Beste lezers,

Volgende week zondag zal ik met EVA Air 76 landen op Suvarnabhumi. Hoe kom ik het snelst en voordeligst naar Sukhumvit in Bangkok? Mijn hotel zit dichtbij de Skytrain.

Graag tips

Groet,

Jeff

No votes yet.
Please wait...

12 reacties op “Lezersvraag: Hoe kom ik snel en voordelig van Suvarnabhumi naar Sukhumvit?”

 1. Cornelis zegt op

  Bij mijn verblijf in Bangkok zit ik meestal in Soi 5 van Sukhumvit, het Amari Boulevard hotel. Snel – een half uur als het niet tegenzit – en niet duur: een taxi vanaf de officiële vertrekplaats, vrijwel altijd rond de 300 baht betaald. Je kunt een paar euro’s besparen door met het openbaar vervoer te gaan, maar is het je dat waard na zo’n lange vlucht?

 2. Peter Korevaar zegt op

  Ga op het vliegveld naar beneden daar vertrekt de expres line naar het station Makasan. Kosten 90 baht pp. De reis duurt een minuut of 18. Daar aangekomen ga je naar beneden en neemt de taxi naar Sukhumvit road. Half mei betaalde wij daarvoor 75 baht. De taxirit duurt een minuut of 10, maar in de spits kan dat ook 30 minuten zijn.

  Peter en Ingrid

 3. Dick van der Lugt zegt op

  Twee mogelijkheden: per taxi en openbaar vervoer. Openbaar vervoer: Airport Rail Link naar station Phaya Thai nemen (Express Line, stopt alleen op Makkasan en Phaya Thai; de City Line stopt op alle tussengelegen stations) en daar overstappen op de BTS (Skytrain). Taxi: zie tip Cornelis.

 4. Kees zegt op

  Nog even in aanvulling op de vorige berichten: de Airport Rail Link heeft 2 mogelijkheden. De bovengenoemde Express Line gaat tot station Makkasan. De lijn naar Phaya Thai is momenteel niet in bedrijf. De Express Line is een soort 1e klasse trein, stopt niet onderweg, kost 90 baht, gaat slechts 1 keer per uur op exact het hele uur en rijdt in 16 minuten naar Makkasan.
  De City Line is een simpelere uitvoering die stopt bij elk station. Deze gaat wel door tot Phaya Thai, kost tot 45 baht, gaat 4 keer per uur en doet ongeveer een half uur over het hele traject.
  Voor beide lijnen helemaal naar de onderste verdieping van het vliegveld. Express is links, City rechts. Kaartjes uit de machine of aan het loket. Vanuit Makkasan overstappen op metro bij station Petchaburi, 5 minuten lopen via loopbrug. Vanuit Phaya Thai overstappen op BTS op hetzelfde station.

 5. jesse zegt op

  Alle bovenstaande reacties kloppen maar kunnen alle ook heel wat kilometers van je bestemming af liggen. En dat kan in de spits dus zomaar een uurtje of wat schelen. En dan hebben we het nog niet over het gehannes met bagage in de overvolle ARL of BTS gehad…geen pretje in de spits !

  Als je aangeeft ter hoogte van welke Soi jouw hotel zich bevind, dan maak je meer kans op een correcte en snelle route beschrijving.

  Grtz,
  Jesse

 6. van aken rene zegt op

  gewoon aan de luchthaven taxi meter nemen prijs tussen de 300 en 400 bath.
  Logeer daar ook alle jaren in de pachara suites

 7. Roswita zegt op

  Ik neem meestal de City line in de kelder van de aankomst het vliegveld. Als je in de buurt van Asok zit kun je uitstappen bij Makkasan en daar overstappen op de metro of anders naar Phaya Thai en daar overstappen op de skytrain. Als ik jou was zou ik bij het kopen van je kaartje voor de Cityline informeren of je daar ook een kaartje voor de skyline kunt kopen (dagpas), want op Phaya Thai staat meestal een lange rij voor de kassa. Als je een taxi neemt vanaf het vliegveld loop je (afhankelijk van het tijdstip) grote kans dat je in het verkeer vast komt te staan.

 8. patrick zegt op

  Snel en goedkoop!
  Neem airportlink naar Makkasan station, ongeveer 35 bath..Iedere 15 tot 30 minute. Trip ongeveer 30 minute.
  Dan MRT ( Metro)naar Sukhumvit Asoke. prijs 18 bath trip 5 minute.

  Van daaruit kan je de MRT en BTS, Skytrain nemen naar de belangrijkste centra in Bangkok..

  Voorbeeld :met MRT en BTS naar Taksin station aan de Prayarivier, om van daaruit de taxiboot te nemen.

  Een hele belevenis en aanraader.

  Geniet van je trip

 9. Jan zegt op

  diverse keren gedaan. Met de skytrain naar Makasan en dan proberen een taxi te krijgen… dat laatste is erg lastig.
  Ik moest soms naar de spoorwegoverweg lopen om meer kans te krijgen op een welwillende taxi… omdat taxi’s vaak de gewoonte hebben geen passagiers te willen oppakken.
  De afstand naar Amari Hotel is niet groot maar er is wel soms oponthoud onderweg en zeker dichtbij Sukhumvit is die kans erg groot.
  Soms betaalde ik Baht 60 maar er zijn er bij die het grote geld willen (Baht 100 tot 250). Metertaxi’s zijn niet altijd taxi’s met lopende meters… Ik vind Baht 100 eigenlijk al teveel maar heb dat eens betaald onder protest (vooraf en achteraf..).

 10. Frans zegt op

  Beste Jeff,

  gewoon een taxi nemen die buiten staan bonnetje laten schrijven je wordt naar de taxi gebracht en betaal nooit meer dan 300 bath inclusief toll, en ik stap uit in soi 11
  succes,
  Frans.

  • steven zegt op

   Helemaal eens!!! Neem een taxi vanaf het vliegveld. Het scheelt je misschien 200 bht(8.5E!!!) Geen

   geloop en gesleep in de drukte en de hitte na een vlucht van 10 uur( Je bent uiteindelijk al 14 uur onderweg!!)

 11. rene.chiangmai zegt op

  Ik logeerde vlak bij BTS Asok. Op 2 minuten loopafstand, dus daarvoor was geen taxi nodig.
  Het makkelijkst was de Airportlink naar Phaya Thai. Daar kun je nl. direct de Skytrein (BTS) nemen naar Asok.
  Als je via Makkasan gaat (wat korter lijkt), moet je eerst overstappen op de metro (MRT) (en dat is inderdaad een klein wandelingetje) en daarna eventueel weer verder met de BTS.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website