Hoi, ik heb een vraag als ik later gepensioneerd ben.

Dan wil ik mijn huis hier in Nederland gaan verkopen en een vakantiehuisje (chalet) nemen en een huisje in Thailand kopen, maar in het vakantie huisje mag ik me maar ongeveer 8 maanden ingeschreven (wonen)staan.

Moet ik me dan als ik naar Thailand ga voor 3 a 4 maanden me daar inschrijven of kan ik ook op 2 adressen ingeschreven staan?

Of is dat anders te regelen?

Met hartelijke groet,

John


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Waar moet ik ingeschreven staan Nederland of Thailand?”

 1. phangan zegt op

  Je hoeft je in Thailand niet in te schrijven, je kan je online registreren bij de ambassade als je wilt maar dat hoeft niet. In Nederland kun je gewoon ingeschreven blijven..

 2. Ivo zegt op

  Als je het grootste gedeelte van het jaar nog binnen Europa (NL) verblijft kun je gewoon ingeschreven blijven in Europe (NL). De belasting hanteert een iets andere logica.

  En zolang je in Thailand niet bent bijgeschreven in een huis-boekje ben je volgens mij helemaal nooit “ingeschreven” in Thailand. Ik vraag me zelfs af of je met een Non-Immigrant visa eigenlijk überhaupt wel kan worden “ingeschreven” (die 2 woorden spreken elkaar naamlijk tegen).

 3. RonnyLadPhrao zegt op

  Ik weet niet of ik het allemaal wel goed lees maar ik denk dat zijn probleem vooral in Nederland ligt en in het bijzonder zijn wettelijke verblijfplaats.
  Blijkbaar kan hij maar 8 maanden op het adres in Nederland ingeschreven zijn. (Vakantiehuisje)
  Wat dus met de andere 4 maanden ?
  Je kan je natuurlijk om de 8 maanden laten uitschrijven voor enkele maanden en nadien terug inschrijven maar of dat een praktische oplossing is ? Denk dat dit wel een serieuse administratieve rompslomp met zich meebrengt.
  Misschien administratief bij familieleden, vrienden laten inschrijven (kinderen, broer, zuster of wie ook) indien dit kan en in werkelijkheid in het vakantiehuisje wonen. Allemaal niet volgens het boekje maar is een oplossing.

 4. Peew zegt op

  Je bent pas verplicht om je uit te schrijven in NL als je 6 maanden of langer niet in NL bent.
  Als dat gebeurt ben je meteen niet meer verzekerd voor ziektekosten.
  De regels over het verblijven in een recreatie woning verschillen per gemeente.
  Dus als je 4 maanden in thailand verblijft bijt dat elkaar ook niet.

 5. Martin zegt op

  Een gemeente kan/mag een inschrijving op een adres niet weigeren, bij een geldige huur overeenkomst. Ook als je er niet permanent mag wonen, kun je je hier gewoon inschrijven. Veel gemeentes weigeren, dit is ten onrechte.
  Je mag in een vakantie woning niet permanent wonen en dat doe je (aantoonbaar) toch ook niet?

  • alex zegt op

   Alex en Martin, leg mij maar eens uit waarmee je deze beweringen kunt staven, ik simpele ziel kan dat nergens zo vinden.

 6. Alex zegt op

  GewoOn in NL ingeschreven blijven en hier 3-6 maanden op vakantie komen. Beter en goedkoper met verzekering, en legaal!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website