Is er een alternatief voor Wise?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
19 februari 2024

Beste lezers,

Ik ondervind moeilijkheden bij het openen van een Wise-account, ondanks meerdere pogingen om mij te identificeren met een Thaise ID of rijbewijs. Zowel met een iPhone als nu op de Android-telefoon van mijn partner, mislukken mijn pogingen. Recentelijk is het me gelukt om documenten te uploaden via de Android-telefoon, maar kort daarna ontving ik weer een teleurstellende melding. Aangezien ik uitgeschreven ben, kan ik mijn Belgische ID niet meer gebruiken. Hierdoor kom ik niet verder.

De klantenservice veroorzaakt enkel verwarring met steeds dezelfde instructies: probeer opnieuw, houd uw telefoon stil, probeer een ander apparaat. Ze hebben wel mijn initiële betaling teruggestort.

Helaas, Wise is geen optie voor mij. Ik zal dus op zoek moeten gaan naar een gelijkwaardig alternatief.

Groet,

fvdc

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

20 reacties op “Is er een alternatief voor Wise?”

 1. Rob V. zegt op

  Ik had ook problemen met Wise om mijn Nederlandse ID scherp op de foto te krijgen. De Wise app wil zelf een foto maken (ipv dat je zelf een foto uit je archief kunt inladen), maar pakte een lens op mijn telefoon die niet geschikt was voor scherpe foto’s van dichtbij. Resultaat: een niet scherpte tot wazige foto, niet goed leesbaar en dus fout. Ik heb het toen via de website geprobeerd en met een ander apparaat. Het is al een paar jaar terug maar naar vele pogingen was het een combinatie van dit waardoor het uiteindelijke lukte een goede foto in te laden. De oplossing was op zeker gebruik maken van een apparaat met maar 1 lens (en Wise dus niet een ander lens pakt als het uit meerdere moet kiezen). Of het uiteindelijk via de App of via inloggen op de website en daar de procedures doorlopen is gelukt weet ik niet meer zo zeker.

  Tja, automatische “meedenkende” systemen maken het soms juist dat het niet meer werkt en als je dan niet handmatig de boel kunt omzeilen loop je vast. Hopelijk lukt het dus met een eenvoudiger smartphone/tablet wel.

  • fvdc zegt op

   Bedankt voor de tip, Android S20 geen beterschap, iPhone 14 pro al helemaal niet

 2. Marc zegt op

  Hier zijn nog een paar andere goede Remitly worldremit

 3. Geert zegt op

  Beste,
  Al eens geprobeerd met een laptop? Dikwijls moeilijk in Thailand met Android. Heb speciaal een reis laptopje gekocht om vliegtickets te boeken …

 4. Cornelis zegt op

  Prima ervaringen mijnerzijds met remitly.com

 5. Martin zegt op

  Bekend probleem bij Wise. Vorig jaar hetzelfde gehad. Kostte me ruim 2½ uur om uiteindelijk een goede foto te maken, die scherp genoeg was en zonder schitteringen. Alternatief is bv Remitly. Gaat veel simpeler. Gewoon een keer proberen met een klein bedrag.

 6. Kees 2 zegt op

  Hetzelfde ervaren met Wise: moest heel vaak foto maken mbv smartphone (en de Wise-app) voordat het lukte.

  • herman zegt op

   Heb ook dezelfde slechte ervaringen met wise , en dit nadat ik het jarenlang probleemloos gebruikt heb.Ik begrijp dat de regels verstrengen (moet van Europa) maar dan moeten ze wel zorgen dat hun software die ze gebruiken deftig werkt.Na tientallen keren proberen heb ik mijn sim in een oude Gsm van mijn vrouw gestokenen toen werkte het probleemloos van de eerste keer. moraal van het verhaal gebruik een oude GSM 🙂

 7. Pieter zegt op

  Probeer Remitly !
  Simpele registratie, weinig bank kosten en bij eerste transfer een hele mooie wisselkoers, voor bedrag onder 1000 euro. Ook heel makkelijke transfer, je hebt slechts de naam , de bank name en het Thaise bank rek. nummer nodig van de ontvanger.
  Wel merk ik dat Remitly niet het precise aantal Bath in de bank lijkt te kunnen krijgen, by Wise is dit weer makkelijker.

