Ik zoek een bedrijf dat een waterput kan slaan in de regio Chiang Mai?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
21 juni 2019

Beste lezers,

Wie kan mij helpen aan het adres van een bedrijf die een waterput slaat en alles wat daarbij komt kijken, in de regio Chiang Mai?

Groet,

Albert


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Ik zoek een bedrijf dat een waterput kan slaan in de regio Chiang Mai?”

 1. Nicolaas zegt op

  Op de 1317 is een bedrijf

  • albert zegt op

   dank Nikolaas
   wil je wat specifieker zijn
   1317 is ?
   ben niet zo bekend al in Chiang Mai

   • Pascal zegt op

    dat is een hoofdweg die vertrekt in Tha sala rechtsonder Chiang mai

 2. rori zegt op

  Kun je ook zelf afhankelijk van de diepte.
  6 tot 10 meter die GEEN probleem.

  Benodigd 1: 1,5 duims stalen buis en een 1 duims stalen buis. Wanddikte liefst vanaf 3,68 mm. (standaard gas buis). Lengte totaal afhankelijk van de diepte. Dus tot 5.5 meter diepte 1 lengte. Bij 11.5 meter twee lengtes te koppelen via een schroefverbinding (mof).
  Diameter buiten 48,3 binnen bij 3,68 is 40,94 mm.
  Aan 1 zijde Gasdraad laten aanbrengen over een mm of 35 a 40. (of aan 2 zijden)

  In een buis van 1 heb je om de binnenbuis met mof minimaal 3 mm speling rondom nodig. Dus in dit voorbeeld buis past een binnen buis met een diameter van 1 duim. 40,94 – 2 x 3 = 34,94.
  Maar eigenlijk wil je meer speling voor de latere afvoer van zand en grind.

  Het volgende is een beetje afhankelijk van hoe diep je wilt gaan. Licht ik later toe. Hou rekening met het feit dat een mof ongeveer 10 mm ruimte nodig heeft (rondom 2 keer 5). IK reken met 10 meter diep maar probeer de theorie en praktijk te combineren. Eigenlijk is op een diepte van minder dan 5.5 meter een speling van 2 mm rondom voldoende.

  Benodig 2. Een stalen buis van 1 duim (of 2 of meer lengtes). Diameter buiten 33,4 mm. Aan 1 zijde gasdraad van 1 duim en over een lengte van een mm of 30 a 35.

  Aan de omtrek van de buis las je willekeurig gewoon spijkers of lasdraad. Eh dus LANGS de buis lengte beiden in dezelfde richting.

  Op de 1 duims buis sluit je een hogedruk slangkoppeling aan. van ongeveer 3/4 duim.

  Je plaats op de grote buis een standaard schroefflens. Dit om het geheel aan op te kunnen tillen.
  Je laat plaats de kleine buis (eerst 1 lengte) in de grotere.

  Benodigd een “hoge”druk waterpomp e een watertank cq een beekje of een grote vijver. Water dus in overvloed.

  Sluit de uitlaat van de pomp met een hogedrukslang aan op de slangkoppeling van de 1 duims buis.

  In principe als je de pomp aanzet en water aan de invoerzijde hebt heb je een hoge drukspuit.

  Dit geheel (6 meter) om te beginnen (kortere stukken kunnen ook) plaats je rechtop. (Wel geleiden cq HEEL stevig vasthouden). Je zet de waterpomp aan via een eventuele kraak tussen pomp enbuis kun je de waterflow regelen.
  Maar in principe heb je nu je grondboor tot 5.5 meter. Wil je dieper. Pomp uit. Nieuwe lengtes binnen en buitenbuis monteren en verder gaan.

  Door de waterdruk spuit je als het ware een gat in de grond. Ben je op een gewenste dipet aangekomende binnenbuis eruit trekken en op de buitenbuis de aanzuigpomp (werkt tot 9 meter) en je kunt je water oppompen.

