Beste lezers,

Ik woonde in het begin in een tamelijk rustige buurt, nabij soi Kopai. De laatste maanden veranderde er heel veel, door het nu regelmatig wisselen van huurders.

Over het algemeen worden nu de huizen verhuurd aan Thais. Overlast? Nou wat zou je denken van een huurster van Amerikaanse afkomst, woont met haar Thaise man en hele familie in een huis. Zij neemt honden van de straat mee naar huis, dat zijn er nu al 7. Om gek te worden van het blaffen en janken, vooral ’s nachts.We hebben er wel wat van gezegd maar de dame stak haar middelvinger op Overigens hebben we nu ongeveer 17 honden in de straat.

Nu weer een huis gehuurd door 3 Thaise boys. Die kweken vechthanen. Dag en nacht het kraaien van de hanen haast onder mijn slaapkamerraam. Door de hele wijk zijn de hanen te horen. Maar niemand zegt of doet iets. Ik heb gevraagd of ze de hanen niet op zijn minst ’s nachts in huis konden nemen. Maar ja, geen woord Engels sprekend. Kijken me aan of ik van een andere planeet kom. Maar wat doe je er aan?

Mij vraag is: Mag het allemaal die overlast, of zijn er wetten en beperkingen opgelegd door de politie?

Met vriendelijke groet,

Hen

14 reacties op “Lezersvraag: Geluidsoverlast, mag dat of zijn er wetten voor in Thailand?”

 1. piet zegt op

  Als redelijk praten niet helpt, ga zelf maar verhuizen er zal niks anders opzitten.
  Thaien zijn nogal snel aangebrand en gezichtsverlies houd men helemaal niet van, tsja het vredelievend volkje is erg aan het veranderen, zeker in Pattaya het eiland in Thailand!

 2. marcel zegt op

  Ik heb zelf in thailand gewoont,
  De Thai leeft in hun eigen wereld, dit zie je bijvoorbeeld overduidelijk als je naar het nieuws kijkt, een half duur uitzending bestaat uit items als; hoe corrupt de mensen zijn tot aan een boertje op het platenland van de Isaan die zijn trekker tegen de brommer van een dronken bestuurder aan botst met 2 kinderen achterop zonder helm, waar op gediscussieerd word hoe gevaarlijk het niet is met een trekker te rijden…
  De gemiddelde Thai is heel egocentrisch ingesteld en heeft maling wat iemand anders daar van vind, dit komt voornamelijk dat men niet gewend is om confrontaties aan te gaan en dingen niet te benoemen.
  Wij (vooral) Nederlanders klagen/ discussiëren weer veel te veel.
  Moraal van dit verhaal; als je geen geluids-overlast wil hebben, ga in een hutje wonen op de Isaan (en dat zelfs is geen garantie)

  Ps je kan een pak van een een of andere generaal laten maken/kopen om wat gezag uit te stralen, bij de lawaaimakers.

 3. Henk zegt op

  Zal toch wel even duren voordat ik voor de buren ga verhuizen ,heb het idee soms dat je dan beter een camper kan kopen zodat je makkelijker kan verkassen.
  Natuurlijk begin je als fatsoenlijk mens eerst eens een gesprek aan met die mensen maar mocht dit niet baten dan zijn er nog wel meer oplossingen .
  Ga naar Seven Law zoals ze die hier noemen en koop voor 30 Bath een katapult en voor 20 Baht een zakje leemknikkers .
  Je zal versteld staan hoe snel de honden weten dat jij zo een ding hebt en hoe snel ze het op een lopen zetten voor jou en hun geblaf achterwege laten .
  Met hanen heb ik nog geen ervaring dus ik weet niet hoe die reageren maar het is natuurlijk altijd de moeite waard om het eens uit te proberen .
  Toen de buren gingen bouwen en er een 50 Cambodjanen in nissenhutten kwamen wonen vonden die dat ook nodig om ons smorgens om 5 uur wakker te maken met een kleine 10000 wat aan geluidsinstalaties Een paar keer een knikker uit de katapult en we hebben er ruim een jaar fijne buren aan gehad .
  Succes met de buren maar verhuizen ????????

