Beste lezers,

Mijn non immigrant visum 1 jaar Thailand is bijna afgelopen.

Ik heb de volgende vragen:

  • Kan ik een visum voor 3 maanden aanvragen bij de Sisaket immigratiedienst?
  • Zijn er voorwaarden aan verbonden?
  • Of kan ik hem omzetten in een ‘retirement visa’ voor 3 maanden en wat zijn de voorwaarden?

Ik heb namelijk al 6 jaar een non-immigrant visum van een jaar, maar ben elke zomer terug in Nederland en vraag daar een nieuw visum aan. Ik ben dit jaar in Thailand gebleven vandaar mijn vraag.

Ik heb al op diverse websites gekeken maar je wordt eigenlijk van het kastje naar de muur gestuurd en andersom maar geen juist antwoord.

Bedankt voor uw hulp,

Geert


» Laat een reactie achter


35 reacties op “Lezersvraag: Mijn non immigrant visum voor 1 jaar Thailand is bijna afgelopen, wat moet ik doen?”

  1. vansevenant paul zegt op

    Gewoon je visum laten verlengen dat kost 12000thb en je moet een bankbewijs van 800 000thb hebben maar dat regelen ze voor jou in die visum bureaukes een retired visa kan ook maar je moet 50j oud zijn.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  2. LOUISE zegt op

    Hallo Geert,

    Zoals ik het zie.
    6 maal al een visum ontvangen toch???
    gewoon een zevende halen plus een single-of multiple entry er bij en klaar is kees.
    LOUISE

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
  3. Leo Vos zegt op

    Geert,

    Ik ga er vanuit dat jij boven de 50 bent, aangezien het over een riterement visa hebt.

    Afgelopen week heb ik een jaarvisum t.w. een riterement visum geregeld, de stappen die ik ondernomen heb zijn;
    Bij de nederlandse ambassade een inkomensverklaring gehaald circa thb 1.200
    Daarna bij de imigratiedienst hier in Hua Hin geweest, daar heb ik een multi entry genomen, totale kosten thb 5.700

    Succes.

    groet leo

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Chris zegt op

      Ik ben 4 juli met een non immigrant-O naar Thailand gekomen en heb na 2 maanden hetzelfde gedaan bij de immigratiedienst in Pattaya. Retirement multiple entry.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  4. loe zegt op

    ”Gewoon je visum laten verlengen dat kost 12000thb”

    Pardon?? 12000 baht?? Verlenging kost 1900 baht, met wat fotokopieen erbij betaal
    ik ieder jaar 2000 baht.
    Je moet inderdaad ouder zijn dan 50 jaar en gedurende 3 maanden 800.000 baht op
    de bank hebben gehad, of kunnen aantonen, dat je een inkomen hebt van 65.000 baht
    per maand.
    Ik zou me niet inlaten met louche bureautjes, die via corrupte kanalen je problemen oplossen. Daar loop je vroeg of laat mee tegen de lamp.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +9 (obv 9 stemmen)
    • John zegt op

      Die 65000 bath of 800.000 bath zijn dat omgerekend naar de euro netto of bruto bedragen. Word er gevraagd naar mijn bruto of netto inkomen.
      Alvast dank voor de uitleg.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Roland zegt op

      Groot gelijk wat je daar zegt Loe, aan Paul en de mensen die zijn voorbeeld volgen kan ik alleen zeggen dat ze ten eerste zéér naif zijn, en tweedes dat ze een gevaarlijk spelletje spelen.
      Voor die 12.000 THB lijkt het op het eerste gezicht allemaal op wieltjes te lopen doch ze beseffen niet dat ze in een illigaal circuit zitten. Daar komt vroeg of laat heibel van.
      Ze hebben er zo maar eventjes 12.000 THB voor over om “in hun luie stoel te blijven zitten” en klusjes door anderen (gangsters) te laten opknappen.
      Goede raad, blijf ver weg van die individuen en ga zelf naar het immigratiebureau, het kost je slechts een fractie van dat bedrag én… je bent 100% in orde!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +4 (obv 4 stemmen)
  5. chrisje zegt op

    Wat Loe verteld is de waarheid ga volgende week om mijn jaarlijkse verlenging bij de immigratie in Jomtien(Pattaya)

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  6. Ad zegt op

    Beste Geert,

    Een beetje laat om je te gaan verdiepen in de immigratie regels. Maar ach soms staat je hoofd er niet naar.
    Maar begin eerst eens om de vraag te verduidelijken relevant voor een Visa.
    Doel van je visa, termijn van je verblijf. Gehuwd / ja/ nee/ indien ja echtgenote paspoort europa of thai.
    Inkomen ? Meer of gelijk dan 800.000thb p/j of banktegoed ( vrij opneembaar) op thaise bank, saldo 800.000 thb gedurende drie maanden voorafgaan aan de aanvraag.
    .?? Teveel vragen ?? Inderdaad is er altijd een mouw aan te passen maar dat heet hier ook corruptie en illigaal.

