Beste lezers,

Ik zit met een probleempje, waar een van u wellicht een antwoord op weet. Mijn multifocale bril is in gruzelementen. Dus naar een brillenwinkel om een nieuwe te laten aanmeten. De prijs, daar schrok ik van. Duurder dan bij Hans Anders of een dergelijk bedrijf in Nederland.

Dus door naar een andere winkel, maar daar werd het niet goedkoper van. Voor minder dan de Thaise prijs, had ik een jaar geleden in Helmond er drie gekocht.

Mijn vraag zal wel al duidelijk zijn; waar kan ik terecht voor een goedkope bril in Thailand (woon in Krabi)? Of moet ik een paar maanden wachten tot ik weer in Nederland ben?

Alvast bedankt voor uw hulp.

Groet,

Martin

19 reacties op “Lezersvraag: Waar kan ik terecht voor een goedkope multifocale bril in Thailand?”

 1. NicoB zegt op

  Een multifocale bril kan erg duur zijn in Thailand, mijn vrouw kocht er 1 inclusief montuur voor 26.000 Bath, dat is global 650 Euro. Koop een gewone bril, 2.000 Bath en een leesbrilletje, 50 Bath en over een paar maanden een nieuwe multifocus in NL, ben je voor net 50 Euro geholpen.
  Succes.
  NicoB

 2. Dennis zegt op

  Mijn ervaringen met de Thaise Hans Anders zijn niet slecht; ze leveren snel en redelijk goede brillen, maar ik kom dan ook altijd bij dezelfde zaak.

  Als het u gerust stelt zou ik wachten tot u weer in Nederland bent, misschien communiceert dat wat makkelijker. Maar ik heb persoonlijk niet de ervaring of indruk dat Hans Anders in Nederland beter is dan de Thaise soortgenoot.

  Vergeet echter niet dat bij Hans Anders er maar 1 of 2 opticiens rondlopen, de rest van het winkelpersoneel is verkoper. Monturen en glazen worden in het buitenland gemonteerd (daarom duurt het ook 2 weken), iets wat ze in de winkel ontkennen, maar wat toch echt waar is. Niet dat dat iets af doet aan de kwaliteit of service, maar het geeft wel aan dat een Hans Anders-winkel in Nederland “slechts” een verkooppunt is met enkel dat doel. Daarmee verschillen ze dan niet heel veel van de Thaise variant, dus laat u daar niet door afschrikken.

 3. Emiel zegt op

  Optical Charoen.. Winkels overal. Ik kocht een multifocale bril in Pattaya voor 9000 baht maar ik moest wel wat onderhandelen. Ik ben heel tevreden. Meer info op het internet.
  Succes.

 4. Paul Terkers zegt op

  http://www.brillen24.be/bril/proberen-online/

 5. Jacques zegt op

  Ik heb van een Thaise kennis een aantal maanden geleden nog een multifocale bril kado gekregen. Hij was daarvoor al eens bij mij geweest en ik zag hem met deze bril en het was kwa sterkte exact als wat ik heb en hij zei mij dat de bril maar 1500 bath kostte. Het is een licht model montuur donkergrijs met grote glazen en je ziet wel de focus in het brillenglas. Mij maakt dat niets uit. Het zou een zaak zijn in Bangkok die deze brillen verkoopt. Ik heb geen nadere info van deze zaak, maar ik geef er mee aan dat je wel goedkoop aan zo’n bril kan komen in Thailand.

  • Martin zegt op

   Beste Jacques,
   Bedankt voor je reactie. Als je er achter kunt komen waar die bril van jou vandaan komt, heb je waarschijnlijk een hoop Nederlanders en Belgen via dit forum blij gemaakt.
   Doe je best zou ik zeggen.
   Groet, Martin.

 6. nico zegt op

  Die ervaring had ik ook Martin,

  Ik ging op mijn bril zitten (kon die niet tegen) en ben dus naar Charoen gegaan voor een nieuwe.
  Dan gelijk maar een multifocale bril, oh, dat gaat het dus niet worden.
  Dan maar een geslepen 1.25 zonnebril, deze kosten ongeveer 5.000 Bhat.

  Dan maar in maart, in Nederland een andere kopen.

  Net als NicoB zegt, het verstandigste.

  Groetjes die andere Nico.

