Beste lezers,

De gehele discussie rond de nieuwe inkomensverklaring is nog steeds onduidelijk. Wat als men het bruto bedrijfspensioen in Thailand ontvangt? En men heeft vrijstelling van belasting betalen in Nederland?

Is dat voldoende om een verklaring te verkrijgen van de ambassade?

Groet.

Palm


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “Lezersvraag: Inkomensverklaring en bruto bedrijfspensioen”

 1. erik zegt op

  Bruto is dan netto en men wil netto zien op dat briefje. Je kunt een kopie van de vrijstelling er bij doen, dan ziet de ambassade dat en neemt ze het bruto mee in de berekening.

  • ruud zegt op

   Houdt de ambassade dan geen rekening met de Thaise belastingheffing?

   Dat zou op zijn minst vreemd zijn.
   Wel rekenen met de Nederlandse belasting, maar niet de eventueel verschuldigde belasting in Thailand.

 2. Geertg zegt op

  Op je rekening wordt netto gestort. Je kunt dus ook met bankafschriften aantonen hoeveel je inkomen is.

 3. nicolaas zegt op

  Is het niet zo dat dit inkomen in Thailand is en je dit dus moet opgeven bij de Thaaise belastingdienst? Vervolgens is dan de vraag of de Nederlandse ambassade dit dan moet bevestigen, want het is Thaais belastingplichtig inkomen. Of accepteerd de immigratie ook vast inkomen die in Thailand belastingplichtig is en hoe moet dat dan aangetoont worden?

 4. Gerard zegt op

  Belastingplicht, wil niet zeggen dat je belasting moet betalen, is een meldplicht sinds 1 jan 2015 in Thailand voor buitenlanders die hier meeer dan 180 dagen verblijven..
  Dit moet je los zien van het aantonen van voldoende inkomen tbv het verkrijgen van een jaar extension.
  Dus je bruto bedrijfspensioen is je netto inkomen (vanwege vrijstelling in NL). Wat het overigens makkelijker maakt om aan de thaise voorwaarde te voldoen.
  Nu heb je de meldplicht bij de thaise belastingdienst waar je overigens alleen opgeeft wat je werkelijk naar Thailand hebt overgeboekt, dus als je bedrijfspensioen direct naar Thailand wordt overgeboekt dan geef je dat op. Zie voor de details belastingen in deze blog. Je hebt al gauw een vrijstelling van ruim 400.000 baht afhankelijk van je (gezinsstatus) en je ouder dan 60 bent.

  Je verwarring ligt in het niet onderscheiden van de twee zaken: belastingplicht en inkomensvoorwaarde tbv jaar extension.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website