Is deze route door Thailand te doen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
5 juli 2022

Beste lezers,

Wij willen in januari de volgende route volgen: Bangkok – Chiang Mai – Phuket of Krabi en dan via de kust terug naar Bangkok via de Mergui archipel. Is dat een beetje te doen met vervoer over land en water? En is 2 weken voldoende voor het stuk Phuket/Krabi naar Bangkok?

Tips zijn van harte welkom

Bedankt,

Jos

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

5 reacties op “Is deze route door Thailand te doen?”

 1. Stan zegt op

  De Mergui archipel is niet Thailand, maar Myanmar. Die route kunt u wel vergeten.
  Van Bangkok naar Chiang Mai met de bus of trein is 12 uur als het meezit.
  Voor een reis over land van Chiang Mai naar Krabi of Phuket moet u wel 24 uur uittrekken als u het in één keer wilt doen. Wel overstappen in Bangkok. Misschien een binnenlandse vlucht?

 2. Marjo zegt op

  Hallo Jos ,
  Bangkok – Chiang Mai met de trein doen , is echt een ervaring . [ neem wel een 1ste class coupe , dus op tijd reserveren. Van Chiang Mai naar Phuket of Krabi vliegen.

  Vanaf daar naar Bangkok is goed te doen , onderweg genoeg stopplaatsen waar iets te doen is ;
  1./ je kunt via Surat Thani .. en daar de kust volgen naar Khanom ..ga mee met een vissersboot op zoek naar de roze Dolfijnen .. OF
  1 / Chumphon…blijf hier 2-3 dagen en doe een snorkeltrip in het National Marine Park. Hoteltip Nana resort.
  2 / Sam Roi Yot … ook leuk voor een dag of 2-3 .. je kunt hier een grot beklimmen [ DOEN !!! ] , Er is een enorm mangrove bos en een leuke boulevard..Hoteltip Long Beach Inn.
  3./ Hua Hin ..ook 2-3 dagen ..heeft een mooi centrum en voldoende tripjes mogelijk [ olifanten spotten tijdens een avond safari bv ] Hoteltip Hilton of Centara.
  Dan door naar Bangkok , en hier kun je zoveel doen dat je de resterende dagen ook wel vol krijgt ..

  Heel veel plezier !!!
  groetjes
  Marjo

 3. Erik zegt op

  Jos, denk je iets van Thailand te genieten op jouw route? Bangkok-Chiang Mai-Phuket/Krabi-Bangkok. Daar zitten dubbele kilometers in nog los van het feit dat Myanmar gesloten is vanwege de burgeroorlog daar.

  Hoe reis je? Auto? Vliegen? Trein? Maakt wel enig verschil. Bus kan ook nog. Vertel ons jouw plannen iets gedetailleerder svp en dan kunnen we adviseren. Hoeveel tijd heb je voor de totale reis? Zijn er kleine kinderen bij?

 4. Ruud zegt op

  De Mergui archipel ga je vanuit Thailand kunnen vergeten vermoed ik, dit is nl. Myanmar niet Thailand. Alles over land is natuurlijk te doen als je voldoende tijd hebt, heb je zelf vervoer of wil je openbaar vervoer gebruiken?

 5. jios zegt op

  Bedankt voor jullie reacties.
  Wij vertrekken rond 3 januari en hopen tot ca 28 januari in thailand te verblijven.Wij zijn 2 echtparen rond de 65 jaar. van bangkok naar Chiang Mai is duidelijk. Ik twijfel tussen de nachttrein of overdag. Schat dat wij slecht slapen in de trein en overdag is het natuurlijk prachtig wat er allemaal aan je voorbij trekt. Dag of 4 in Chiang Mai en dan per vliegtuig naar Phuket of Krabi. Van daar uit rustig terug (dag of 18) naar bangkok.
  Tijdens die terugtocht reizen we in een rustig tempo, is het mooi blijven we langer , valt het tegen zijn we zo weer op pad. Nou wil ik eigenlijk op het stuk krabi/bangkok alle vormen van vervoer meemaken dus bus,trein,boot.
  Ik houd mij aanbevolen voor tips.

  Groet
  Jos


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website