Lezersvraag: Ik zoek grote zwembaden in Thailand (minimaal 25 meter)

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
5 juli 2017

Beste lezers,

In maart ga ik, voor de tweede keer al, naar Thailand. De exacte route ligt nog niet vast. Maar ik wil graag (baantjes)zwemmen. Ik train doorgaans 3-4 kilometer. Dus ik zoek een sportbad van minstens 25 meter, waar je een beetje in kan doorzwemmen. Als ik al wat adressen zou kunnen krijgen voor de grootste steden, dan zou mij dat al erg vooruit helpen. Bij mijn vorig bezoek bleek het erg moeilijk om het soort baden te vinden dat ik zoek.

Uit wat ik al gevonden heb op Google, blijkt ook dat je een soort gezondheidsattest nodig hebt om in de publieke baden te mogen zwemmen. Kan ik zo’n attest in België laten opmaken of moet ik op controle bij een arts in Thailand? En waar vind ik dan zo’n arts, die liefst ook wat Engels kan? Ik spreek een paar woorden Thai, maar onvoldoende om een echt gesprek te kunnen voeren.

Alvast bedankt voor de tips! 🙂

Michael


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

20 reacties op “Lezersvraag: Ik zoek grote zwembaden in Thailand (minimaal 25 meter)”

 1. David H. zegt op

  Ik heb hier de link naar afbeeldingen van mijn vorige residente die naar mijn mening althans, voor je baantjes zwemmen in aanmerking komt .Elke foto van google is clickable naar betreffende website poster van afbeelding .Hebben ook condos te huur .

  Jomtien Beach Paradise ,dicht bij Soi 16 en Chayapruek rd crossing met Jomtien Beacroad

  https://www.google.be/search?q=jomtien+beach+paradise+swimming+pool&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0ahUKEwiM9pjA4fHUAhVBO48KHdd6CR8QsAQILw&biw=1366&bih=657

 2. Alberto zegt op

  Je kan ook bij mij komen zwemmen in het noordoosten van Thailand. In de plaats That Phanom, gelegen tussen Nakhon Phanom en Mukdahan aan de rivier de Mekong. Mijn zwembad is 20 meter lang en 10 meter breed. Diept variërend van 1.20 naar 2.00 meter. Ik zwem zelf elke dag 100 banen, De lengte is geen probleem alleen een paar banen extra zwemmen.
  Een eventuele kamer heb ik ook te huur. Denk er maar eens over. Gr Alberto

 3. Simon zegt op

  In Chiang Mai is het 700-Year Anniversary Stadium, met een 50 meter wedstrijdbad.

  • William zegt op

   Dit zwembad ligt aan de rand van Chiang Mai en heeft olympische afmetingen. Het is er nooit erg druk en je zult er zeker andere fans aantreffen die hun persoonlijk record aan het verbeteren zijn. Het zwembad ligt aan de Chiangmailand Road, vlak bij de 1141 Mahidol Road Hiway. Prima accomodatie.

 4. Peter Van Lint zegt op

  Het Patong resort in Paring beach Phuket beschikt over 2 zwembaden van 25 meter. Is trouwens ook een heel goed hotel.Succes.

 5. jos zegt op

  Hallo Michael, in Nakhonrarchasima hebben ze in de shoppingmoll buiten een 50 meter wedstrijd bad en voor de kinderen appart een gedeelte wat lijkt op centerparks met glijbanen watervallen etc . Ik ga hier altijd graag zwemmen nooit druk en alles tiptop in orde. (P.s.ik heb nooit een attest of verklaring nodig gehad om hier of ergens anders te gaan zwemmen.)

 6. Peter Van Lint zegt op

  Sorry voor de typ fout. Patong resort ligt natuurlijk in Patong beach in Phuket.

 7. Nick zegt op

  Hey Alberto, hoe noemt je guesthouse/homestay/… ? Ik passeer daar waarschijnlijk begin volgend jaar met de fiets. Alvast bedankt!

