Lezersvraag: Kan ik goud uit Nederland ook in Thailand verkopen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
29 juni 2018

Beste lezers,

Ik heb vele jaren geleden na mijn emigratie naar Thailand wat gouden sieraden meegenomen uit Nederland. Ik ga niet meer terug naar Nederland en wil eigenlijk de sieraden inwisselen bij een goudwinkel om daar er iets nieuws voor te kopen en wil daar mijn vrouw mee verrassen.

Nu hoor ik van kennissen dat ze in Thailand niets moeten hebben van goud uit Nederland omdat de kleur en het aantal karaat anders zou zijn. Je zou daarom er maar weinig voor terugkrijgen. Klopt dat? En waar kan ik het beste terecht om het goud uit Nederland om te ruilen zonder veel verlies?

Groet,

Adje


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

21 reacties op “Lezersvraag: Kan ik goud uit Nederland ook in Thailand verkopen?”

 1. AA zegt op

  Wat ik gezien heb werken ze in Thailand veel met 22k goud oplopend tot zelfs 24k (puur), ipv 18k goud waar wij (en de grote juwelenhuizen) mee werken. De kleur is dus veel meer geel dan bij ons.

  Wellicht dat ze daarom moeilijker zouden kunnen doen, dat het omsmelten lastiger is?

  Dat stuk zou ik niet precies weten, wellicht dat je het zelf eerst zou kunnen wegen en Nederlandse goudkopers met een website om een schatting zou kunnen vragen. (taxatie zullen ze niet snel doen natuurlijk). Mochten het sieraden zijn met veel dingen er aan zoals stenen of munten of bijvoorbeeld een horloge maakt het alweer een stuk lastiger met schatten.

  Maar als je een schatting weet te krijgen kan je iig opletten dat je niet teveel getilt wordt.

  Succes.

  • Ben korat zegt op

   Ik heb het ook één keertje geprobeerd met een armband van 14 karaat ze zien dat hier eerder als oud ijzer dan als goud. Maar in Nederland krijg je er ook een schijntje voor vergleken met de aanschaf prijs. Het Thaise goud is bijna 100% goud 24 karaat als je dat koopt dan krijg je er bijna net zo veel voor terug als dat je betaalt hebt. En met een beetje geluk zelfs meer omdat de prijs vaak stijgt. Het beste kun je naar een echte goudsmid gaan en het laten smelten en van dat goud een ander sieraad laten maken. Dan moet je die man/vrouw alleen maakloon betalen en hou je het goud zelf. Succes.

   Ben Korat

 2. jan scheys zegt op

  klopt spijtig genoeg helemaal. voor de Thai was 24 karaat goud vroeger zo ongeveer hun sociale zekerheid voor als ze een probleem en geld nodig hadden. ons goud van 18 karaat is een mengeling en veel sterker maar hun goud behoud steeds zijn echte waarde en daarom dat ze niks van ons goud willen weten maar ik snap je probleem niet!? waarom verkoop je uw goud niet in Nederland en besteed je dat aan je vriendin? ik denk dat dit een veel voordeliger optie is dan je goud in Thailand te verkopen…

  • Cornelis zegt op

   ‘waarom verkoop je je goud niet in Nederland’ – lees de tekst nog eens en je ziet dat de vraagsteller niet meer teruggaat naar Nederland………

 3. jan zegt op

  veel mensen uit nederland hebben goud van 14 karaat , dat wil men hier niet het omsmelten en het echte goud eruit halen kost dan te veel , en reken maar uit als een gram goud 35 euro is van 24 karaat wat zit er dan in aan hoeveelheid bij 14 karaat is weinig dus je krijgt ook heel weinig terug als men het wil ,en 14karaat goud wat in nederland verkocht is , gaat vaak 3 keer over de kop men rekent ook veel voor het ontwerp , dus een ring van 500 kan maar voor 50 euro aan goud in zitten hier ,

 4. Johnny BG zegt op

  “Ons” goud is niet echt gewild dus je zou naar een sieradenmaker kunnen gaan om het te laten omsmelten en er vervolgens een eigen design sieraad van te laten maken.

  Op Mahesak Road aan de noordzijde van Silom ter hoogte van Holiday Inn Bangkok zit een mall waar ze dit werk doen.

  https://www.google.nl/maps/@13.7235926,100.5192245,19.5z
  https://www.google.nl/maps/@13.7240174,100.5190946,3a,58.5y,82.88h,91.66t/data=!3m6!1e1!3m4!1svDs91oivRqYQSjDSE4IzzQ!2e0!7i13312!8i6656 (BIS Building)

 5. Alex zegt op

  Waar woont u in Thailand?
  Ik weet een shop in Pattaya die sieraden van Europees goud verkoopt en ook maakt. Ik heb daar ook, naar eigen ontwerp sieraden laten maken, o.a. hangers laten maken van ringen met diamanten en blauwe saffieren. Hebben de stenen eruit gehaald, de ringen omgesmolten en prachtige collier hangers van gemaakt. Het lijkt me ook mogelijke hier uw europese goud om te ruilen voor andere europese sieraden, want hier is het 14 en 18 karaat. Niet de Thai goldshops die alleen 22-24 karaat goud verkopen.

