Beste lezers,

Ik heb een relatie met een Thaise vriendin stopgezet nadat ik erachter kwam dat zij ook nog iemand anders zag. Zij accepteerde dit niet en begon mij te bedreigen en te pesten, er was ook een advocaat bij betrokken die mij onder druk zette om dezelfde reden dus heb ik het contact volledig verbroken. Door Covid kon ik meer dan 2 jaar niet naar Thailand dus heb ik mij daar verder niet druk om gemaakt, nu wil ik er wel weer heen, maar ik heb geen zin om in de problemen te komen.

Een optie is om een advocaat te vragen om het een en ander uit te zoeken, zonder met hun in contact te komen, maar dan wordt het misschien zo’n gedoe, dus vraag ik mij af of er zoiets als een lijst is van personen die niet (meer) welkom zijn in Thailand?

Mijn vraag, hoe kom ik erachter zonder met hun in contact te komen of er een aanklacht tegen mij is, of is geweest? Afgezien van tekstboodschappen van hun naar mijn mobiel (2 jaar geleden) dat er een aanklacht tegen mij zou komen, maar een officieel bericht hierover heb ik nooit ontvangen.

Suggesties zijn welkom.

Groet,

Broertje

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

12 reacties op “Hoe kom ik er achter of er in Thailand een aanklacht tegen mij is ingediend?”

 1. ruud zegt op

  Wat zou die aanklacht dan moeten inhouden, en wat wilden ze daarmee bereiken?

  Een valse aanklacht indienen is naar ik aanneem ook in Thailand strafbaar, dus dat lijkt me niet zo waarschijnlijk als er ook een advocaat bij is betrokken.

 2. Erik zegt op

  Broertje, als er een aanklacht tegen jou loopt kan het goed zijn dat ze je heel graag in Thailand zien… Dan sta je geheid niet op een zwarte lijst maar word je bij binnenkomst opgepakt en naar een ‘gratis hotel’ gebracht…

  Wil je weten of je niet meer binnen mag, en dus op een zwarte lijst staat, vraag dan een visum aan. Sta je op de zwarte lijst dan weigert men dat.

 3. e thai zegt op

  https://thethaidetective.com/en/ spreken nederlands hebben contacten
  voor discreet informeren

 4. khun moo zegt op

  Het lijkt me geen problemen te geven.
  Het lijkt me gewoon een poging om geld te bemachtigen.
  Zo te lezen ben je niet getrouwd met haar
  Waar zou ze je van moeten beschuldigen ?
  Is ze in verwachting geraakt met het doel geld af te kunnen trochelen.
  Geld afpersen van westerlingen komt wel vaker voor.

  Een Thai met een beetje geld en zelfs zonder geld houdt er een vriendin op na, naast de echtgenote.

  Hopelijk loop je dat vrouwtje niet tegen het lijf, want een knokploeg is vlug en goedkoop geregeld in Thailand.

  Het doet me overigens wel herinneren aan de Thaise vrouw die op schiphol aankwam en bleek dat ze door 2 mannen gelijktijdig uitgenodigd was.
  Die ging voor zekerheid.

 5. Kees 2 zegt op

  Aanklacht? Wat zou je dan volgens haar misdaan hebben?

  Niet meer welkom in Thailand, jij op een lijst? Dan moet je door een rechtbank veroordeeld zijn.
  En als je veroordeeld zou zijn, dan ben je van harte welkom om te betalen of te brommen.

  • Kees 2 zegt op

   Wat heeft die advocaat van haar eigenlijk concreet tegen jou gezegd?