  • Alberto zegt op

   Het is een lokaal zwembad. Ik heb daar een enkele kamer en of een huis te huur. De naam is สระว่ายน้ําแม่โขงพาราไดซ์ mekong paradise pool. Kijk maar eens op facebook. Gr Alberto

 8. Ton zegt op

  Het net opgeleverde “resort” laguna Beach 2 in Jomtien vlakbij Pattaya, heeft olympische afmeting.

  Laat ik daar toevallig ook een studio te huur hebben, wie weet heb je er wat aan?

  je kan me bereiken op ton@hypotheekgemak.nl

 9. Gerrit zegt op

  Tja,
  In LakSi Bangkok een groot zwembad van een zwemvereniging kan iedereen zwemmen kost 50 Bhat

  Kijk maar op Google map;

  Adres; Laks Si Bangkok (nabij Don Muang airport)
  Soi Chunchon Bang Khem

  Ga er zelf ook iedere week zwemmen.

  Mooi zwembad, beetje verwaarloost.

  Groetjes Gerrit

 10. fons zegt op

  sportvelden in khon kaen 60 meter lang 30 meter breed denk het grootste zwembad van thailand

 11. William zegt op

  In Burriram vind je een 50 meter zwembad.

 12. RichardJ zegt op

  Ambassador hotel in Bangkok, minstens 20 m

 13. Pimmo zegt op

  Chiang Rai, Rajchapat Universiteit. 50 meterwedstrijdbad.entree 60 bath.
  Ook Mae Faluang Universiteit, ten noorden van Ch. Rai. Ook 50 meter westrijd bad, entree same same.

 14. MickeySnuf zegt op

  Op Koh Chang vond ik het zwembad van het Amari Emerald Cove ideaal voor baantjes: 30m+ en relatief koud water, dus niet zweten en weinig volk. Ik verbleef niet in dat hotel, maar ben er 2 keer gaan “pool crashen”. 😉 Het “olympisch” bad in het Koh Chang Resortel is vervallen en smerig.
  In Bangkok hebben veel woontorens een geschikt zwembad, vaak beter, groter en rustiger dan in hotels. Op Airbnb kan je de verhuurder van een condo hierover info vragen alvorens te boeken.

 15. Rienie zegt op

  Hi Micheal
  I zwem in lumpinipark 25 mtr bad.
  Ja je hebt een medische verklaring nodig van een Thaise arts. Duurste is 800 bath in bnh hospital. Maar een lokaal kleine dokters post kan jr die ook geven. Verder eenmaal 40 bath per jaar en.je kan iedere dag zwemmen. Wel badmuts verplicht. Ook the gym kan je dan gebruiken. Maandag gesoten voor reinigen. Dit is tot nu toe de goedkoopste optie die ik heb gevonden.
  Succes.
  Rienie van de Kamp

 16. Toni zegt op

  Sakon Nakhon. Rajabhat university. Olympisch zwembad 50 meter en tien banen, plus zwembad 25 meter 6 banen, plus instructiebad. Inkom 60 baht, plus zestiger 40 baht. Tijdens het schooljaar ruimte over om ongestoord te zwemmen.

 17. henk zegt op

  Tja, je route ligt niet vast.
  Maar ik meen dat het zwembad van het Napalai hotel in Udon Thani aan je wensen voldoet.
  Ook het zwembad in The Mall in Nakhon Ratchasima (Khorat) voldoet. Hier is wel badmuts verplicht en te huur voor 10 Baht.

  Prettige vakantie

 18. dokterskeuring zegt op

  Ja, klopt dat je in zwembaden van de ”govmt” een soort gezondheidsverklaring moet hebben. Voor private niet perse. Van een Thaise arts. Maak je geen zorgen-die spreken allemaal voldoende engels, of anders bellen ze bij echt hele ingewikkelde vragen een collega, zoals trouwens iedereen doet met dat problem) en zullen weten waarvoor het is. Kan je dat nou niet gewoon zelf bedenken? Zal amper wat voorstellen en kost je zeker minder als 500 bt. Voor heel goedkoop ga je naar een govmt.hospital-hou dan wel rekening met lang wachten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website