Beste lezers,

Ik ga binnenkort voor 4 maanden naar Thailand en ben voornemens een Non immigrant O single entry aan te vragen. Deze is geldig voor 90 dagen en voor de overige dagen zou ik een 30 dagen verlenging willen halen bij de immigration in Dan Singhkon.

Mijn vraag is: kan ik met een Non Immigrant O visum in aanmerking kunnen komen voor een 30 dagen verlenging? Ik weet dat het kan met een toeristenvisum, maar kan nergens lezen/vinden of het ook kan met een visum Non Immigrant O.

En wie heeft ervaring met verlenging van visa bij de immigration van Dan Singkhon?

Vast bedankt voor de antwoorden en met vriendelijke groet,

Willem

23 reacties op “Lezersvraag: Kan ik een Non immigrant O visum met 30 dagen verlengen?”

 1. holland belgium house zegt op

  Kan niet, maximaal 7 dagen verlenging. Vraag n dubbel toerist visum aan, en ga halverwege n keer naar cambodja.

 2. Lia Fievet zegt op

  Moderator: lezersvraag niet beantwoorden met wedervragen. Vragen kan je sturen naar de redactie.

 3. Franky Holsteens zegt op

  Beste Willem,

  De wetgeving voor het visum zijn veranderd sinds kort een tourist visum is 30 dagen ga je naar een ander land bv cambodja dan krijg je maar 14 dagen meer.

  een non immgant o kan je krijgen vanaf je 50 jaar bent of gehuwd zijn met een thaise je moet wel je inkomsten laten zien .

  je kan het verlengen met een maand geen probleem en dat noemt extension kostprijs 1900 bath bij de immigration.

  veel geluk ermee!!!

  Groeten Franky

 4. MACB zegt op

  Een andere mogelijkheid is Thailand op de 89e of uiterlijk de 90e dag per vliegtuig verlaten en dezelfde dag (liefst wat later) terug. U krijgt dan bij binnenkomst (gratis) een zgn. Visa Exemption op de luchthaven = 30 dagen. In het uiterste geval kunt u deze 30 dagen in Thailand bij Immigration nog eens verlengen met 7 dagen (1900 Baht).

  Het beste is een vlucht naar Kuala Lumpur (Maleisie) of Singapore, want voor beide landen heeft u geen inreisvisum nodig (wel moet uw paspoort nog tenminste 6 maanden geldig zijn). Er zijn goedkope vluchten met Air Asia.

  Maar Holland Belgium House is juist: Een double entry Tourist Visa is eigenlijk de beste optie = na de eerste 60 dagen een verlenging van 30 dagen in Thailand (1900 Baht) en dan even over land met een busje naar bv de Cambodjaanse grens om uw 2e TV entry te activeren. Meld dat bij uw aanvraag.

 5. holland belgium house zegt op

  MACB t zou niet slim zijn om die 30 dagen verlenging te halen voor 1900 baht. Dubbel toerist visa, en na 60 dagen grens over bij cambodja, en terug met je 2de entry, weer 60 dagen.
  @ Franky Holsteens, sinds waneer is n tourist visa 30 dagen?
  Volgens mij krijg je als Nederlander 30 dagen bij aankomst op n vliegveld (over land 15 dagen) welke je idd kan verlengen met n week.

  • MACB zegt op

   Je reaktie is, denk ik, zeker niet voor iedereen duidelijk. Bij een Tourist Visa double entry kun je na ELKE 60 dagen (= 1 entry) een 30-dagen verlenging krijgen bij Immigration (@ 1900 Baht) = 90 dagen maximaal. De 2e entry activeer je door Thailand over land (bv visarun) of vliegtuig te verlaten en weer terug (kan in 1 dag).

   Echter, dit heeft allemaal geen zin voor vraagsteller Willem want hij blijkt een Non-Immigrant Visa ‘O’ nodig te hebben om zijn rijbewijs te verlengen (= correct). Dat moet hij dan binnen 90 dagen na aankomst regelen.* Voor zijn ‘4e maand’ kan hij dan met een vlucht naar bv Kuala Lumpur een Visa Exemption van 30 dagen krijgen (= NIET over land), en in Thailand bij Immigration nog eens een 7-dagen verlenging (@ 1900 Baht). **

   *Pas op, de Thaise rijbewijseisen zijn per 2 juni aardig gewijzigd, ook voor verlengingen.
   **Mensen denken in maanden, maar Immigration denkt in dagen, ‘Vier maanden’ is meestal meer dan 120 dagen; let goed daarop!

 6. holland belgium house zegt op

  @ Franky Holsteen, n non imm visa kun je verlengen met 7 dagen en geen maand!
  Je kunt t wel verlengen dmv een jaarvisa aanvragen.
  Daarvoor moet je wel de papierwinkel, oa 800.000 baht op thai bank en/of inkomen.

