Beste lezers,

Als je in Thailand op vakantie bent, en je moet onverwachts naar een ziekenhuis, kan je dan aan de buitenkant van een ziekenhuis zien of het een staatsziekenhuis of een prive ziekenhuis of een 5 sterren ziekenhuis is?

En als het niet te zien is: hoe kom je er dan op tijd achter?

Met vriendelijke groet,

Henk


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Lezersvraag: Hoe kan ik zien of een hospitaal in Thailand een staat- of privé ziekenhuis is?”

 1. freddy zegt op

  Interesseert mij ook

 2. paul van erve zegt op

  wilde graag op de hoogte zyn van de reacties op dit bericht hospital thailand

 3. l.lagemaat zegt op

  In het begin van uw vakantie ter plaatse informeren waar en welke ziekenhuizen er zijn.

  Een grove indicatie kan zijn om een ziekenhuis binnen te lopen. Is er een grote wachtruimte met heel veel wachtende mensen dan is het bijna 100 % zeker een staatsziekenhuis.

  Is er daarentegen een ziekenhuis met een of meerdere portiers bij de ingang en in de hal mooie dames,die u verder helpen/begeleiden dan is dat bijna zeker een 5-sterrenziekenhuis.

  groet,
  Lodewijk

 4. Gerardus Hartman zegt op

  Googelen vooraf over bijzonderheden ziekenhuis of bellen met specifieke vragen kan verhelderend werkend. Niet praktisch als je onverwachts moet worden opgenomen eerst naar een ziekenhuis te gaan en dan voor het gebouw op naamplaat te zoeken naar kwalificaties. Zo goed als je een reis plant met inplannen van hotels naar eigen eisen, kan je ook ziekenhuizen inplannen in plaatsen waar je reist in geval van emergency. Zorgverzekeraar in Nederland heeft lijst van geassocieerde ziekenhuizen in Thailand.

 5. geert zegt op

  Mij ook..

 6. Marcus zegt op

  Wat misschien ook interesant is,

  Ik had een paar jaren geleden een probleempje met een infectie. 5 sterren hospital doctor, knap aan de prijs, gaf een hele lading medicijnen aan, waarvan ik mij nog Augmentin en Lasic kan herinneren. Het laatse voor niet gerelateerde hyertension wat gelukkig nu over is. We vonden uit dat de lassic 10 keer en de Augmentin 5x de drogist over the counter prijs was dan bij de pharmacy van het 5* hospital. De doctor er mee confronterende bij een follow up bezoek gaf hij aan,. ” kijk als je een cola koopt aan de kant van de weg is het 20 baht, maar in Marriott 250 baht”, ” zie ons als een marriott. En dan breekt je klomp

 7. Harrybr zegt op

  ” Zorgverzekeraar in Nederland heeft lijst van geassocieerde ziekenhuizen in Thailand ”

  Ik denk, dat als u bij voorbaat een risico ziet naar een zhs te moeten, dit in ieder geval op zak hebt. Daarnaast zou ik voor die paar tientjes een reisverzekering afsluiten.

  Kijk verder ook uit naar de onbetrouwbaarheid van de toezeggingen van NL zorgverzekeraars.
  Zelf had ik wat minder zin in de lange wachttijden in het 3e wereldland Nederland, dus vroeg mijn zorgverzekeraar VGZ of ik ipv zhs A in B (NL) met mijn verwijsbrief van mijn Bredase huisarts uit mocht wijken naar een zhs in B ( Thailand)
  Antwoord Zorgverzekeraar@VGZIZA.nl: Als er geen sprake is van spoedeisende zorg moet u de kosten voorschieten ( dit geval dus). U kunt uw volledig gespecificeerde nota bij terugkomst in Nederland bij ons declareren. Maakt u een kopie van de factuur voor uw eigen administratie.

  Dus ipv een wachttijd van 45 dagen in NL naar Bumrungrad: wachttijd, zaterdagmorgen 11:00, geen afspraak; 45 MINUTEN. En de week daarop 3 x rug specialist , 2x MRI scan, week daarop de behandeling.

  Tot de declaraties bij VGZ binnenkwamen: totale afwijzing, want.. men kon de factuur niet lezen ( stond in TH/Engels), was niet gespecificeerd genoeg ( tot een naald van Eu 1,05 toe), en.. was ondoelmatige zorg ( Dr Verapan van BRR geeft wereldwijd demo’s over nieuwe technieken op zijn vakgebied, 3 mnd daarna in Brasschaat met de Thaise scans en onderzoeken een dubbele rugoperatie, als toen in Bumrungrad al voorspeld; je moet als declarant in NL maar het lef hebben…)

  Overigens: ook direct over de grens trachtte VGZ onder declaraties uit te komen: De Brasschaatse neurochirurg wilde mij geen 6 wk houden tussen de twee operaties, dus parkeerde me thuis. “uw rug is nog niet stabiel, dus u mag NIET ZITTEN> We brengen u met liggend vervoer thuis en halen u over 6 wk weer op”. Dit geheel in overeenstemming met de verzekeringsvoorwaarden van VGZ, doch … de 2 x E 186,30 werd afgewezen want.. de arts had maar rolSTOELvervoer aan moeten vragen. Dat je in een STOEL zitten moet, iets wat ik niet mocht, was duidelijk een intellectuele stap te ver voor de declarant zowel als de klachtenservice van VGZ.

