Lezersvraag: Hoe zit het met openbare toiletten in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
5 november 2017

Beste lezers,

Ik ga volgend jaar voor het eerst naar Thailand met vrienden en wil jullie Thailand kenners graag iets vragen… namelijk over openbare toiletten in Thailand en/of wat als je blaas/darmproblemen hebt en ergens loopt.

Hier in het westen als de nood hoog is ga ik of een bosje opzoeken ergens of een hotel of andere horeca gelegenheid opzoeken. Ik woon in België over de grens en dan kost het me maar 40 cent of zo…

Op de meest ongewilde tijden komt de nood opzetten bij mij. De angst grijpt me nu al om te weten met die hitte daar veel water drinken (niet teveel drank) en lekker op straat eten. Maar wat als ik dan zeer snel naar de toilet moet? Dat het me eventueel geld gaat kosten boeit me niet. Ik lees ook dat ik altijd toiletpapier moet meenemen?

Wat kost een gemiddeld enkele reis naar de toilet? Zijn ze beetje schoon daar? Toiletpapier probleem?

Ik wil een maand of twee ongeveer in Bangkok verblijven en ga een hotel boeken in verschillende buurten die ik op dat moment wil gaan ontdekken (1 week of zo). Om zo ook de reistijd terug naar mijn hotel te verkorten.

Graag uwe advies en hulp bedankt.

Groet,

Marcel


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Lezersvraag: Hoe zit het met openbare toiletten in Thailand?”

 1. Nicky zegt op

  Ga ff een winkel binnen om wat te kopen en vraag naar Hong Nam. Meestal geen probleem. Wel vaak schoenen uit als je prive naar toilet gaat. Bij ieder tankstation zijn toiletten. Vaak alleen Hurktoiletten maar ook steeds meer westerse. Als er een Handicap toilet aanwezig is kan je dit nemen. Beste is om altijd pakje papieren zakdoekjes mee te nemen. In ieder hotel kan je zo zonder meer naar het toilet. shoppingmalls hebben ook allemaal schone toiletten. Daar is het vaak wel 10 of 20 baht.

 2. ruud zegt op

  Hoge nood is altijd een probleem.

  De meeste benzinestations, misschien allemaal, hebben meestal een redelijk schoon openbaar toilet.
  Verder kun je altijd een hotel binnenlopen, als er een in de buurt is.
  Winkelcentra hebben normaal gesproken ook schone toiletten.

  Kleinere restaurants zijn vaak niet al te schoon, tot ronduit smerig.
  Toiletpapier is vaak niet beschikbaar.
  U zult een stuk bij u moeten hebben, of het water gebruiken.
  Als je trouwens ooit een eventueel beschikbare handdouche hebt leren gebruiken, wil je niet anders meer.

  Op een enkele reis naar een toilet zou ik liever niet gaan, maar in de benzinestations, hotels en winkelcentra zijn de toiletten normaal gesproken gratis.
  In uitgangscentra een paar Baht.

 3. Sjaak S zegt op

  Iedere supermarkt heeft wc’s. Als je je in Nederland of België zorgen maakt, zul je voor een verassing komen te staan. Openbare toiletten zijn hier bijna overal. Zoals al geschreven: iedere shoppingmal heeft toiletten, supermarkten zoals Tesco ook.
  Maar je blijft in Bangkok? Geen gebrek aan openbare toiletten. Soms zijn ze gratis, soms kosten ze iets. De betaling varieert van betaling aan een toiletdame tot het ingooien van een paar baht in een automatisch poortje.

  Bij velen moet je van te voren voor ongeveer 2 baht in een automaat een pakje wc papier trekken. Misschien bij ons buitenlanders zou het verstandig zijn twee pakjes te trekken.
  Veel toiletten hebben een zogenaamde kontspuit. Dan heb je nauwelijks wc papier nodig. Tenminste… ik gebruik het nooit met dit handige middel.

 4. GuusW zegt op

  Een Thaise vriendin van ons is net terug uit Nederland. Giethoorn, Scheveningen, etc. Ze vond het prachtig en heeft volop genoten. Het enige minpuntje vond ze de, naar haar mening,smerige toiletten bij de Nederlandse tankstations. Hiermee wil ik overigens niet beweren dat alle openbare toiletten in Thailand brandschoon zijn, maar in ieder geval doorgaans niet slechter dan in Nederland.

  • Khun Peter zegt op

   Tja, het is maar net welke bril je op hebt, maar de openbare toiletten in Thailand (met uitzondering van de luxe winkelcentra) kan ik echt niet schoon noemen. Meestal wordt je al begroet door een indringende geur. Niet van bloemetjes kan ik je verzekeren.