 7. Henk Fonteijn zegt op

  Vandaag mijn Non-immigrant visum categorie O Single voor 55 euro bij de Thaise ambassade in Den Haag afgehaald. Mij is medegedeeld dat deze voor 90 dagen verblijf in Thailand is en het voor 30 dagen bij de immigratiedienst is te verlengen tegen 1900 baht.

  M.a.w. dus mogelijk.

  Groeten

  • MACB zegt op

   Ik zie deze reaktie nu pas (door wat email SW problemen).

   Ik zou het nog maar eens goed navragen bij de ambassade, want een 30 dagen verlenging is echt NIET mogelijk voor een Non-Immigrant Visa ‘O’! Wel voor een Tourist Visa.

 8. holland belgium house zegt op

  Beste Henk,

  Hoop dat je die 30 dagen niet nodig hebt, heb geinformeerd voor julie bij pattaya imm bureau, andwoord was kort en simpel, 7 dagen op non o visa voor 1900 baht.
  Er zijn mogelijkheden voor 30 dagen vertelde hij, maar worden sporadisch afgegeven.
  Kortom de ambasade in den haag en de immigratie hier zitten duidelijk weer niet op dezelfde lijn, zoals dat vaker gebeurd,
  Ambasades in verschillende landen voeren ook veelal een eigen beleid op visa verstrekking.
  Succes allemaal

 9. RonnyLatPhrao zegt op

  Erg allemaal die reacties
  … lees het dossier en als je daar vragen over hebt kan je ze naar mij of MACB sturen… ik vraag me trouwens af waarom iemand altijd moeilijk wil doen – in dit geval vraag gewoon een Tourist visum met double entry zoals de eerste reactie al adviseerde ….

  • Willem zegt op

   RonnyLatPhrao.
   Je vraagt je af waarom iemand altijd moeilijk wil doen.
   Nou, ik doe helemaal niet moeilijk!
   Ik stel gewoon een vraag of ik een visum O met 30 dagen kan verlengen.
   Ik heb een visum O nodig o.a. om mijn rijbewijs te verlengen en om iets op mijn naam te zetten.
   Hier kan ik geen Tourist visum voor gebruiken.
   Dus ik behoef geen andere wegen, alleen maar antwoord op die ene vraag.
   Mogelijk ja of nee!

 10. RonnyLatPhrao zegt op

  Wel dat zal je dan niet lukken met een verlenginging van 30 dagen – je zal moeten voldoen aan de vereisten van een jaar als je wil verlengen- begrepen of anders lees je nogmaals eens het dossier

  • MACB zegt op

   Een kleine aanvulling, als het mag:

   Wat Ronny in wezen suggereert is een jaarverlenging van je Non-Immigrant Visa ‘O’. Op de grote Immigrationkantoren is dat echt heel eenvoudig (mijd een klein kantoor!); kosten 1900 Baht. Je moet daarvoor 50 jaar of ouder zijn, en ofwel een inkomen hebben van 65.000 Baht per maand, ofwel 800.000 Baht op een Thaise bankrekening, ofwel een combinatie van beide die 12 x 65.000 Baht is. Zie dossier Visum Thailand. De exacte eisen van Immigration staan ook in het document ‘Alles over Thaise visums’ onder ‘Handig!’ van de website http://www.nvtpattaya.org

   Waarom doe je dat niet, Willem? Echt heel eenvoudig, mits je aan de inkomenseisen kunt voldoen. Je hoeft dan ook nooit het land uit (wel elke 90 dagen even melden = 10 minuten werk). En je kunt het elk jaar opnieuw verlengen – met nog steeds hetzelfde Non-Immigrant Visa ‘O’ = je hoeft nooit meer een visum aan te vragen.

 11. Jef zegt op

  Een ’tourist’-visum met geldigheid van drie maanden is niet geschikt om 90 dagen in Thailand te verblijven: vanaf de 61ste dag aldaar ben je dan toch reeds in overtreding. De drie maanden zijn slechts de periode waarin je een verblijf van maximaal 60 dagen mag genieten.

  Een non-immigrant type O ‘single entry’ laat wel een verblijf van 90 dagen toe, en een ‘multiple entry’ een gans jaar Je gaat het land om de 90 dagen wel even uit moeten en dus bij een totaal verblijf van vier maanden, een tweede keer inreizen (al is het maar eventjes te voet aan een grenspost).

