Beste lezers,

Ik woon alweer bijna 10 jaar in Thailand. Heb vrijwel vanaf het begin een rekening bij de Kasikornbank. Deze is langzaam uitgegroeid tot enkele rekeningen die ik met internetbankieren elektronisch kan gebruiken voor diverse transacties.

Sinds kort heb ik een Foreign Deposit Account rekening geopend bij de Bangkok Bank, currency is Euro. Hierop ontvang ik mijn pensioen vanuit Nederland. Ook heb ik een tegenrekening geopend en kan ik met internetbankieren transacties doen tussen beide accounts en ook naar andere niet bkk bank accounts in Baht currency.

Maar helaas kan ik via internet bankieren geen Euro’s overmaken, in Euro, naar andere internationale accounts. Wel kan ik persoonlijk, bij de branch, euro’s overmaken naar internationale accounts maar dit is lastig als ik wel eens in het buitenland ben. Wel is het mogelijk om te doen wat ik wil maar dan moeten de Euro’s komen vanuit Thailand, en bewijs van work permit, etc. is nodig.
Ik heb nu maanden gezocht, gegoogled, websites van banken nagekeken, maar ik vind geen mogelijkheid om te doen wat ik wil.

Ik meen dat iemand op Thailandblog meldde dat deze persoon dat wel kon. Ik zou graag zinvolle informatie ontvangen betreffende dit onderwerp met de hoop dat er een oplossing is voor wat wil bereiken.

Groet,

Khun


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “Lezersvraag: Hoe kan ik via internet bankieren in Thailand Euro’s overmaken?”

 1. Ton zegt op

  Gewoon een rekening in Nederland openen.

 2. Wil zegt op

  Als je een bankrekening in Nederland hebt dan kan je inderdaad “gewoon” via internetbankieren geld overmaken naar buitenlandse rekeningen. Maar dat verplaatst natuurlijk een beetje het probleem want dan moet je weer eerst geld op die bankrekening in Nederland zien te krijgen…
  En dan natuurlijk eerst zo’n rekening zien te openen.

  Wil

 3. chris zegt op

  Ik begrijp het misschien niet maar ik maak maandelijks via mijn Bangkok Bank rekening Euro’s over naar mijn girorekening in Nederland. Geen centje pijn.

 4. Daniel VL zegt op

  Die Thaise euro rekening kan je niet gebruiken om euros over te schrijven. Is enkel goed om euros op te plaatsen in de hoop er later meer waarde op de hebben. Je betaald daarvoor ik meen 3%
  Voor afhaling steeds omgezet naar baht en naar Europa overgeschreven ook in batht.
  Ik denk? dat de thaise bank dan omzet naar euro. Heeft men winst uit wisselkoers.
  Indien de thaise bank baht overschrijft naar Euopa en daar wordt omgezet zal de koers veel slechter zijn.
  Dit is wat men mij als informatie gaf bij Bangkokbank CM maar het fijne aangaande waar de omwisseling gebeurde wist men zelf niet.

 5. William zegt op

  Via tranferwise

  https://transferwise.com/ef/869d15

 6. john zegt op

  euro’s overmaken van den fdc( foreign deposit account) in euro’s kan.Maar er zijn een aantal beperkingen aan waardoor banken hiervoor speciale regels hebben of soms een speciaal formulier.
  Daarom kun je mogelijk niet via internet een overschrijving doen.

  Als je van tevoren weet dat je euro’s wilt overmaken terwijl je op de overmakingsdatum niet in Thailand bent kun je gewoon de papieren opdracht afgeven met daarom de notitie : “overmaken op ….
  Werkt goed.

  Maar mogelijk wil je het overmaken terwijl je in ander land bent en bedenk je dat pas als je in het andere land bent.

  Daar weet ik geen oplossing voor.

 7. john zegt op

  andere oplossing is al genoemd: maak geld over naar een eigen rekening in nederland. Dan kun je probleemloos via internetbankieren overmaken waar je ook bent in de wereld op welk ogenblik je wilt.. Je lost ahw het probleem op door in Thailand de administratieve handeling vooraf te doen .

 8. khun zegt op

  Waarschijnlijk ben ik niet geheel duidelijk geweest, sorry.
  Uiteraard heb ik rekeningen in Nederland. En transfereer ik met internet bankieren vandaar geld naar mijn rekening in Thailand.
  En kan ik, in Baht, via internet bankieren geld transfereren van mijn Thaise rekeningen naar mijn nederlandse.
  Maar ik heb een FCD-account bij de bangkok bank waar ik bedragen vanuit nederland in euro’s ontvang.Ik kan met internet bankieren bedragen, in Baht, vanaf deze rekening naar andere rekeningen overmaken. In thailand zowel als in nederland.
  Maar ik kan niet via internet bankieren bedragen in Euro’s overmaken. En dat is precies wat ik wil omdat ik wel eens in het buitenland ben. Wel kan ik, zelf fysiek aanwezig, op een branch van de BKK bank bedragen van deze rekening overmaken in Euro’s.
  Ik heb van alles nagevraagd, maar men kan alleen via internet bankieren, bedragen in Euro’s overmaken als het deposito afkomstig is van binnen Thailand. En dat is niet het geval.
  Mijn vraag is dan ook of iemand weet hoe dit wel gerealiseerd kan worden? Misschien een andere bank, andere branch, etc.

  • Chander zegt op

   Khun,

   Dit probleem ondervind ik ook bij de Bangkok Bank.
   Ik snap niet dat dit wel lukt bij andere Nederlanders (zoals Chris) in Thailand.
   Wat doen wij fout?

   Chander


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website