Lezersvraag: Zijn er het hele jaar door muggen in Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
24 juni 2017

Beste lezers,

Zijn er het hele jaar door muggen in Thailand of alleen in bepaalde periodes zoals in Nederland (in de zomer)?. Ik vraag dit om zo mijn vakantie naar Thailand te kunnen plannen. Ik ben namelijk erg allergisch voor muggensteken.

Groetjes,

Annelien


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Lezersvraag: Zijn er het hele jaar door muggen in Thailand?”

 1. loe zegt op

  Er zijn heel veel soorten muggen in Thailand en er is altijd wel een soort aktief in een bepaalde periode.
  Muggen zijn ook gek op mijn bloed. Ik heb 1x Dengue fever gehad n.a.v. een beet van de gestreepte tijgermug.
  Advies: bedekkende kleding dragen, met deet inspuiten. Ik gebruik ”OFF” en slaap onder een
  muskietennet.
  Ik word nog wel eens gebeten, maar had er in Nederland meer last van dan in Thailand.

  De bulten van muggenbeten zijn meestal na een paar uur weg, in tegenstelling tot de beten van rode mieren.
  Er zijn, behalve muggen, ook nog wel andere insecten, die mijn bloed wel lusten 🙂

 2. Renévan zegt op

  Ik heb het even aan mijn vrouw gevraagd, en in de droge tijd wat minder. En ze kan het weten want ze wordt altijd gestoken. In ieder geval heb je ze hier op Samui het hele jaar.

 3. Bc zegt op

  ja, het hele jaar door heb je er last van. Als je echt allergie voor muggen hebt zou ik niet naar Thailand gaan, je wordt ten alle tijden gestoken !

 4. erik zegt op

  Wat bedoel je met allergisch? Bedoel dat de muggen je graag zien of dat je er ziek van wordt, grote bulten of beroerd tot duizelig aan toe? In het laatste geval raadpleeg je jouw huisarts voor mogelijk antihistamine en kijk je of je die mag meenemen naar Thailand maar hier zijn die ook te koop en goedkoper.

  Het beste advies is al gegeven: beschermende kleding en omdat dit niet leuk is bij 40 graden is vakantie in december te overwegen, dan is het hier ‘winter’. Een klamboe is hier goedkoop te koop, in het Thais มุ้ง (uitspraak moeng) en tenslotte kun je je overdag en in de avond buiten insmeren met DEET, hier overal te koop.

  Ik had de gewoonte een spuitbus te kopen en in mijn hotelkamer te spuiten als ik ging eten; ramen en horren controleren en licht pas aan doen als je weer binnen bent. Ik heb voorts ooit gehoord dat de eilanden waar meestal wel zeewind is minder muggen hebben maar dat zullen de eilandbewoners hier je wel willen vertellen.

  Ik zou me niet laten tegenhouden en ik heb dat ook niet gedaan; maar dat is anders bij heftige allergische reacties. Raadpleeg daarvoor jouw huisarts.

 5. dirk zegt op

  Als u niet door een mug ergens ter wereld gestoken wilt worden, thuis onder de klamboe blijven liggen.
  Muggen zijn nog steeds een probleem van de eerste wereldorde. Meest dodelijke dier wat er bestaat.
  Geschatte doden minimaal 750.000 per jaar.
  Een trip naar Thailand hoeft niet problematisch te zijn. Malaria komt bijna niet voor. Dengue (knokkelkoorts) helaas meer. Voorzorgen bij overgevoeligheid, met name in de vroege morgen en avond bedekkende kleding. Lokale muggenspray en zalfjes, die je bij de supermarkt en 7 elven kunt kopen werken goed en zijn vele malen goedkoper dan in Nederland. Slaapkamer muggenvrij maken, en de deur gesloten houden. Neemt niet weg, dat u toch wel een keer of wat gestoken zult worden. Maar in Nederland is dat niet anders. Dus geniet van uw vakantie en neem uw voorzorgen.

 6. Daniel Vl zegt op

  Ik heb weinig last van muggen. bij valavond lange broek en lange mouwen, Is geen garantie ze steken er door. Inspuiten met deet. Ik ken hier mensen die een tentje met muggengaas in de kamer hebben en daar slapen.
  Mieren zien mij graag, ze eten me zelfs vooral bij de overgang van droog naar regen seizoen;gewoonlijk zie ik het de volgende dag, gewoonlijk op mijn billen die liggen op matras en zijn best bereikbaar . in mijn boxershort kunnen ze niet goed weg en vind ik de volgende morgen soms een heel spoor van mieren zuur.

 7. Sjaak S zegt op

  Vermijd schemering en slaap ‘s Nachts met airco. Dan gaat het goed.

 8. jasper van Der Burgh zegt op

  Smeen en sprayen maar, airco aan en ramen dicht, anders een muskietennet – de lekkertjes houden het hele jaar huis, in meer of mindere mate, ook afhankelijk van waar je bent.
  Mugvrij is het echter nooit. Ook niet overdag als je in een wat donkere kamer komt, of onder tafel.

 9. Frans Nico zegt op

  Beste Annelien,

  Muggen in Thailand zijn ook gek op Farang-bloed. Dus goed insmeren en slapen onder een geïmpregneerde klamboe. Ga je slapen in een huisje of kamer dat enige tijd ongebruikt is, let dan extra op. Aanwezige muggen zijn dan uitgehongerd. Is er een airco aanwezig, gebruik die dan elke nacht. Muggen houden daar doorgaans niet van.

 10. Thallay zegt op

  Ik weet niet of het kan helpen, mogelijk weet je er zelf meer van dan ik. Ik heb jarenlang in een moerasachtig gebied gewoond, een eldorado voor muggen. Ik werd dagelijks lek gestoken. Mijn lichaam is er nu immuun voor geworden. Ik voel muggenbeten niet meer. Maar daar ben je niet mee geholpen. Op mijn reis door Afrika, ook een muggenstreek, en daar gebruikte ik DEET, vooral om malaria infectie te voorkomen. DEET hed je in verschillende concentraties om in te smeren. Ik dacht van 20 (tegen de gewone mug) tot 40 (tegen de malariamug) procent.
  Muggen gedijen vooral in vochtige gebieden, stilstaand water en modderpoelen, daarin worden de eitjes gelegd. Dus probeer dergelijke gebieden te vermijden. In Thailand heb je veel hele kleine muggetjes. Je ziet ze niet en je hoort ze niet, maar ze zijn wel gek op je bloed. Ik weet niet of je allergisch bent voor deze minibijtertjes.
  Succes.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website