Hoe kan ik mijn condo in Nederland verhuren?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
9 september 2018

Beste lezers,

Omdat ik ieder jaar 8 maanden in Thailand ben, staat mijn appartement in Nederland al die tijd leeg. Ieder jaar is het weer hetzelfde probleem om het te verhuren aan een geschikt iemand. Omdat ik zelf huurder ben, mag ik het niet onderverhuren, tenminste niet officieel.

Studenten erin zetten is ook geen optie. Heb hier slechte ervaringen mee gehad, vorig jaar. Ze breken de tent af en weten niet hoe ze normaal moeten wonen. Ik ga het hun ook niet leren. Bovendien moeten zij zich inschrijven op een vast adres.

Airbnb mag ook niet langer dan 1 maand, geloof ik.

Zijn er lezers die het zelfde probleem hebben? En slimmer zijn dan ik?

Groet,

Maurice

19 reacties op “Hoe kan ik mijn condo in Nederland verhuren?”

 1. Cornelis zegt op

  Probeleem? Waarschijnlijk heb je bij je volle verstand een huurcontract getekend waarin onderverhuur nadrukkelijk is verboden. Dan ben je dus met die voorwaarde accoord gegaan, maar je wilt je daar niet aan houden. Tsja………. Natuurlijk verwacht je wèl dat degene die aan jou verhuurt zich wèl aan het contract houdt.
  Overigens huur ik ook het hele jaar een condo terwijl ik er maar 8 maanden gebruik van maak, maar ik zie dat niet als een ‘probleem’, maar als een keuze.

  • maurice zegt op

   hoi Cornelis,
   Je hebt gelijk natuurlijk.
   Maar als AOW’er, die t niet (meer en langer) uithoudt in Nederland, ga ik van alles bedenken om 8 maanden in Thailand/Cambodia te verblijven.
   Alleen AOW is niet genoeg om blijvend daar te zijn. Ziektekostenverzekering is niet te betalen daar. Anders was ik allang hier weg geweest uit dit land van azijnpissers.
   Groeten, Maurice

   • Sir Charles zegt op

    Als je het echt zó erg vindt in Nederland dat je het niet (meer en langer) uithoudt dan vertrek je toch gewoon ondanks de financiële consequenties. Je bent dan in ieder geval weg uit dat land van azijnurineerders, zoniet dan wordt je er wellicht zelf ook een als je dat al niet was…

 2. willem zegt op

  Maurice,

  Volgens mij mag Airbnb in Thailand juist wel langer dan 30 dagen. Het probleem bij dagenlijks/wekenlijks verhuur via airbnb is dat je geen hotelvergunning hebt. Bij langer verhuur is dat niet noodzakelijk.

  • john zegt op

   misverstand. Hij heeft heet over verhuren in nedreland! Niet in thailand

 3. Henk zegt op

  Je kan het bv voor de bovenwereld beschikbaar stellen aan “familie” voor een onkostenvergoeding , alleen water en electra enz.
  En met de lener de echte huur cash afrekenen.
  Waar is het?
  Ik ben altijd in voor een goede 4 maanden plek

  • Jasper zegt op

   Als je dit niet aanmeld in Amsterdam kan de cooperatie als het een sociale huurwoning betreft je direct op straat zetten. De grenzen worden, terecht, steeds nauwer getrokken. Winst maken door onderverhuur op een huurwoning is sowieso uit den boze.

  • maurice zegt op

   Henk,
   Bedankt voor de tip.
   Stuur me eens een mailtje.
   Kunnen we verder praten.

   Groeten, Maurice [email protected]

 4. willem zegt op

  Verhuur via AirBnb van meer dan 30 dagen is WEL legaal in Thailand:

  https://www.bangkokpost.com/news/general/1467442/airbnb-bookings-illegal-court-declares

  https://www.thaivisa.com/forum/topic/1038496-court-decides-airbnb-illegal-in-thailand-for-daily-and-weekly-rental/

 5. Wino Thai zegt op

  Ik had ook mijn appartement jaren lang verhuurd.

