Goedkope oplossing voor Nederlands telefoonabonnement?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
3 juli 2022

Beste lezers,

Vlak voordat ik eind 2019 naar Thailand verhuisde heb ik mijn NL telefoonabonnement omgezet naar Aldi talk voor 10 euro per jaar, om zo mijn NL nummer actief te houden. Ik kreeg net bericht dat Aldi er mee stopt en zij raden mij een andere provider aan voor 4 euro per maand.

Heeft iemand een goedkopere oplossing?

JosM

Redactie: Heb je zelf een vraag aan de lezers van Thailandblog? Gebruik het contactformulier.

12 reacties op “Goedkope oplossing voor Nederlands telefoonabonnement?”

 1. Jos Rawai zegt op

  Ik raad aan om gewoon over te gaan naar prepaid. Enige wat je daarvoor in de gaten hoeft te houden is dat je 1 keer per half jaar een sms stuurt naar een ander nummer. Zo blijft je nummer actief. Mocht je dan in NL zijn op vakantie koop je voor een 10tje een internet bundel.

  Ik doe dit al sinds 2012 en ben er erg tevreden over. Je nummer blijft op deze manier ook actief bij alle overheidsinstanties etc…

  gr
  Jos

  • Ger-Korat zegt op

   Er is geen overheidsinstanties die je belt, alles gaat per post of email. En je kunt in je digid je Thaise nummer vermelden, voor bijvoorbeeld de SMS controle welke later dit jaar van kracht wordt als je inlogt op een site waar toegang met digid vereist is. Aanhouden van een Nederlands nummer is daardoor onnodig.

   • Prawo zegt op

    Dat was de vraag niet. Jos M wil blijkbaar gewoon een NL nummer houden en Jos Rawai gebruikt dit al jarenlang tot tevredenheid.

    Een prepaid simkaart bij de juiste provider kost €5 en levert een beltegoed op van €7,50 dat eeuwig geldig blijft.

    Degenen die wat handiger zijn verdiepen zich in VoIP bellen en SIP nummers. Ze kunnen dan voor €8,95 per jaar het NL nummer van een vaste lijn gebruiken. Daarop gebeld worden is dan gratis, er naar NL mee bellen kost een cent of drie per minuut.
    Hiervoor is wel een internetverbinding nodig, op je mobiele telefoon of thuis met een IP telefoon.

 2. Pieter zegt op

  Kijk hier eens naar,,
  https://www.simyo.nl/prepaid/bestellen

  Mvg
  Pieter

 3. Prawo zegt op

  Hierbij dezelfe tip voor een Nederlands mobiel telefoonnummer: via Simyo is een prepaid simkaart te bestellen. Goedkoper heb ik het niet kunnen vinden.

  Dit nummer verliest je niet als je tenminste maar eenmaal per zes maanden één keer belt of één sms verstuurt (kwestie van even goed agenderen).
  Even goed zoeken in de menubalk bovenaan waar prepaid staat en niet toevallig sim only nemen (dat is een abonnement). Volgens mij is dit de link https://www.simyo.nl/prepaid. Kies voor € 7,50 zodat er maar eenmalig € 5 betaald hoeft te worden.
  Scrol even voor het bestellen even naar beneden naar het blok Getipt door een vriend?. Als hij daar mijn nummer 0622783938 invult dan krijgt hij €5 korting (en ik ook, gebied de eerlijkheid te zeggen).

  Je bestaande nummer kun je zonder extra kosten behouden.

  Het simkaartje laat je naar iemand in Nederland sturen, die kan het dan naar je doorsturen.

  • prawo zegt op

   Ik heb de link ook zelf nog eens even goed doorgekomen.
   Als je de juiste telefoon hebt, kun je ook een esim aanvragen.
   Dan krijg je alles digitaal en hoeft niemand je post door te sturen.

 4. Heleen De Vreese zegt op

  Lebara biedt al abonnement voor 4,95.

 5. Josephus zegt op

  Inderdaad prepaid is een goede oplossing waarbij prepaid van de Jumbo of Kruidvat het goedkoopste en beste is en blijft 1 jaar geldig je kunt bovendien online opwaarderen en je eigen nummer overzetten.
  Google even Jumbo prepaid dan kun je de goede overzichtelijke site bekijken.

  Groet,
  Josephus

 6. Sander zegt op

  Heb ook ergens in 2014 (of 2015 of 2016, lang terug i.i.g.) ook bij Simyo een prepaid-nummer genomen. Precies wat er gezegd wordt: goedkoop, tegoed blijft van jou zolang je minimaal eens per half jaar een SMS-je verstuurt of een paar seconden belt. Wordt ook nog eens vriendelijk aan herinnerd door Simyo. Voor de goede orde: in al die jaren heb ik dus nooit wat bijgestort op die EUR 5,-.

 7. Jos M zegt op

  Dame, heren bedankt.
  En Prawo ik zal me eens verdiepen in dat Voip..

 8. Pieter zegt op

  Info…
  https://www.youtube.com/watch?v=S98u7BA97-0

 9. Pieter zegt op

  E-sim,
  Check of je telefoon dit ondersteunt..
  https://www.simyo.nl/esim


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website