  Uiteindelijk heeft mijn zoon, en advocaat, dat opgelost door een concept dagvaarding naar VGZ te sturen. Toen in 72 uur opgelost.

  Ik zou dus met nadruk een reisverzekering afsluiten ! In geval van nood ga ik – laat staan de ambulance broeders – niet zoeken naar een passend ziekenhuis.

 8. george zegt op

  Ben al verschillende keren de laatste 3 jaar in een ziekenhuis geweest. Van een local op Koh Chang tot denk ik staats Bangkok hospital ZH. Overal ben ik goed behandeld voor kleine ingrepen of injecties. Afgelopen maand in mijn vakantie opgenomen geweest in het Thainakarin hospital. Geen idee wat voor hospital het was. Moest met spoed worden opgenomen en chirurgisch worden ingegrepen. Daarna dagelijks terugkomen ivm wondbehandeling schoonmaken en antibiotica behandeling. iets wat ik echt niet zelf kon doen. Dus was blij dat ik dagelijks terug kon komen. 3 weken was ook echt nodig ivm infectie gevaar. Heb me helemaal aan het protocol gehouden en vlak voor de 3 weken om was is de wond dicht hersteld en zag er goed uit. Al met al heb ik alles zelf vooruit betaald. Ben nu bezig om de kosten terug te krijgen van mijn reisverzekering of van mijn zorgverzekering. Beiden zeggen dat de ander moet betalen. Alles is gespecificeerd in het engels en thais geformuleerd. Brieven nota’s alles heeft een officiële stempel van betreffende specialist en ZH. Volgens de zorgverzekeraar had ik eerst toestemming aan hun moeten vragen om geopereerd te worden. Helaas het was zo accuut dat ik geen 1 of 2 dagen kon wachten. Zelfs geen uur. Ja het is goed alles van tevoren uit te zoeken waar en bij wie je moet zijn en of het wordt vergoed. Maar uiteindelijk blijf het denk ik een strijd tussen partijen. Ik heb het meest uitgebreide pakket reisverzekering afgesloten en dat geld ook voor mijn zorgverzekeraar. Ondanks dat is het strijden om je kosten terug te krijgen.

  • Harrybr zegt op

   Bij “spoedeisend” valt er niets eerst af te stemmen met de zorgverzekeraar.
   Het ware echter wel handig geweest zodra u de mogelijkheid had, contact te zoeken met uw zorg- or reisverzekeraar. Ik heb ooi eens een notebook computer op mijn ziekbed laten brengen en alles klaar voor verzending gemaakt naar mijn zorgverzekeraar. Antwoord was er al na 8 dagen.

   Net als bij mij slechts één weg: de rechter. Zodra u een kleine verzekerde bent, en niet een NL zorgverlener (organisatie) achter u hebt staan, zal haast iedere (zorg)verzekeraar proberen uw claim te verwerpen, ervan uitgaand: “ze gaan toch niet precederen”. Leve de bonus van de top.

   Overigens: ook een rechtsbijstand verzekeraar zal rekken tot het elastiek in moleculen uit elkaar gevallen is. In mijn geval had Achmea rechtsbijstand na een jaar nog niets bereikt. Toen greep mijn zoon – en advocaat – in, door mijn zorgverzekeraar VGZ een concept dagvaarding te sturen met als begeleidende tekst: OF in 72 uur opgelost OF u krijgt het origineel. Binnen die 3 dagen stond de vergoeding – Euro 3400- voor de declaratie op mijn bankrekening.

   Het enig ZEKERe bij een verZEKERing is, dat u premie moet betalen. De rest is coulance.

 9. John Chiang rai zegt op

  Beste Henk,de vraag of het een prive,5sterren,of staatsziekenhuis is,is bij een ernstige ziekte eigenlijk niet belangrijk. Bij plotselinge ziekte is het interessanter een goed ziekenhuis te vinden,waar je genezings kans hoger ligt. Je hebt zowel prive,als ook staatsziekenhuizen die misschien niet zogoed zijn,daarom zou ik de vraag naar de kwaliteit op de eerste plaats stellen.

 10. MACBEE zegt op

  Laat u door een Thai voorlichten. Staatsziekenhuizen zijn door hen direct te herkennen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website