  • Sjaak S zegt op

   Henk, dat gebeurde bij mij ook. Onze buren zijn bouwondernemers en toen wij hier kwamen wonen, waren wij samen met hun alleen. Totdat ze op het stukje land tussen hun en ons lelijke barakken neerzetten voor de werkers. Op zich hebben we absoluut geen last van die mensen. Maar een tienerzoon begon telkens, wanneer hij thuis was, keihard muziek te spelen. Zelfs ’s morgens om zes uur. Niemand die er wat aan deed, voor zover ik kon oordelen. Ik begon me steeds meer te ergeren, zette dan ook mijn geluidsinstallatie aan, zo hard mogelijk… dit hielp niks. Ik had dan wel mijn eigen muziek en niet zijn Isaan-muziek, maar dat was gewoonweg stress.
   Tot op een dag ik zo kwaad werd dat ik stenen nam en op het dak van zijn hut gooide. En een wonder geschiedde: de boodschap kwam aan. Sindsdien is er rust. Op een enkele keer na. Daar heb ik dan ook geen groot probleem mee.

 4. eduard zegt op

  Hallo, die geluidsoverlast is inderdaad verschrikkelijk en er zijn geen wetten voor.Mijn vriend woont zeer landelijk en heeft een mooi en duur huis laten bouwen.Na een jaar of 2 ontdekten motorcrossers dat er nog veel land over was.Het gevolg was dat ze daar gingen motorcrossen met alle herrie vandien.Hij heeft de politie erbij gehaald,maar die deed weinig en adviseerde hem om met de crossers te gaan praten.Zo gezegd,zo gedaan,maar degene die denkt dat er een oplossing kwam,heeft het mis.Verder heeft hij geprobeerd het land te kopen,maar wordt niet verkocht,dus 1 bak ellende.Veel begrip voor de farangs is er niet meer,ikzelf zie het ook steeds rustiger worden.

 5. fons zegt op

  ik heb ook 1maand last van een blaffend hondje gehad,
  heb dit tegen de eigenaar gezegd en die heft het diertje terug naar zijn ouders gebracht.
  ik woon in een wijk van dokters en hoog geplaatste ,dus mensen met universiteits verleden,en manieren
  zalig wonen 9KHON KAEN.

 6. Oean Eng zegt op

  http://www.pcd.go.th/info_serv/en_reg_std_airsnd04.html

  “Noise from Mining and Quarry Standard “….tja..eh…
  Je zou daar es kunnen Emailen..lijkt me.

  Mee eens wat er staat. Er al wel een officiele regel zijn…maar pas op voordat je die officiele regel gaat/laat handhaven…je bent hier te gast..Thailand is van de thaien..en van niemand anders. Zelfs hun kippen heben meer recht dan jij.

 7. Oean Eng zegt op

  http://www.thaivisa.com/forum/topic/165472-are-there-noise-regulations-in-bangkok/

  —————————————
  Yes there are laws and there are monitoring stations to record noise levels.

  Contact the pollution contol department or check out their website – http://www.aqnis.pcd.go.th/maineng.php

  http://www.aqnis.pcd…n/mainnoise.htm

  Unfortunately the regulations are in Thai.
  ————————————-

  Mooi he, dat google?

 8. Simon zegt op

  Ik woon in een land waar men van uit gaat en waar het tot norm is verheven, om dit soort dingen aan de overheid over te laten. Het liefst, dat het in een wet wordt vast gelegd.

  U raad het al? Ja juist, Nederland. Dit is nu net een van de vele motieven, die wordt aangevoerd en de boventoon voert bij de argumentatie, waarom er velen Nederlanders, Nederland willen verlaten.

  De smeekbede om meer regulering valt mij steeds weer op als ik blogs en reacties op blogs, van expats, lees.

  In Nederland wonen er ook grote groeperingen, afkomstig uit een andere cultuur met andere inzichten en denkwijze. Deze mensen zijn juist van mening dat dit, vergeleken met land van herkomst, een hele verbetering is. Maar ze beseffen ook niet, dat met infiltreren bedoelt wordt, integreren.

