehuurd en gezegd niet boven de 100 km anders geen tip
  en de kosten waren met 6 personen en een veilige reis 500bath per persoon incl tip
  je kan zo n busje overal huren want het is in Thailand niet zo druk meer met het verhuur van busjes.

  Prettige vakantie naar HUA HIN.

 6. Ab Stolk zegt op

  Beste Wim,

  Als jij een ticket kan tonen dat je in vlucht hebt geboekt vanaf Don Muang kun je zo in de bus stappen.
  Dat is onze ervaring januari j.l.

 7. Paul Schiphol zegt op

  Veel reacties gaan er van uit dat het “goedkoop” moet, maar dat is de vraag niet. Piet vraagt om de beste manier met 6 personen. Nu voor mij betekend dit gewoon een Mini-van Taxi bestellen. Deze rijdt “prive”, dus je kunt de chauffeur aanspreken op zijn rijgedrag als dat nodig mocht zijn. Je kunt zoveel stops maken als wenselijk en het is transport van deur tot deur, zonder gezeul met koffers of rugzakken. Kosten schat ik op ca. THB 2.500 á 3.000 dat is dus ca. € 13,50 pp. NB. genoeg aanbieders te vinden in Pattaya/Jomtien.

 8. Ko zegt op

  Neem gewoon een taxi busje, voor maximaal 2500 bath ben je klaar en sta je in Hua Hin voor je hotel met al je bagage en 6 personen.

 9. Roswita zegt op

  Ik sluit me bij Paul en Ko aan. Met zes personen in een taxibusje. Ik heb nog wel een tip: Print een platte grond van de route in Hua Hin uit of zorg er in ieder geval voor dat je het telefoonnummet van het hotel in Hua Hin bij de hand hebt. De chauffeur is waarschijnlijk niet bekend in Hua Hin en zo kan hij aan de hand van jouw printje of in gesprek met hotelreceptionist(e) gemakkelijk de route naar het hotel vinden.

  • Paul Schiphol zegt op

   Roswita, je bent duidelijk een ervaringsdeskundige. Dit zijn de tips waar mensen iets aan hebben!

 10. Henny zegt op

  Neem vooral geen minibus, 2 maal gedaan en dat was 2 maal teveel. Onverantwoord rijden door de chauffeur.

  • Paul Schiphol zegt op

   Henry, je brengt mensen in verwarring. Niet elk minibusje is een onverantwoord rijdende taxi, dit tref je voornamelijk aan daar waar busjes klaar staan voor arriverende passagiers, die elk voor zich of hun groep betalen. Op een via een Taxi bedrijf (lokaal) vooraf besteld busje, tref je veelal een beschaafde, vriendelijke chauffeur zonder Formule 1 aspiraties, uitzonderingen daargelaten. Overigens met een zelf besteld busje is het heel eenvoudig “jouw” chauffeur aan te spreken om anders te gaan rijden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website