    Succes

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • Henk zegt op

      Vrij opneembaar? Ik heb mijn retirement jaarvisum gekregen op een deposito rekening van 1.000000. Stond er pas twee maanden. Heb ik dan geluk gehad? Ik had een 3 maanden visum geregeld in Nederland, en een jaarvisum geregeld per 22-10-2013 in BuengKan. Kosten inderdaad 1900 THB. Best wel verwarrend allemaal in Thailand!

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
      • gerard zegt op

        Dan heb je inderdaad geluk gehad, want het is de bedoeling dat je deze rekening gebruikt voor je levensonderhoud.
        Vergeet vooral niet (liefst daags van te voren) je boekje te laten updaten, wat ze tijdens aanvraag grondig controleren.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
      • Hans K zegt op

        Hoe zit het dan met die andere papieren dan? Ik word beetje mesjogge van de Ambassade in Den Haag. Die willen dat ik mijn uittreksel van het geboorteregister, bevolkingsregister, verklaring omtrent gedrag, medisch gezondheidsverklaring en het banksaldo laat legaliseren door het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

        De eerste drie gaat me nog wel lukken, maar de gezondheidsverklaring moet eerst betekend worden door een gecertificeerd buro, en de bankverklaring door de Kamer van Koophandel.

        Dat red ik dus niet meer op tijd dus ik wilde die laatste 2 maar gewoon doen in thailand met een thais banksaldo en doktersverklaring, of heb ik die eerste 3 ook niet nodig van een verlenging van een 3 maandsvisum naar een retirement, bespaart me dan toch een rit van 400 km.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • janbeute zegt op

      Geert hoe kom je weer aan zo eener verhaal als 800000 bath vrij op neembaar .
      Bijna elke dag lees ik weer hetzelfde verhaal op dit weblog .
      Ja zeker ik kan het wel dromen .
      800000 bath op een thaise bankrekening minimaal voor 3 maanden etc etc etc .
      Of kombinatie met inkomen etc etc etc .
      Vrij opneembaar wordt niet geeist .
      Wel dat je aan kunt tonen dat je geld in Thailand in beweging is elk jaar .
      Hoop dat je begrijpt wat ik bedoel .
      Ik voel me nu ook als een chatter overigens .

      Jantje .

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  7. top martin zegt op

    Thailandblog heeft 3 weken een groot en prima artikel publizeerd over Visa en alles wat er om heen hangt, dwz alles wat er mee te maken. Ik zou eerts daar eens gaan lezen, afgezien van de goede idee hier al door anderen geplaats op jouw vraag. top martin

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  8. jacob abbink zegt op

    ouder als 50 jaar kan op retirement visa,benodigd 1900 voor de kosten en een bankrekening met minimaal 800000 bath moet er minstens 3 maanden opstaan,even voor je naar de immigratie gaat bij je bank kantoor langs,bevestiging halen dat het geld er op staat,dea het beste de volgende dag naar de immigration,bevestiging kost 100 bth,en al die zgn snelle aanbieders links laten liggen.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  9. Han Wouters zegt op

    Ik heb begrepen dat die 8oo.ooo bath bij de eerste aanvraag slechts 2 maanden op de bank hoeft te staan. Bij verlengingen wel 3 maanden. Vrij opneembaar of deposito is volgens mij niet bij alle immigratiekantoren hetzelfde, dus beter het zekere voor het onzekere nemen.
    Groet
    Han

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  10. Hans Struijlaart zegt op

    Klein vraagje.
    Stel dat je niet kan aantonen dat je 800.000 bath hebt?
    Wat dan?
    Moet je dan terugvallen op een toeristenvisum voor 1 maand?

