Beste lezers,

Een goede vriend van mij, een Australiër, is de pineut. Althans, dat wil zijn ex-vriendin. Grond gekocht. Hij heeft een huis laten bouwen, een nieuwe auto voor haar gekocht, een business voor haar gerealiseerd, kortom haar helemaal in de watten gelegd.

Echter toen alles klaar was, begon ze hem te vernederen. Ze checkte elk moment zijn telefoon, verdacht hem van relaties met andere vrouwen, etc. Hij werd er krankjorum van. Uiteindelijk heeft hij aan de relatie een einde gemaakt.

Hij wil nu een regeling met haar treffen, maar dat wil ze niet. Ze wil alles. Hij heeft inmiddels een advocaat in de arm genomen, die een proces aan het voorbereiden is. Hij heeft info van een aantal falangs uit de buurt die met hetzelfde te maken hebben gehad. Zij heeft de auto die hij voor haar gekocht al verkocht. Een bekende truc vernam ik.

Heeft iemand tips?

Groet,

Henk


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

18 reacties op “Lezersvraag: Wat te doen tegen een hebberige Thaise ex-vriendin?”

 1. erik zegt op

  Als er geen gebruiksrecht over grond en huis is geregistreerd op het chanoot heeft ie over grond en huis niets in te brengen. Dan moet ie de peanuts als auto en onderneming ook maar vergeten.

  Neem je verlies en leer er van voor een volgende keer. Hij is er gewoon in getrapt; de zoveelste die niet eerst juridisch advies heeft ingewonnen.

 2. harry zegt op

  Een zeer herkenbaar verhaal uit eigen ervaring, hij is inderdaad niet de enigste wat dit overkomt.Maar ik betwijfel of hij veel heeft aan de info van andere farangs. Denk dat hij het beste zijn verlies kan nemen als hij niets op papier heeft staan.Anders is hij ook misschien nog veel geld kwijt aan de advocaat.Naar ik mag aannemen heeft hij Thaise advocaat in de arm genomen?Uiteraard hoop ik toch dat hij wat geld terug kan krijgen.Maar dit is hopen tegen beter weten in.

 3. ruud zegt op

  Ik lees overal het tekst VOOR HAAR.
  Ik neem dus aan, dat het geschenken zijn, en wat je weggeeft, ben je kwijt.
  Ook als de relatie over is.

  Voor dat proces lijkt het mij handig de advocaat uit te laten leggen, wat hij precies van de vrouw wil claimen en waarom hij denkt een kans te maken.
  Anders is het gewoon weggegooid geld.

  Voor zover er zaken zijn, die op zijn eigen naam staan, kan hij die waarschijnlijk wel opeisen.

  En als het huis op zijn naam staat, kan hij het slopen.(meenemen zal niet lukken)
  Dan heb je in ieder geval die lol nog.

  • Khun Peter zegt op

   Mee eens. Als je iets geeft is het daarna van een ander. Wanneer hij in zijn eigen land een vrouw ontmoet geeft hij haar waarschijnlijk ook geen auto en een huis. Beschouw het als leergeld. Wees een kerel, pak je verlies en niet ga niet lopen janken.

   • Rob V. zegt op

    Ruuid, Khun Peter,
    Ja natuurlijk is dat overduidelijk, als je iets geeft aan een ander dan heb je daarna geen poot om op te staan. Zo moeilijk is het niet: spendeer of investeer nooit meer geld in iemand of iets dan dat je bereid bent kwijt te raken, er is altijd een risico. Of timmer het zover mogelijk dicht met contracten, onderpanden etc. als het om serieuze bedragen gaat. Maar er op wijzen dat deze vriend zijn verstand niet heeft gebruikt helpt (de vriend van) de vraagsteller nu weinig. Afbreken van het huis indien het nog zijn eigendom is spreekt ook voor zich maar wie weet heeft de vriend daar nog niet aan gedacht.

    Mijn advies: veel meer kan hij niet doen dan een advocaat inschakelen om veilig te stellen wat volgens eigendomspapieren etc. zijn eigendom is. Voor de rest, neem je verlies en denk volgende keer even na als je geld uitgeeft aan wie of wat dan ook, waar dan ook. Het glas is halfvol maar wees niet naïef.

   • peter zegt op

    Het is toch wat makkelijk om te zeggen dat hij zijn verlies moet nemen als het niet je eigen geld betreft.
    Ik denk dat het heel goed is om een advocaat naar de zaak te laten kijken om te zien wat en of er nog wat te redden valt.
    Als hij kan aantonen dat hij alles betaald heeft dan maakt hij misschien een goede kans.
    En om zo’n hebberig iemand zo gemakkelijk alles te laten houden gaat mij te ver.
    Ik ken een geval waarbij de Farang uiteindelijk meer dan de helft heeft terug gekregen.
    Hij moest wel volhouden . Ieder geval ligt natuurlijk anders maar ik zou niet zomaar opgeven.