 6. John Chiang Rai zegt op

  Zo je blijken laat gaat het niet om een huwelijk,maar om een doodgewone relatie waar zij zo ik aanneem, ook haar financiële voordelen van had.
  Ja als je zo’n relatie verbreekt,gaat zij natuurlijk alles terweeg brengen,om jou te bewegen je voorhebben nog maar te overdenken.
  Wat mij niet helemaal duidelijk is,is voor welke klacht een advocaat het nodig vindt,om haar te vertegenwoordigen,en jou hiervoor te belangen.
  Als jij zolang het geen huwelijk is,geen zin meer in deze relatie hebt,is dat misschien treurig voor deze dame die dit misschien financieel merken gaat,maar uiteindelijk een gewoon natuurlijk verschijnsel.
  Met welke klacht deze advocaat,als het werkelijk om een echte advocaat ging,jou hier dan belangen wil is mij een raadsel.
  Ik denk dat de betreffende dame,die bij een financieel gemis misschien hysterisch gereageerd heeft,jou al lang vergeten heeft.
  Je zou er misschien verstandig aandoen ,niet meteen op vakantie te gaan waar je haar zeker ontmoeten gaat,maar zou mij omdat je niets crimineels gedaan hebt,zeker niet ontmoedigen laten niet te gaan.

 7. Sjaak S zegt op

  Jij geloofde die onzin? Dat die aanklacht zou komen en nu na twee jaar niks, jij in Thailand een aanklacht tegen weet ik veel hebt lopen? Kun jij dan verklappen waar deze aanklacht over gaat?
  Mijn ex had mij in 2014 vanuit Nederland gedreigd…de politie zou mij zoeken…gewoon lariekoek van een vrouw die denkt daarmee wraak te kunnen nemen.
  Als jij de Thaise mentaliteit een beetje kent, zal zij in de afgelopen twee jaar alweer andere verhoudingen gehad hebben en jou vergeten zijn.
  Tenzij jij hier zelf de onschuldige uithangt en werkelijk iets uitgevreten hebt.
  Dan zou ik toch ergens anders advies halen dan bij ons leken op dit blog.

 8. RonnyLatYa zegt op

  Er wordt wel meer van dat dreigingsmiddel gebruik gemaakt wanneer een relatie stuk loopt.
  Redenen genoeg te vinden en of dat nu waar is of niet, je moet het toch maar weerleggen als het wordt ingediend.

  Maar het is ook zo dat die dreiging meestal niet wordt uitgevoerd en men dikwijls hoopt dat de tegenpartij die dreiging gaat afkopen. Een bevriende advocaat, als die al advocaat is, wil dan nog wel eens helpen voor een percentje van die afkoopsom.

  Het kan bij die dreiging van klacht blijven, maar de buurt opzoeken waar ze meestal verblijft zou ik ook niet meteen gaan doen.
  Kan ook zijn dat ze ondertussen een andere relatie heeft gevonden natuurlijk en ze zich daar nu op richt.

  Zelfs als er een aanklacht loopt zal normaal een visum niet geweigerd worden. Dat zal enkel gebeuren na een veroordeling. En dan is het nog niet omdat iemand veroordeeld werd, hij daarom de toegang wordt ontzegd. Dat zal van de veroordeling en feiten afhangen.

  Maar het kan nu best wel zijn dat bij binnenkomst je op de hoogte wordt gebracht van een nog lopende klacht indien die al werd ingediend en je binnen een bepaalde tijd dient aan te melden op een politiebureau.

  Ik weet niet of je Nederlander of Belg bent.

  Indien je Belg bent kan je eens proberen de Belgische ambassade in Bangkok te contacteren.
  Daar zit 2 personen van de Federale politie die dat misschien voor je kunnen uitzoeken.
  Ik denk dat wanneer er aanklachten of veroordelingen (bij verstek) zijn gebeurd tegen Belgen, deze personen wel zullen ingelicht worden over die feiten.
  Normaal zal dat dan ook wel naar Belgie doorgestuurd zijn en zou je er toch van op de hoogte moeten zijn. Tenminste dat zou ik toch verwachten. Zal dan niet over een verkeersboete gaan of iets van gelijkaardig niveau.