    Hans

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Han Wouters zegt op

      Alternatief is natuurlijk als je voldoende maandinkomen hebt, Maar je hebt toch al 6 keer een jaarvisum gekregen? De inkomenseisen als je het in nederland aanvraagt zijn het zelfde als een verlenging in thailand. Wat is dan het probleem?
      Groet
      Han

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +1 (obv 1 stem)
    • KhunRudolf zegt op

      De inkomenseisen voor een visum zijn of 800duizend baht op een bankrekening of 65duizend baht inkomen per maand of een combinatie van beide tot een bedrag van 800duizend.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  11. Chris zegt op

    Aangezien ik in Nederland dagen besteed heb aan het lezen van websites en blogs, om uit te vinden hoe ik visaruns kan voorkomen en uiteindelijk zoveel tegenstrijdige verhalen heb gelezen (ook hier weer), hier mijn verhaal.
    Ik kwam op 4 juli Thailand binnen met een non immigrant-O multiple entries.
    Ik ben op een ochtend naar de Immigratiedienst in Pattaya(Jomtien) gegaan en aan de daar aanwezige buitenlandse medewerker gevraagd om advies.
    Ik moest een verklaring van inkomen van de Nederlandse Ambassade, een pasfoto en een copie van mijn huurcontract meenemen. Vervolgens de verklaring bij de Nederlandse Ambassade schriftelijk aangevraagd. Op 2 september met de stukken naar de emigratideinst gegaan en een ritirement visum voor een jaar gekregen.
    De verklaring van inkomen is overigens een lachertje, omdat je geen inkomensgegevens hoeft geven. Op de verklaring staat ook dat de Nederlandse Ambassade geen verantwoordelijkheid neemt voor de inhoud van dit document..
    Kosten verklaring was dacht ik 30 euro en visum 1900 bath.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
    • justHarry zegt op

      Geen inkomensverklaring? Dus u had genoeg geld (800.000, minimaal 2 maanden bij de 1e keer) op de bank begrijp ik .. of heb ik het mis?

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
      • Chris zegt op

        Nee niet genoeg geld, alleen een inkomensverklaring van de Nederlandse Ambassade waarop je kan invullen wat je wilt, hoeft geen bewijsstukken te overlehhen

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  12. geert zegt op

    Ik heb ergens gelezen dat je een riterement visum 3 maanden dat je niet hoeft aan te tonen je financiele gegevens of is dat weer een ander verhaal

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  13. RonnyLadPhrao zegt op

    Geert,

    De oplossing is vrij simpel.
    Je vraag is eigenlijk wat te doen om nog drie maanden langer te blijven.

    Uit de info die je geeft maak ik uit dat je een Non- Immigrant O multiple entry hebt met een geldigheidsperiode van een jaar.

    Kijk naar de geldigheidsperiode van je visum en doe voor het einde van de geldigheidsperiode van je visum nog snel een visumrun naar een van de buurlanden en je zal drie maanden verblijf krijgen.

    Probleem opgelost in 1 dag, je kan drie maand langer blijven en hoeft helemaal niks te bewijzen.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)
  14. geert zegt op

    Ja RonnyLadPhrao dat heb ik 2 maanden geleden al gedaan die visarun geen probleem

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • RonnyLadPhrao zegt op

      Wel, ik zie het probleem dan niet ?
      Je kan toch nog een doen tot het einde van de geldigheidsperiode.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +1 (obv 1 stem)
  15. geert zegt op

    RonnyLadPhrao mij visum was in sept al ten einde en heb toen een stempel voor 3 maanden gekregen zal waarschijnlijk niet nog een keer lukken met een visum dat in sept afgelopen was

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • RonnyLadPhrao zegt op

      Geert,

      Je kan een vraag stellen waar iedereen probeert op te antwoorden maar als je de gegevens gaat veranderen wordt het wel heel moeilijk.
      Zo kunnen we wel bezig blijven en dan ben je verbaasd dat zoals je zegt “van het kastje naar de muur gestuurd wordt en andersom maar geen juist antwoord krijgt”

      Er staat duidelijk “Mijn non immigrant visum 1 jaar Thailand is bijna afgelopen”
      Nu kom je plotseling af dat de geldigheidsperiode van je visum al eind september is verlopen.
      Dan kan je inderdaad geen visumrun meer maken en worden andere zaken ook onmogelijk.

      Nu goed.

      Laat ons uitgaan dat je nog drie maand wil blijven. Toch ?
      Want met die drie maand die je nu erbij vraagt ben je eigenlijk al 6 maand na het einde van je visum.