 5. Marc zegt op

  Supermarkten en grote hotels (ook als je er niet logeert) zijn de beste plaatsen voor een deftig toilet. Vele tempels beschikken ook over toiletten in de nabijheid, zij het dan vaak hurktoiletten. Deze toiletten zijn gratis, maar er wordt wel gerekend op een vrijwillige bijdrage aan de tempel.

 6. Loe zegt op

  Loop de eerste bg c of lotus binnen en koop een paar pakjes vochtig toiletpapier meestal koop ik dettol lekker zacht voor je kont. In grote winkelcentra zijn altijd redelijk schone wc.s. Ook in restaurants van s&p zijn de toiletten schoon. Kleine boodschap is nergens een probleem.

 7. Mister BP zegt op

  Alles wat hierboven staat klopt. Ik ga elk jaar en ben een Crohn patiënt. Tot nu toe nog nooit in de problemen gekomen. Gebruik inderdaad de “kont” douchen en heb altijd wc papier bij je. Ik wil nooit op een hurk wc. Ben altijd alert waar er wc’s zijn.

 8. Nanda koster zegt op

  Ik heb last van mijn darmen dus moet vaak naar de wc. Bij ieder restaurant, hotel of bar loop ik naar binnen en vraag of ik naar de wc mag en nog nooit nee gehoord. Bij een hotel bedank ik netjes en bij een restaurant of bar geef ik een fooitje. Meestal willen ze dat niet maar ik ben geholpen en je kan er nog een keer terugkomen. Iedereen blij.

 9. Peter zegt op

  Bij de ptt tankstations hebben ze vrijwel altijd een zit toilet

 10. Stefaan zegt op

  Een hurktoilet is eigenlijk ideaal gezien je met niets in contact komt, maar weinig lagelanders zien dit zitten. Ik eigenlijk ook niet.

  Hetzelfde met de handdouche die je in Thailand bijna in elk toilet vindt : geen papier nodig, hygiënisch en geen irritatie. Gewoon de kont even afspoelen. Maar ik grijp ook altijd naar het toiletpapier.

  Nog even deze tip : als de nood hoog is : meteen iemand aanspreken en duidelijk maken dat het dringend is. Kans is groot dat je binnen de 2 min op toilet zit.

 11. henry zegt op

  Als u zich in het 21e eeuws Thailand bevind en niet ergens op den boerenbuiten zijn de hurk WC bijna zo goed als verleden tijd bij openbare toiletten in Thailand. Zelfs in openbare parken zijn de wc’s uitgerust met Bump gun. In de betere Malls zoals promenade in Bangkok zijn ze zelfs volautomatisch sproeien en drogen. De toiletten in Malls en shoppingcenters zijn zelfs van een kwaliteit die men in belgie en Nederland niet bestaan en ze zijn GRATIS. Langs de autowegen zijn de openbare toiletten bij de PTT benzinestations van een uitstekende kwaliteit en worden permanent gereinigd.
  In Bangkok zijn er talloze openbare toiletten waar men via een muntautomaat 3 Baht betaald en ook deze toiletten zijn hygiënisch 100% in orde.
  Uitgezonderd de typische streetfood restaurants zijn ook in de Horeca de toiletten picobello in orde

  Kortom, buiten ergens op de boerenbuiten zijn in Thailand de toiletten (openbare en andere) veel hugienischer dan in belgie of Nederland

 12. Chiang Moi zegt op

  Ik kom al jaren in Thailand en moet ook altijd vaak naar het toilet zeker voor een grote boodschap. Ook ik ben altijd bang om ergens naar toe te gaan waar geen toilet is. In Bangkok geen enkel probleem zoals hier boven ook beschreven overal kan je naar het toilet. Wat ik doe als we langer onderweg zijn en het niet zeker als er geen toilet onderweg zijn dan neem ik een anti diarree pil in dan hoef je voorlopig niet, ik neem ook altijd een anti diarree pil in als we van Amsterdam naar BKK en weer terug vliegen want op zo’n klein wc-tje in het vliegtuig wil ik ook niet en het helpt ook nog eens voor je gemoedsrust.

 13. rori zegt op

  Tesco Lotus altijd Prima
  Big C zelfde.
  Woon Pro ook okay

  Alle eetgelegenheden van naam zoals MCD, KFC, MK etc hebben toiletten.

  Langs de autoweg bij de wat grotere benzinestations ook prima geregeld. Oh daar waar ze7-Elevens hebben zijn vaak Prima.

  OOK aparte invalide toiletten. Daar maak ik altijd gebruik van. (Eh ik heb een pas hoor).

  Nooit problemen ook niet bij andere winkels.
  Tip vaak in het toilet geen papier maar erbuiten. In de centrale ruimte vaak 1 rol waar geacht word het papier van af te nemen.
  Beter zelf papier op zak. Eventueel wetties.

 14. bal bal zegt op

  In Siam Center Bangkok Super schone WC en nog gratis ook.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website