  Kantoor van de Federale Politie
  Dhr. Pascal Wautelet – Hoofdcommissaris Federale Politie, Verbindingsofficier
  Dhr. Frank Kerpentier – Assistent Verbindingsofficier
  Tel.: (66) (0) 2 108 1810
  Fax: (66) (0) 2 108 1811
  E-mail: [email protected]

  https://thailand.diplomatie.belgium.be/nl/ambassade-en-consulaten/ambassade-bangkok/wie-doet-wat

  Ben je Nederlander moet je bij de ambassade eens informeren of ze een gelijkaardige dienst hebben

 9. broertje zegt op

  Beste mensen,
  Bedankt voor het lezen van mijn vraag en de goede raad, hier wat meer info. Ik ben een Nederlander die in Belgie woont. Ik kende de Thaise ongeveer 8 jaar. Ik ben bij haar weggegaan omdat zij er een ander (erbij) had. Als ik in Thailand was moest hij het huis uit en ging weer terug als ik weer naar Belgie/werk ging. (zij hadden een samenlevingscontract)

  Toen ik hierachter kwam, wilde ik er weg, zij accepteerde dit niet omdat ik daar volgens haar geen reden voor had en begon haar wraak actie met pesten en bedreigen, en zei dat ik in Thailand haar man ben, omdat ik haar al zolang ken, dus kan ik niet zomaar weggaan, (ik neem aan dat dit de aanklacht is) dat vrouwen en kinderen door de wet beschermd worden en, dat ik daar gevangenis straf voor kan krijgen

  Deze advocaat (heb haar credentials) komt ook met dezelfde opmerkingen en dreigende toon tegen mij, dat ik voor haar moet zorgen (het ging elke keer over geld) omdat zij niet zo gezond is en zegt dat het geen probleem is dat mijn ex-vriendin 2 mannen had en dat ik volgens mijn ex-vriendin hiervan wist en dat het samenlevingscontract dat zij met die man had niet geldig is in Thailand, en ook dat ik niet weg kan gaan zonder een reden. Mijn ex-vriendin is iemand die absoluut niet tegen haar (gezichts) verlies kan en doet alles om haar gelijk te krijgen, ook liegen!
  Bedankt voor het lezen en de reacties. Groet, Broertje

  • khun moo zegt op

   Broertje,

   Zij heeft blijkbaar een samenleving contract met iemand anders en wil dat jij betaald omdat je de relatie verbreekt,
   Het moet niet gekker worden.
   Nou in dat geval zijn er totaal geen verwijten naar jou te maken.
   Dit is gewoon ordinaire oplichting en komt veel vaker voor in Thailand.
   De thaise schatjes weten wel hoe aan geld te komen.
   Ga lekker naar Thailand en blijf uit de buurt van dit wijf.
   Ik ken er overigens wel die er 4 mannen op na houden en 4 keer geld proberen los te peuteren, met lieve woordjes.

   Mocht je in de toeristen hot spots komen, dan maak je wel een kans om haar tegen het lijf te lopen, op zoek naar extra goedwillige sullen.

   En die advocaat zal wel een van haar vriendjes zijn , die met benefits , graag meewerkt aan het incasseren.

   verder zijn de meeste Thaise zo bijgelovig als de pest.
   Ook hier valt wel het een en ander te regelen, waarbij ze het wel uit haar hoofd haalt, jouw nog te benaderen.

   veel succes en plezier in Thailand

 10. Lung addie zegt op

  Indien je deze dreiging ernstig neemt dan moet je wel heel erg naief zijn. Je bent niet gehuwd, dus is er geen enkele wettelijke verplichting tot ondersteuning. Indien dit wel zo zou zijn dan moeten bijna 50% van de Thaise mannen zo een aanklacht aan hun been hebben en bij mijn weten is dat niet zo.
  Vermijd doodgewoon alle verdere contact. Die ‘advocaat’ kan zelfs best haar gezel zijn want die ken je ook niet.
  Niks van aantrekken, tenminste indien je geen andere feiten uitgevreten hebt, zoals SjaakS opmerkte.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website