 8. Karin Jongman zegt op

  Uitgeschreven betekent niet dat je je Nederlands of Belgisch paspoort niet kunt gebruiken. Ben al een tijd bij Wise en zeer tevreden.

  Heb een tweede rekening by Revolut (Lithuania) en dat werkt ook goed.

  • chipper zegt op

   In belgie is een ID-kaart en een paspoort niet hetzelfde.

 9. Henk zegt op

  Een Belg moet gewoon zijn Belgische ID gebruiken. Je bent toch immers Belg! Een Thaise Rijbewijs of een Thaise roze ID is enkel relevant in Thailand, maar bevestigt bij Wise niet jouw Belgische identiteit.

  • fvdc zegt op

   bedankt, zo had ik het nog niet bekeken en geprobeerd ! Wordt vervolgd

 10. Fobo zegt op

  Heb hetzelfde meegemaakt, met Laptop tiental keren geprobeerd en iedere keer afgekeurd.
  Daarna het geheel goed bijgelicht d.m.v. een bouwlamp, en meteen de eerste keer goedgekeurd.
  Kunt ook naar een fotozaak gaan, die hebben vaak wel een goede belichting.
  Succes

 11. Daniël M. zegt op

  Hallo iedereen,

  Ik heb voor Wise onlangs ook dokumenten moeten uploaden om mij te laten identificeren volgens de ‘nieuwe wettelijke regels’. Ik was toen in Thailand voor bijna 2 maanden. Heb dat dus in Thailand moeten doen. Ik was ingelogd op mijn laptop, maar heb toen ook mijn smartfoorn met Thaise sim-kaart moeten gebruiken. Dat Thais telefoonnumer was kort daarvoor ingesteld als kontaktnummer.

  Ik heb toen ook foto’s van mezelf moeten maken met mijn smartfoon. Ik weet niet meer zeker of ik de foto’s van mijn ID-kaart en mijn paspoort heb moeten maken. Mogelijk heb ik de jpg-bestanden van mijn laptop kunnen doorsturen. Die waren zeer recent, omdat ik die nodig had voor mijn visum voor en verblijf van meer dan 30 dagen…

  Het heeft mij een beetje moeite gekost, maar het was mij uiteindelijk wel gelukt.

  Ik moet wel erkennen dat ik sinds een jaar ongeveer af en toe verbindingsproblemen heb met Wise bij overschrijvingen…

  Vriendelijke groeten,

  Daniël M.

 12. Bram zegt op

  Ik gebruik al jaren revolut. Sinds een half jaar zelfs het ultra plan omdat ik geregeld vlieg en de tickets goed verzekerd zijn (kan annuleren tot 6k pj, zonder opgave van reden) ook een geweldige doorlopende reis en ziektekostenverzekering, maar het meest geliefd zijn voor mij de airport lounges die ineens gratis zijn. Ik doe vaak een tussenstop op CdG , gewoon vanwege die lounges daar en het geweldige eten en vooral de chablis!
  Met revolut kun je gewoon pinnen, en met he cc betalen. Geld overmaken naar een bankrekening is me ook een paar keer gelukt, maar dat was naar OcBC, ander banken heb ik niet geprobeerd. Overigens heb ik een ocbc in Thailand en in Bali. Het is vrij eenvoudig geld tussen die 2 accounts heen en weer te boeken. Mijn tip: neem Revolut en OCBC en vergeet wise

  • fvdc zegt op

   Bedankt voor de tip, ik ga het bekijken, mvg

  • Dennis zegt op

   Revolut Ultra kost wel 600 euro per jaar (oftewel 50 per maand). Dat is niet echt een alternatief voor Wise waarbij je geld overmaakt. Je zou zelfs Privilege (voor lounge toegang) kunnen nemen voor 459 euro (met onbeperkt lounge toegang), of de goedkopere versie van Privilege met 10x gratis toegang

 13. loeng Johnny zegt op

  Remitly en misschien ook wel Revolut zijn apps die werken wanneer je een adres hebt in (mijn geval) België. Wanneer je bent uitgeschreven kan je die niet gebruiken!

 14. Peter yai zegt op

  Ik heb ook allebei maar bij wise krijg je een goede rente .
  Mvg Peter Yai


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website