  • Chander zegt op

   Dat zou een belediging voor de Thaise vrouw zijn.
   Een Thaise vrouw waardeert alleen 22 en 24 karaats goud.

   • Paul zegt op

    Gelukkig zijn er uitzonderingen en ik ken er een!!

  • Frans. zegt op

   Hoi Alex.
   Waar zit die winkel in Pattaya, vroeger zat een
   winkel bij het strand. Groetjes Frans.

   • Alex zegt op

    De shop zit op de beachroad van Pattaya, dichtbij Walkingstreet. Een kleine shop, met zwarte natuursteengevel. Naam is dacht ik Shada.
    Uiterst vriendelijke mensen zeer behulpzaam.

 6. Martin Sneevliet. zegt op

  Waarom stuur je het goud niet op naar iemand die je goed kan vertrouwen in Nederland, en bied het daar te koop aan? Als dat gebeurd is dan laat je het geld over maken op je bank rekening in Thailand. Natuurlijk zijn er kosten aan verbonden, maar je bent altijd nog beter uit dan je goud verkopen in Thailand, weet het uit eigen ervaring.

 7. Leo Th. zegt op

  Adje, hoewel ik je vraag niet kan beantwoorden wil ik toch reageren. O.a. in Bangkok in het winkelcentrum MBK heb ik wel winkels gezien waar sieraden van ‘ Europees goud’ verkocht worden. Wellicht kopen ze daar ook jouw gouden sieraden in. Misschien kom jij echter nooit in Bangkok omdat het te ver weg voor jou is. Weet natuurlijk niet of jij betrouwbare familie en/of vrienden hebt wonen in Nederland. Zo ja, dan zou het een optie voor je kunnen zijn om de sieraden goed verpakt en uiteraard aangetekend en verzekerd naar Nederland te sturen om ze hier te laten verkopen. Succes!

 8. Harry Romijn zegt op

  In NL wordt vaak met 14 karaat gewerkt, en soms met 18. Mijn Indische schoonfamilie heeft nogal war 22 en 24 k, doch dat werd hier weer gezien als zachte rommel. Zal allemaal wel met “eigen nering beschermen” te maken hebben.
  Zg “oud goud” is een prachtige legale wijze van oplichting: juwelen worden voor een habbekrats opgekocht, bijgewerkt en als nieuw weer verkocht. Nooit doen dus, gewoon in die vorm houden. Verbouwen kost 3 x geld: aanschaf, sloop en weer nieuwbouw. Hier ook.

 9. Paul zegt op

  Ik had nog wat beschadigde gouden dingen uit Nederland. Die wilde ik inwisselen voor iets leuks voor mijn vriendin. De dame in kwestie nam haar loep en bekeek een gebroken zegelring. “Geen goud”, was haar conclusie. Helaas was net het plekje met het waarmerk van 18 karaat had gestaan verdwenen. Ik zei haar nog dat het wel degelijk goud was, maar haar taxatie stond vast: “geen goud”. Ze wilde de andere stukken bekijken, maar die heb ik meteen van de tafel gepakt en met een beleefd “bye bye” de tent verlaten.
  Oké, geen 22 of 24 karaat, maar wel degelijk goud. En als ik ergens een bloedhekel aan heb is het om belazerd te worden. Jammer voor haar, geen zaken gedaan.

 10. Geert zegt op

  Ik weet in ieder geval één juwelier die europees goud koopt.
  De juwelier heet meow en heeft een shop op koh samui,hij mixt het met thais goud waardoor je een sterkere samenstelling krijgt.
  Wij hebben destijds onze trouwringen bij hem laten maken.

 11. leon1 zegt op

  Aantal karaat van goud heeft te het meest te maken met de zuiverheid.
  In 24 karaat kan men geen stenen in verwerken om dat het te zacht is.
  In Nederland hebben we te maken met 18/16/12 karaat goud met een zilver legering.
  Wit goud is een legering met platium.
  Het rood goud, daar zit koper in.
  Je kunt zeggen dat het Thaise goud de hoogste graad van zuiverheid heeft, het ligt kort bij de 100%.
  In de ogen van de Thai is ons goud, rommel.

 12. DrKim zegt op

  Jammer, maar Europees goud is nu eenmaal elders weinig waard. Dat U er misschien toch wel veel voor betaald hebt is een andere zaak.Dat Nederlanders het als echt goud beschouwen? Prima in Nederland.Nederlands zilver is trouwens ook niet altijd van voldoende karaat…

 13. Patrick zegt op

  Goud kost overal evenveel. Van puur goud kan je geen sieraden maken, het is te fragiel. Dus gebruiken ze legeringen, die de kleur kunnen eranderen. Een sieraad van 60 gram á 18 karaat goud bevat 45 gram goud dat verrekend wordt aan de dagprijs, als je te doen hebt met een eerlijke juwelier of handelaar.
  Meestal wordt je bedot, pas dus op en kijk eerst naar de dagkoers.

 14. theoS zegt op

  Goud uit Nederland zit te veel koper in en raak je hier aan de straat stenen niet kwijt. Andersom is het hetzelfde, goud uit Thailand is onverkoopbaar in Nederland.

 15. Rachid zegt op

  Zou jij mij foto’s en gewichten willen mailen? Dan neem ik ze wel eventueel over van jou!

  Rachid_a82@hotmail.com

  Gr. Rachid


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website