 4. Francois Nang Lae zegt op

  Volgens een ander bericht op Thailandblog vandaag is die Australiër echt een geluksvogel.
  https://www.thailandblog.nl/column/geld-weggeven-maakt-gelukkig/

 5. Fransamsterdam zegt op

  Wie kent niet het spreekwoord : Eens gegeven blijft gegeven.
  .
  Ik moest ook even denken aan
  Kwek kwek kwek van Herman van Veen.
  .
  https://youtu.be/tpIrzC1dZfk

 6. Michel zegt op

  Hij heeft zo te lezen alles voor haar gekocht, maar wil dat nu terug hebben.
  Niet bepaald eerlijk hè.
  Je geeft iemand te eten maar wil dat die dat weer uitkomst na het eten omdat je ruzie hebt gekregen. Dat gaat niet hè.
  Als alles op haar naam staat en hij niet aan kan tonen dat het van hem is denk ik dat hij best zijn verlies kan nemen, en dit als dure les moet zien.
  Velen zijn hem al voor gegaan, en velen zullen ook nog volgen.
  Mensen schijnen nooit te leren.

 7. Peter zegt op

  Spullen terug kan je vergeten , maar soms kan je het probleem oplossen door dit op socialmedia te zetten en te delen met haar familie en evt vrienden .
  Soms lukt dit omdat ze dan op haar vingers getikt gaat worden door de familie.

 8. eugeen zegt op

  Nog niet zeker dat hij alles kwijt is. Als hij kan bewijzen dat alles betaald is met zijn spaargelden die legaal Thailand zijn (cash = gedeclareerd ofwel van bank naar bank overgeschreven) binnengekomen, kan hij met een goeie advokaat een groot deel recupereren.

 9. de Jong zegt op

  Beste Thailandblog lezers
  ik kan heel veel van de zelfde Verhallen farang lopen altijd in de val enigenschuld
  ik ken iemand met het zelfde verhaal iemand ontmoet in een bar in hua hin naar een paar maanden
  is hij haar in getrokken alles laten verbouwen hek om haar huis sloten geplaatst enz een dag kwam iemand in haar huis en vertelde hem dat is mijn neef na u paar weken wou hij naar binnen sloten waren vervangen
  kon het huis niet meer in alles geprobeerd ging. Achteraf was het haar man dus alles kwijt pasje waren in huis
  naar de politie geweest die konden niets doen is toen gaan zwerven heel erg . als iemand ontmoet ok,e
  maar voor paar dagen nooit je pas geven .Ik zeg maar zo do you love me or my money dus let op

  groet cap

 10. Jan S zegt op

  Ook de advocaat kosten is weggegooid geld. In het onwaarschijnlijke geval dat de rechter hem gelijk geeft zal zijn ex nooit betalen.

 11. Franka zegt op

  Hallo Cap,

  Volgens mij informatie mag een buitenlander geen grond in zijn bezit hebben. Hij zal zijn verlies mieten nemen ben ik bang. Zeker omdat het op haar naam zal staan.

  Gr. Franka

 12. FonTok zegt op

  Hahahaha, ik ken verhaal van een Engelsman die hetzelfde overkwam. Die heeft van gif een Thai in gehuurd met een bulldozer die het huis met de grond gelijk maakte. De engelsman maakte daarna dat hij wegkwam. En dat is hem nog gelukt ook.

 13. joy zegt op

  IJzersterk psychologisch toegepast staaltje uit het handboek van een bargirl.
  Niet goed te praten, maar wel goed uitgevoerd.

  Weinig kans; grond op haar naam, waarschijnlijk geen Tabien Baan(geel boekje), auto is gegeven en inmiddels al weer verkocht, business opgezet(hartelijk dank voor de moeite) en bovenal heeft hij de relatie uitgemaakt. Ach ze is zoooo zielig en verdrietig………Wat moet ze nu doen rechter?

  Groet Joy

 14. Hendrik S. zegt op

  Dat er een hoop misleidende vrouwen bij zitten met als enig doel; het zoveel mogelijk geld afhankelijk maken is een feit.

  Echter, door de man – vrouw verhoudingen (man staat hoger dan vrouw) kan het ook zo zijn dat de vrouw pas na verloop van tijd (lees; wanneer zij zekerheid / zekerheden heeft) het aandurft om haar bedenkingen / verdenkingen te uiten.

  Kijk maar eens een paar uur Thaise soaps en u kunt de denkwijze geheel begrijpen!

  Ik zou ook denken dat mijn man vreemd gaat.

  Net zoals iedere buitenlander denkt dat het een Thai(se) alleen te doen is om het geld.

  Mvg, Hendrik S

 15. Walter zegt op

  Die vriend kan het beste zijn wonden likken en het verlies nemen. Grond kan sowieso niet op zijn naam staan en de dame zal het huis ook wel op naam hebben. En dan de auto, ja die is al weg. Veel advocaten in Thailand zijn onbetrouwbaar en moet men betalen voor verrichtingen zonder resultaat.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website