Beste lezers,

Ik ben Frank (62) Nederlander en van beroep tennisleraar en sportgek. Mijn Thaise vriendin Sue, heeft diverse restaurants gerund. Ik hoop Nederlanders te bereiken die eventueel denken een “lesje’ (tennis) nodig te hebben of gewoon gezellig een balletje willen slaan en daarna een drankje of/n hapje willen doen op ons terras aan de rivier de Ping.

Daar wij per 1 juli de pacht overnemen van guesthouse Hollanda Montri in Chiang Mai willen wij graag informatie en suggesties van de lezers horen. Het is volkomen nieuw voor ons dus wij staan open voor ieder advies of tip.

Ik ben bereikbaar op: frank.pascale@hotmail.com

Hartelijk dank.

Groet,

Frank


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Wat is nodig om een guesthouse in Thailand te runnen?”

 1. hans zegt op

  frank is lucas postma gestopt na +/- 15 jaar hollanda montri ?

  • frank zegt op

   morgen hans , ja lucas is gestopt vandaar dat wij nu per 1 juli het guesthouse gaan runnen
   je bent van harte welkpm
   groetjes frank

 2. Nico zegt op

  Beste Frank,

  Ik heb ooit wel eens gelezen, dat klanten het belangrijkste zijn, dus die moet je eerst hebben.
  Volgens PPP dat is een piramide, zitten de rijkste klanten bovenin en zijn dus de kleinste groep, onderaan zitten de minder bedeelde en dat is dus de grootste groep. Dus je prijs is heel belangrijk op welke doelgroep je milt mikken. Een goed voorbeeld is de airliner, low cost wint het van de bestaande bedrijven.

  Ik kom wel eens, met het gezin een aantal dagen, om Chiang Mei onveilig te maken.

  • frank zegt op

   beste nico
   ik zou het op prijs stellen wanneer jij met familie een keer langs komt
   we zitten er va 1 juli
   mijn email is frank.pascale@hotmail.com
   groetjes frank

 3. chris zegt op

  Heb je een werkvergunning? Of denk je die gemakkelijk te kunnen krijgen? Zo niet, vergeet je plannen dan voorzover het jou betreft.
  Met een retirement-visum mag je niet werken. Met een gehuwden-visum wel, als je (en het bedrijf waarvoor je gaat werken) tenminste aan de voorwaarden voldoen.

 4. PEER zegt op

  Beste Frank,
  Jij zelf mag niet werken zonder workpermit, maar je kunt wel ‘n company of BV oprichten en Thaise werknemers aannemen.
  Maar als jouw vriendin Sue al paar restaurants gerund heeft zal zij wel het klappen van de zweep kennen en met haar verdiende kapitaal Montri-Hollanda verder uitbouwen tot ‘n succes. En jij kunt op de achtergrond hand&spandiensten verrichten als alles op jouw vriendin’s naam staat.
  Maar maak eerst ‘n “businessplan” , zet zaken op ‘n rijtje en start alsof het ‘n nieuw guesthouse is en van onderaf moet starten. Goeie website zal ook bij kunnen dragen aan het succes. En Let op: tennisles mag je óók al niet geven!
  Chokdee Krub
  Peer

  • frank zegt op

   beste peer
   dank voor de informatie , wat jij schetst zijn wij ook van plan vandaar dat ik ook graag in contact wil komen met oa andere nederlanders
   groetjes frank


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website