  Er bestaat ook een non-immigrant type O-A ‘retired/long stay’ voor een jaar, maar je kan niet zomaar kiezen. Voor visa op grond van ‘retirement’ krijg je wel een O-A, zodat je om de 90 dagen het land niet even uit moet maar wel moet rapporteren bij gelijk welk Immigratiekantoor. Dat kan praktisch zijn vooral als men ver van een grenspost zit maar toch een Immigratiekantoor nabij vindt, zoals tot voor kort te HuaHin. Niet zo heel erg ver daarvandaan zou nu toch een grenspost die voorheen gesloten was voor ‘farang’, geopend zijn, maar het Immigratiekantoor te HuaHin blijft veel toegankelijker.

 12. Jef zegt op

  P.S.: Het bovenstaande gaat ervan uit dat een naar verluidt sinds hooguit een zestal maanden ingevoerde versoepeling voor Nederlanders en nog enkele nationaliteiten, nog geldig is: ook over land inreizen zou nu 30 dagen verblijf toelaten (voorheen 15 dagen). Voor Belgen zou die recente regel om me duistere redenen niet gelden: nog steeds slechts 15 dagen. De Thaise regels ter zake vermeldden de langere 30 dagen niet alleen voor inreizen ‘by air’ maar ook ‘by port’; de 15 dagen golden (NL) /gelden (B) slechts ‘by land’.

 13. Jef zegt op

  P.P.S.: Mijn P.S. geldt natuurlijk slechts voor een langer totaal verblijf op of dichtbij de eindvervaldag van het visum, ongeacht de aard en duur daarvan. Dat is geen verlenging maar gewoon een inreis zonder visum.

 14. Jef zegt op

  Tot slot: Stel dat men een non-immigrant visum type O ‘single entry’ bekomt op grond van werkzaamheden in Thailand, zodat een werkvergunning mogelijk en noodzakelijk zou zijn… Indien men op de 90ste dag gewoon even Thailand verlaat en opnieuw inreist, zonder nieuw visum en zonder een ‘extension of stay’, krijgt men een stempel die een verblijf van (laat ons aannemen) 30 dagen toelaat. Dit is echter verondersteld wegens ’tourism’ te zijn. Ik weet niet of een werkvergunning zou kunnen afgeleverd geweest zijn, die geldig blijft na de oorspronkelijke geldigheid van het visum. Maar als dat kon (bijvoorbeeld in het vooruitzicht van een eventuele ‘extension of stay’?), zou er een onwettige situatie kunnen ontstaan indien men die vergunning gebruikt tijdens de 30 dagen als veronderstelde ’toerist’: in die hoedanigheid kan in elk geval geen werkvergunning toegekend worden.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Je wordt toch ziek van zulke uitleg

 15. Jef zegt op

  Vergeten wat Willem vroeg?
  “Ik ga binnenkort voor 4 maanden naar Thailand en ben voornemens een Non immigrant O single entry aan te vragen. Deze is geldig voor 90 dagen en voor de overige dagen zou ik een 30 dagen verlenging willen halen” en “Ik heb een visum O nodig o.a. om mijn rijbewijs te verlengen en om iets op mijn naam te zetten. Hier kan ik geen Tourist visum voor gebruiken.”

  Uit het voorgaande blijkt dat er misschien een mogelijkheid is om de vierde maand i.p.v. met een niet beschikbare verlenging, met een gewone ‘visa exemption’-inreis door te brengen. Het is slechts Willem die over de info beschikt om te beoordelen of zijn in die vierde maand nog te voleinden fases van zijn zaakjes, ook echt nog een non-immigrant visum nodig maken, of mits enige planning daartegen al in een fase zitten die met een gewone verblijfspermissie kunnen afgehandeld worden.

  • Jef zegt op

   Geen idee wat voor “iets” Willem op zijn naam wil zetten: een huis, eigendom van een wagen, registratie van een wagen, huurovername van een Thai? En er staat “o.a.”…

   RonnyLatPhrao daarentegen stuurt Willem gewoon wandelen, want de geldigheidsduur van een non-immigrant visum heeft hij niet zomaar te kiezen: louter het doeleind (of de doeleinden) bepaalt die duur. Willem zal hoogstwaarschijnlijk geen doeleind hebben waarvoor een jaar mogelijk is, en dan is “voldoen aan de vereisten van een jaar als je wil verlengen” klinkklare onzin.

 16. holland belgium house zegt op

  Auto en of rijbewijs kan gewoon met touristvisa! Hiervoor is geen non imm visa vereist uitgaande dat t n verlenging betreft van t rijbewijs

  • Jef zegt op

   Voor een nieuw rijbewijs is volgens de Thaise Ambassade in Brussel o.a. nodig: “Geldig Belgisch pasport met daarin een non-immigrant visum”. Er wordt niet over verlengingen gesproken maar op Thailandblog.nl/lezersvraag/lezersvraag-wanneer-moet-ik-mijn-thaise-rijbewijs-verlengen/#comment-205316 schreef iemand: “Gewoon je paspoort (met daarin je 1-jaarvisum) meenemen”…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website