Hoe moet ik vissen in een meer bij Ayutthaya?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
17 maart 2024

Beste lezers,

Wie kan mij (simpele) praktische tip geven, hoe een absolute leek moet vissen in een meer. Wat voor vis moet je niet eten, heb je vergunningen nodig?

Wij zitten 2 weken aan een huis aan een groot meer bij Ayutthaya, en het leek mij zo leuk om mijn eigen gevangen vis ’s avonds op de BBQ klaar te maken. Ik heb alleen nooit gevist dus alle tips zijn meer dan welkom.

Om duidelijk te zijn dit lijkt mij gewoon heerlijk om met zonsopgang als leek te prutsen en genieten.

Mijn dank alvast voor jullie reactie.

Groet,

Hans.

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

2 reacties op “Hoe moet ik vissen in een meer bij Ayutthaya?”

 1. Mark zegt op

  Je geeft weinig informatie over de locatie. Diep water ondiep, veel begroeing, kale plas, bruin water of helder, etc …
  In dit hete seizoen houdt vis zich liever hoger in de waterkolom op. Dieper bij de bodem is er in het warme water weinig zuurstof. Dus vlottend vissen met een dobber.
  De meeste Thais vissen met een werphengel en een zgn. feedersysteem. Een veer, al dan niet met lood verzwaard, waarin meerdere korte lijntjes met haken hangen. Op de veer wordt een voedbal gedrukt. Aan de haakjes worden styrofoam bolletjes geprikt die vervolgens in de voederbal gedrukt worden. De voederbal wordt met een werphengel in het water gelanceerd. De consistentie van de voederbal is cruciaal. Te vast lust de vis het niet graag. Te los vliegt hij van de veer bij het inwerpen.

  Je kan uiteraard ook met een vaste hengel een dobber, loodjes en een haakje vissen op de gewenste diepte. Hang dan een worm, brood, maden, mais, enz … aan de haak. Vis op de gewenste diepte door met de dobber te schuiven op de lijn.

  Er zitten in Thaise meren en rivieren fikse kleppers van allerlei soort die vaak veel trekkracht hebben.

  Bevraag je best in een hengelsportwinkel ter plaatse. Die mensen weten meestal van de hoed en de rand in hun regio.

  Ook Mr. Google kan je wijzer maken. Voorbeeld links:

  https://fishingkris.com/fishing-in-thailand/
  https://dreamlake-fishing.com/fish-species-of-thailand/

 2. L van Alphen zegt op

  In de meren gaat het vaak om relatief kleine vissen. Helaas wordt er in de meren en rivieren te veel met een net gevist waardoor grote vissen in het openbaar water zeldzaam zijn. Vaak zijn er ook Thai die vissen. Mijn ervaring is dat deze mensen je erg graag helpen. Hengel, dat mag een spinhengel zijn met een werpgewicht van zo’n 50 gram. Lengte rond de 2.5 m is prima. Trekkracht van de lijn is voldoende als je rond de 20 lbs zit. De meest voorkomende manier is het vissen met een voerkorf je met daaraan diverse kaakjes. In iedere hengelsport zaak is er een ruime keuze uit voer om dit korfje je vullen. Vaak worden de haakjes in het voer dat je op het korfje aan de buitenkant in het voer gestopt. Je kunt er ook stukjes verse garnaal aandoen. Kijk wel goed uit met de vis die je vangt. Sommige pangasius soorten hebben vlijmscherpe stekels in hun borstvinnen zitten. Die zonder problemen in je hand verdwijnen.
  Succes


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website