Beste lezers,

 • Heeft er soms iemand enige ervaring bij het aanvragen van een nieuw paspoort op de Belgische ambassade in Thailand?
 • Moet men een inkomsten verklaring van de ambassade voorleggen aan de immigratiedienst als je een extension aanvraagt voor je NON immigrant O visum als je 800.000 baht op een Thaise rekening hebt staan of is de verklaring van de bank voldoende?

Bedankt voor reactie,

Georgio

9 reacties op “Lezersvraag: Moet ik een inkomstenverklaring voorleggen aan immigratie?”

 1. leon zegt op

  Als ik vanuit nl een visum voor 3 maanden naar thailand wil.moet ik kunnen aantonen dat ik elke maand ongeveer 1250 euro verdien of dat ik 20000 euro op de bank heb staan ,of inkomsten plus spaartegoeden samen 20000 euro.

 2. henkw zegt op

  In Chiangmai is de verklaring van de bank (kosten 100 baht) voldoende. voor verlenging van mijn jaarvisum. Eerst wilden zo ook zien of ik daarnaast geld opnam voor levensonderhoud maar dat was vorig jaar niet nodig en volstond alleen de verklaring van de bank. Geen verklaring van de ambassade is nodig. Die 8 ton moet wel 3 maanden voor verlenging op je rekening staan en mag geen depostio zijn. Maar er zijn spaarboekjes die redelijk rente op leveren bij 5 jaar vast. Als je pint zie je vaak wel aanbiedingen.

  • loe zegt op

   Inderdaad 800.000 baht op de bank gedurende minstens 3 maanden, hoewel daar hier en daar ook mee gerommeld wordt TIT.
   Ik hoorde, dat in bij voorbeeld in Pattaya een deposito rekening niet geaccepteerd wordt.
   Op Koh Samui , waar ik woon, is dat weer geen enkel probleem. Alweer TIT 🙂

 3. Berry Z zegt op

  Volgens mij is in jou geval de verklaring van de bank voldoende omdat je 800.000 THB op je rekening hebt staan.

  Voor zover ik het heb begrepen gaat het er in feite om dat je over tenminste 800.000 THB moet kunnen beschikken op jaarbasis.

  Normaliter wordt eerst gekeken naar inkomen dat minstens 60.000 THB per maand moet zijn (720.000 THN per jaar). Dan heb je geen bankverklaring nodig.
  Als dit niet het geval is maar bijvoorbeeld 40.000 THB per maand is (480.000 THB per jaar) dan dien je ook nog tenminste 800.000 – 480.000 = 320.000 THB op een Thaise Bank te hebben staan.

 4. Martien zegt op

  Het verlengen van een 3 maands visum gaat 1 keer per jaar samen met het verstrekken van een door de bank afgegeven overzicht dat je 800.000 THB op een rekening hebt staan. De oveige 3 kaar komt het gewoon neer op het invullen van een standaard formulier waar ogenschijnlijk niemand verder naar omkijkt.

 5. Daniel zegt op

  Tot nu toe heb ik steeds die 800.000 BT op een thais account gehad. Ik heb dat gebruikt om mijn dagelijkse kosten mee te betalen. Voor de vierde aanmelding bracht ik het telkens terug naar die 800.000. Dit bedrag zou volgens immigration een garantie zijn voor de staat. Indien men een thaise vriendin heeft zal die er ooit wel weg mee komen.
  Aangezien iedereen eens moet sterven, vraag ik mij af, wat of wie kan er aan dit geld op dat ogenblik. Ik ben vrijgezel en heb mijn adres op adres van verblijfshotel. Ik hoop hier nog lang rond te lopen en veel kan intussen nog veranderen. Ik heb een zoon in Belgie.
  Bij de bank nagevraagd, ik zou een wilsbeschikking moeten maken getekend door mij en twee getuigen, mogen bedienden van de bank zijn.
  Wie weet meer.
  Dank

 6. Harry N zegt op

  Geen van de reageerdeers geeft een antwoord op de vraag: Heb je een verklaring van de ambassade nodig????Ik moet zeggen dat ik het niet zeker weet. De verklaring vul je zelf in ( voor NL ambassade) en krijgt een stempeltje en paraaf van de consulaire afd. Tja wat is het dan nog waard. Ik zelf heb een verklaring van mijn inkomsten van mijn accountant in NL. Heb toch een verklaring aangevraagd bij de ambassade maar wil die bij mij bezoek aan de immigratie dienst eens achterhouden en kijken hoe ze reageren.

 7. georgio zegt op

  Ja Harry, dat is juist er is geen duidelijk antwoord op de vraag, het geld dat op de thaise rekening komt, kan komen van overal, daarom dat ik de vraag stelde of er een bewijs van inkomsten moet voorgelegd worden, het gled moet toch ergens van komen, of is het voor immigratie voldoende te zien oh 800000bath op zijn rekening en klaar is kees,

  bedankt voor je reactie

  • loe zegt op

   Ja Georgio, er is een heel duidelijk antwoord op je vraag.
   Als je (gedurende minimaal 3 maanden) 800.000 baht op een Thaise
   bankrekening hebt staan, heb je verder geen inkomsten verklaring nodig.
   Als je geen geld op de bank hebt, heb je een ambassade verklaring nodig,
   dat je minimaal 65.000 baht per maand inkomsten hebt.
   Een combinatie van beide mogelijkheden, kan ook 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website