  Mijn zwagers boren zo gaten in de jungle om nieuwe aanplant van bomen via een waterdoseerinstalatie van water te voorzien.

  .

 3. albert zegt op

  Rori
  dank voor je technische uiteenzetting als eenvoudige academicus is dit goed te volgen en nog belangrijker controle uit te voeren.
  mijn dank is groet

  • rori zegt op

   Moderator: Off-topic. Graag discussie beperken tot het onderwerp van het artikel.

   • rori zegt op

    Moderator: Off-topic. Graag discussie beperken tot het onderwerp van het artikel.

 4. Henk zegt op

  Rori een prachtig verhaal van jou en ook tot in de details uitgelegd . Echter : je weet niet hoe technisch de vragensteller is en of hij er überhaupt wel zin in heeft om dit allemaal zelf te gaan doen en het is ook geen antwoord op zijn vraag .eigenlijk niet hatelijk maar meer een beetje cynisch bedoeld is als ik vraag om een garage ga je mij dan ook uitleggen hoe ik een motor moet in of uitbouwen of een versnellingsbak moet renoveren ?? Succes met je waterput

 5. Lung addie zegt op

  Als Vlaming vind ik de term “een waterput SLAAN’ bijzonder grappig, maar dit is een gebruikelijke term in Nederland. In Belgenland wordt een waterput gegraven of geboord.
  De uitleg van Rori is technisch gezien goed, Waarschijnlijk heeft hij al eens gezien hoe de lokale mensen het hier in Thailand doen, maar zelf op die manier gedaan? Wie heeft nu al die benodigdheden? Je moet al over een heel goed uitgerust atelier beschikken om dat allemaal zelf te hebben: lasapparaat, hogedruk waterpomp met de nodige aansluitdarmen, draadsnijkussens ( en geen kleintjes 6/4″-1/1” ). Indien je al die benodigdheden, dan nog voor eenmalig gebruik voor het ‘slaan’ van een waterput moet kopen dan kan je voor die prijs je er gemakkelijk een 10tal laten ‘slaan’.
  Aan vraagsteller antwoord: vraag eens lokaal rond. Praktisch overal zijn er Thaise mensen die waterputten ‘slaan’ daar eigen watervoorziening, buiten de steden, alom gebruikt wordt.

  • rori zegt op

   k heb met de schoonfamilie meerdere waterputten geslagen op deze manier.
   Ik had zelfs nog meer gepost maar deze zijn als off topic verwijdert. Heb links met tekeningen van en werkingwijze van het geheel gepost.
   Is NIET alleen een werkwijze in Thailand maar ook in Afrika, Amerika en Canada wordt deze werkwijze gebouwd.
   Voor een waterpomp heb je al een pomp en kranen en leidingen nodig. Het enige wat er bij ons extra als reserve naast het huis ligt zijn:
   1. De dubbele gemonteerde buis met kop (een 1500 bth)
   2. Een bronboorbuis van 120 mm met geleiding en terugspoel mechanisme en stenen filter.

   De tweede is om de putdiameter buis van een 50 mm naar 150 mm te brengen.

   Als deze grote buis erin zit wordt er een stalen buis van 150 mm binnendiameter omheen gedaan en in de put gebracht. Het uiteinde van deze buis is over een 500 mm voorzien van gaten van 6 mm. Echt heel veel om er een soort van “rooster” van te maken.
   In deze buis komt dan de dunnere echte wateropvoerbuis van in onze situaties 3 duims buis met stenenkorf. Die dan in de buis eigenlijk ondergedompeld in water en afgeschermd het “wel” cg bron water op kan pompen.
   De buitenstebuis zit een 5 meter 80 diep in de grond. De binnenbuis zit maar een 5 meter diep.
   Dit om te zorgen dat je echt een ruimte (kamer) in de diepte krijgt waar zich water in verzameld..

   Als iemand echt de foto’s van het geheel wil hebben geef dan even het mailadres.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website