Lezersvraag: Invoerrechten voor Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
3 juli 2014

Geachte lezers,

Ik zit met probleem, misschien kunt U dit op de blog zetten als lezersvraag?

Ik heb namelijk nieuwe laptop gekocht prijs 1000 euro in België ook heb ik enkele (gebruikte) fototoestellen bij me die zeker 2500 euro waard zijn, nu las ik in de Bangkok Post van 1 juli dat op alles wat boven de 10.000 Baht is invoer rechten moeten worden betaald, zelfs indien gebruikt. Bangkok Post: goo.gl/phEp9D

Graag had ik advies gekregen van iemand die daar reeds ervaring mee heeft of er meer van weet.

Met vriendelijke groet,

Freddy


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Invoerrechten voor Thailand”

 1. diditje zegt op

  Hallo Freddy,
  De maatregeld is ondertussen aangepast en verduidelijkt.
  Zie de Bangkok Post of het Thai Visa Forum.
  Normaal geen probleem bij persoonlijke, dus niet voor verkoop bestemde, goederen.
  Diditje.

 2. Freddy zegt op

  Hartelijk dank Diditje voor je antwoord, ook aan Thailand Blog een Hartelijke dank voor het welwillend publiceren van deze voor mij belangrijke vraag.
  Freddy

 3. Song zegt op

  Ik heb najaar 2013 een gebruikte lintzaagmachine naar Chiang Mai meegenomen, de doos viel door de grootte natuurlijk op en de allervriendelijkste douane was geïnteresseerd in wat er in zat. Ik heb netjes meegewerkt en achter in het kantoortje bleken ze een groot boek te hebben met daarin alles wat je je maar kunt bedenken met 2 kolommen; nieuw en gebruikt, ik heb uiteindelijk 1291 bht invoerrechten betaald. (ik heb het reçuutje nog…) wat mij betreft; niet onredelijk, gewoon netjes aangeven en afhandelen.

 4. Sjaak S zegt op

  Bijna iedereen neemt een laptop mee op vakantie of zakenreis. Als je het apparaat in een tas meeneemt, zal de douane niks vragen of zeggen. Bij al die duizenden reizigers hebben ze wat te doen als ze iedere laptop moesten nakijken.
  Zelf heb ik twee jaar geleden mijn grote PC mee naar Thailand genomen. Ik heb het apparaat in een grote koffer (hardschalen) kunnen doen – hij paste maar net en gewoon als bagage meegenomen. Moet er wel bij zeggen, dat ik toen nog werkte als steward en deze als crew-bagage had opgegeven. Normalerwijze wordt de bemanning van een vliegtuig strenger gecontroleerd, omdat ze vaker spullen kunnen meenemen.
  In mijn geval, wist ik dat de koffer open gemaakt werd, vanwege de metaaldelen, neem ik aan. Maar ik kon hem zonder meer meenemen, zonder een cent te betalen. Ook heb ik mijn monitor en twee andere laptops meegenomen en tal van andere spullen. Werd nooit naar gevraagd.

 5. erik zegt op

  Lees net in de BKK Post dat het bedrag voor belastingvrije invoer mogelijk omhoog gaat. Dus nog even wachten en we weten meer.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website