  Wel steeds toestemming aan de wooncoöperatie gevraagd.
  Onderhuurder werd dan door de coöperatie ‘gescreend’ en na geschiktheid, toestemming en betaling adm. kosten (€ 125) mocht ik onderhuren

  Totdat de ‘gescreende’ onderhuurder (terwijl ik in Thailand was) er in enkele kamers wiet ging telen.

  Ik ga hier niet verder op in wat een ellende en geld me dat gekost heeft , want dan wordt dit ‘epistel’ veel te lang.
  Maar mijn toestand is uitgebreid op TV geweest en in de landelijke (Telegraaf) en lokale kranten (Gelderlander) aan bod geweest.
  Kranten en CD tv uitzendingen zijn nog in mijn bezit.

  Dus zint eer ge begint.
  Ik ga nog steeds 6 / 7 mnd. per jaar naar Thailand, maar onderhuren, zelfs met toestemming, vergeet het maar.

  Toch suc6 met je zoektocht.

  • maurice zegt op

   Wino, bedankt voor je reactie en je welgemeend advies!
   Groeten, Maurice

 6. Sonnyfloyd zegt op

  Volgens mij klopt de kop bij dit artikel niet met de daadwerkelijke vraag. Er staat hoe kan ik mijn condo in Thailand verhuren, maar volgens artikel wil hij zijn appartement in Nederland verhuren…

  • Goed opgemerkt en daarom aangepast.

 7. maryse zegt op

  Beste Maurice,
  Je moet niet van twee walletjes willen eten. Onderverhuur is terecht verboden, punt uit!

  • maurice zegt op

   Beste Maryse,
   Zal mijn boetekleed aantrekken (en in Azie weer uittrekken….).
   Toch bedankt voor je reactie.
   Groeten, Maurice

 8. Annie zegt op

  Hoi Maurice,

  Je heb het dus over 4 maanden dat het leegstaat per jaar begrijp ik , degene die dan willen huren zonder ingeschreven te kunnen staan kunnen hele foute bedoelingen hebben he ! Een wietplantage draaien in die tijd oogsten en de zooi daar met heel veel schade achter laten , via Airbnb horen we in Nederland ook heel veel slechte dingen zoals dat de woning ineens gebruikt woord als bordeel , ik zou dus eieren voor mijn geld kiezen en de woning niet verhuren als u in Thailand ben en eventueel de buren vragen om een oogje erop te houden zodat u niet voor nare verassingen komt te staan als u terug bent
  ( p.s.ik spreek uit ervaring aangezien ik hier in Nederland woon en ook huizen verhuur en heel erg veel ellende al heeft mee gemaakt daarmee en dan spreek ik niet alleen over de huur die niet betaald woord hoor )
  Goed erover nadenken voordat u de stap maakt !
  Vr groet

 9. George zegt op

  Verhuren aan een student zeker een buitenlandse student hoeft geen probleem te zijn maar die zal zich wel willen laten ischrijven. Als je regelmatig iemand even langs stuurt kan het ook best goed gaan. Ik heb een koophuis en verhuur twee kamers op de bovenste verdieping. Tijdens mijn vakantie van 6 weken werd er geen rotzooi gemaakt. Als je begint met verhuren zou je er ook voor kunnen kiezen daar mee te beginnen als je er zelf ook bent en je de kleinste slaapkamer als er twee zijn zelf gebruikt. Je kunt er dan eventueel een slot in de deur laten make en daar kostbare zaken opslaan. Als je een redelijke prijs vraagt dus iets onder de marktprijs zijn mensne blij dat ze een koopje hebben en dan goooien ze ook minder snel hun eigen glazen en die van jou in. Ik verhuur zelf voor een prijs die 40 % lager is dan gangbaar is in Amsterdam en ik heb studenten voor het uitkiezen. Dee willen maar al te graag blijven, ik plak ook hun lekke banden 🙂

 10. Huub van Riel zegt op

  Beste Maurice ,
  Via kamernet en huurcontract laten tekenen en daar zet je in zonder opbouw van huurrecht.

 11. J.H. zegt op

  Je mag je huis wel onderverhuren ”huisbewaarderschap” ik heb het meerdere malen gedaan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website