 7. Bert Van Eylen zegt op

  Het kan natuurlijk ook “gans anders” dan wat ik hier lees. Mijn ervaring, in Pattaya toch, is dat dezelfde bril hier half zo duur is dan in Belgie. De metingen zijn perfect te noemen( na controle per mail in woonplaats) en dus betrouwbaar. Ik ga in winkel op Central road, tussen soi Bhukao en second road.
  Succes!

  • Martin zegt op

   Beste Bert,
   Bedankt voor je reactie!
   Zou je ook kunnen zeggen wat de multifocale bril jou nu gekost heeft?
   En ook wil ik en velen met mij weten hoe jouw winkel precies heet.
   Groet, Martin.

 8. Cees Duijndam zegt op

  Hoi Nico Multifocal heet hier Progress, Ik woon al wat jaren hier en heb nu 3 maal een progress brill laten aan meten. Top Charoen is een best bedrijf en betaalde daar zonder afdingen nooit meer dan 8000 Baht inclusief montuur Het zijn kunstof glazen. Glazen van glas zijn hier moeilijk te vinden.

  Groetjes Cees

  • theoS zegt op

   @ Cees Duijndam, Ik heb hier altijd glazen van glas gehad maar je moet aandringen, geen glas geen bril.
   Ik moet niks hebben van die plastic glazen, zijn erg gevoelig voor krassen. Glas kan ik met een slip van mijn overhemd of tissue schoon vegen. Denk aan zweet op je bril.

 9. john zegt op

  dag martin, gewoon wachten tot je in nederland bent. Je hebt daar tegenwoordig aantal ketens die zo’n bril aanbieden voor ruim € 100.
  Kom je in thailand meestal niet voior rond buiten de slordigheden hier waardoor je soms met de verkeerde bril rondloopt

 10. Jos Velthuijzen zegt op

  Kocht er 4 in KhonBuri bij de Tesco – 10000 baht

 11. gerard zegt op

  Ik heb hier al diverse multifocale brillen gekocht maar nooit minder dan 15.000 bath.
  De laatste bij Top Charoen voor 18.000 bath maar na 3 weken ging de verf van het montuur (Ray Ban), echter van garantie was geen sprake.
  Daarom voor mij nooit meer Thai quality want in Nederland heb ik er een aangeschaft voor 118 euro, waar de verf wel op blijft zitten.

 12. Ab zegt op

  Een jaar of twee geleden heb ik het montuur bij Hans Anders gekocht à 35,00 Euro. Dan heb je tenminste een Europeesch model. De multi focale glazen heb ik bij Eyelab in Central Festival Pattaya gekocht.Daar was ik ongeveer 165,00 Euro kwijt dus in totaal zo’n 200 Euro een prima bril. Wel vragen voor korting op de glazen. De bril draag ik tot op dit moment met verl plezier.

 13. Jozef zegt op

  Laat gewoon iemand in Nederland een van je andere brillen ( je had er 3 gekocht)naar jouw adres in thailand sturen.

 14. Helen zegt op

  Ik laat mijn multi focale glazen altijd in Bangkok erin zetten ,de brillen neem ik zelf mee uit Nederland en de laatste keer dat ik dat deed was in november dit jaar en betaalde 2500 bath
  En ze zijn echt perfect.
  Ik ga altijd naar old Siam plaza op de derde verdieping bij yang yuen optic,duurd 3 dagen
  Dus heel veel succes

 15. rob joppe zegt op

  Nou ik weet niet waar al die prijzen vandaan komen maar mijn vrouw en ik dragen al jaren Multifocale brillen.
  De prijzen alleen voor de glazen bedragen toch echt ,met het breedste leesgedeelte , krasvrij zo,n €600 a €700 Euro en daar hebben we jaren plezier van.

  Mochten jullie ze voor 100 of zelfs 400 kunnen krijgen met dezelfde levensduur en leesgedeelte please geef ons de adressen.

 16. Ton zegt op

  Wellicht de winkel in NL contacten? Brilgegevens staan in hun computer. Per internet-bankieren betalen.
  Vragen zelfde bril als verzekerd/aangetekend luchtpostpakketje naar Thailand toe te sturen?

  Ik heb kunststof glazen, veel lichter qua gewicht dan glas. Wel met bepaalde coating. Nooit problemen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website