      1. Verlenging mag je vergeten want wat je niet hebt kan je niet verlengen.

      2. Je kan bij immigratie informeren of je in aanmerking komt voor een visum Non Immigrant visum OA. Kan je in Thailand bekomen maar je zal aan bepaalde voorwaarden moeten voldoen. Ik ken je gegevens niet, dus lees het eerdere artikel ivm visums eens of kijk eens op deze link of je in aanmerking komt en of je aan de voorwaarden kan voldoen of voldoet –
      http://www.mfa.go.th/main/en/services/123/15385-Non-Immigrant-Visa-%22O-A%22-(Long-Stay).html

      3. Ga naar een buurland, ga naar een Thaise ambassade en vraag een Non-Immigrant O aan. Voorwaarden zijn hetzelfde als die je in Nederland moet vervullen voor een Non-Immigrant O. Vraag is of je die voorwaarden beschikbaar hebt.
      of
      vraag daar een Toeristen visum aan. Krijg je 60 dagen en kan je verlengen voor 30 dagen.
      Ben je van plan om nadien nog eens 3 maand te blijven vraag dan ineens maar een double of triple aan. Spaart je weer wat geloop als je weer van idee mocht veranderen.

      4. Eenvoudigste oplossing. Ga naar Nederland en regel daar een nieuw jaarvisum.
      Voordeel is dat je daar alle gevraagde gegevens beschikbaar hebt en dan kan je weer een jaar naar Thailand. Op pakweg een weekje ben je heen en weer.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +1 (obv 1 stem)
  16. jan geluk zegt op

    Ben ik een uitzonderling?
    Ik kom al 7 jaar bij de emigratie,vroeger in Nonkai en de laatste jaren in Udonthani.Ik ga daar volledig geprepareerd naar toe.Met Ambassade verklaring van inkomemn uitsluitend AOW en bewijs van gehuwd zijnde met 3 mooie fotos van ons samen in en om het huis.Laat mijn Thais bank boekje zien waarop staat dat ik elke maand aow gestort krijg.Dan betaal ik met een glimlach 1900 bath en kan er weer een jaar tegen.Ik begrijp al die ophef niet als je gewoon doet wat ze vragen sta je binnen 1 uur weer buiten met een jaar visa.Mijn eerste visa heb ik destijds in Amsterdam gehaald daarna nooit meer het land uit geweest.Maar ik luister dan ook noiit naar broodje aap verhalen van anderen ,en regel het eenvoudig zelf. Zit voor 75 euro per jaar volledig in het Thais ziekenhuis pakket heb Thaise rijbewijzen,geelboekje etc alles wat ik nodig heb.Thailand is mijn 2e Vaderlabd geworden
    Ben nu 74 jaar

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
    • Freddie zegt op

      Jan, zou ik mogen weten welk Thais ziekenhuispakket jij hebt?
      Dan kan ik me daar eens in verdiepen.
      alvast bedankt.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +1 (obv 1 stem)
      • jan geluk zegt op

        Freddy
        als je meer wil weten over mijn situatie dan kan je me beter mailen zo dat anderen zich er niet in mengen om misverstanden te voorkomen mail me jgeluk@mail.com

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • Soi zegt op

      @jan geluk: ik denk inderdaad dat je een uitzondering bent. Als jij gehuwd bent krijg je 750 euro p.mnd Aow=ThB 31duizend,op dit moment, en bijna 400duizend op jaarbasis. Wat jij er niet bij zegt dat je behalve alle opgenoemde paperassen ook een bankboekje met spaargeld bij je hebt. Minstens met een bedrag van ThB 400duizend. Pas dan krijg jij weer jouw (gehuwden)visum. Graag het hele en eerlijke verhaal vertellen, anders zet je mensen die nieuw zijn op het verkeerde been, en jezelf aan de kant/uitgezonderd.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
      • jan geluk zegt op

        Moderator: Uw reactie moet gaan over de lezersvraag.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
      • Hans K zegt op

        Soi zelf ook opletten en kijk wat ook Poo zegt.

        Voor gehuwden is het inkomen/spaargeld van 400.000,00 thb voldoende.

        Dus de AOW uitkering voor gehuwden is 8.400,00/jr is 350.000,00 thb.

        Dus als je dan nog iets meer heeft als 1.250,00 spaargeld ben je er al.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  17. Poo zegt op

    Als de farang gehuwd is met een thaise vrouw dan hoeft het bedrag maar 400.000 bhat te zijn en geen 800.000 … En die 400.000 bhat moet niet vast staan maar mag de som zijn die gelijkwaardig is aan b.v. het inkomen ..dat kan zijn het pensioen..of andere uitkering ….succes !

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website