  Thailand is een mooi land en ik mag er graag, langdurig verblijven. Zelf bezit ik niet het vermogen om mij volledig aan te passen aan de cultuur en het land. Mijn inzichten en denkwijze, wijken in veel gevallen af en komen niet overeen met de achtergrond waarin ik ben groot gebracht.

  Nee, ik zou Thailand nooit anders willen ervaren en kom er toch al geruime tijd (15 jaar)
  Ik keer er steeds met de zelfde opwinding weer naar terug. Juist om te het besef dat het ook anders kan dan het geen ik hier gewend bent.
  Thailand is in mijn beleving nog steeds niet vergiftigd met het “huftergedrag” die in Nederland tot de cultuur en als onderdeel van het maatschappelijk leven is gaan behoren.

  Ik zeg niet dat Thailand perfect is. Thailand is een land met andere normen en waarde en daar geniet ik juist zo van.

 9. tonymarony zegt op

  Beste Eduard ik weet wat je bedoeld ik heb ook zo,n geval naast me woont een hoge politie man met een zoon die het heerlijk vind om zijn vrienden uittenodigen en dan de hele avond met de auto deur open en de bassen op volle polle , wat gezegt en gevraagt of het wat zachter kan ja je raad het al niet ver staan de lul volgende dag aan zijn vader gevaagt hoeveel deci bel voor een brommer is toegestaan ja ja niet verstaan en ga zo maar door , ik kan je 1 raad geven neem een doos met lege bierflessen naar dat stuk land en sla ze 1 voor 1 stuk waar ze aan het crossen zijn en het is over met de pret , want met dit volk is niet te praten want ze zeggen sorry maar denken fuck you.

 10. Sir Charles zegt op

  Begrijp heel goed dat geluidsoverlast niet prettig is echter velen op dit blog hebben en juichen er dikwijls zo over dat Thailand niet zo’n regeltjesland is doch wanneer er iets is wat ze zelf niet zo als prettig ervaren dan vinden ze het maar vreemd dat daarvoor geen of weinig regelgeving voorhanden is en willen ze maar al te graag dat het snel (bij wet) geregeld moet worden.

  Het aloude overbekende adagio wat hier ook vaak gebezigd wordt ‘wij zij hier te gast, dit is het land van de Thai anders ga je hier maar weg’ geldt dán schijnbaar niet meer. 🙁

  Kan me een kennis herinneren die een enorm reclamebord voor zijn huis in Thailand kreeg zodat zijn mooie uitzicht van de ene op de andere dag verdwenen was, daar was hij niet van gediend doch daar had niemand een boodschap aan zodat hij uiteindelijk toch maar ging verhuizen. Sindsdien heeft hij nooit meer willen zeggen dat zijn thuisland Nederland zo’n afschuwelijk regeltjesland is.

 11. leen.egberts zegt op

  Leer er mee te leven,ik woon in de Isan iedere morgen 5uur 30 tot 7 uur knalhard de dorpsradio aan.
  Mijn Thaise dorpsgenoten hebben iedere dag tot diep in de nacht wel een feestje te viere
  Dan de luidblaffende honden in het dorp die de hele nacht huilen als wolven,ook mijn eigen 7 honden
  waar ik gek van wordt. Ik slaap met oor dopjes scheelt wel iets,maar wees gerust aan alles komt een eind.

  Groetjes Leen.

 12. theoS zegt op

  Er zijn inderdaad wetten tegen geluids overlast in Thailand. 1 er van is dat na 2300 uur er geen overlast meer mag zijn. Maar jij hebt het over honden en hanen, is wat anders. Probeer een Thai daar maar eens over aan te spreken, trouwens ze hebben er sch… aan wat jij er van vindt. Blijf er over doorgaan en je komt nog voor grote verrassingen te staan. Leef er mee of verhuis, zit niks anders op.

 13. eduard zegt op

  Ja Tonymarony, je kunt daar wel met bierflessen gaan lopen smijten,maar af en toe picknicken er ook ouders met kleine kinderen.En je weet dat, als er wat met kinderen gebeurt,door jouw schuld,dan breekt de pleu… uit.En in zo n klein dorpje is iedereen familie,neem van mij aan dat ze je lynchen.De crossers hebben totaal geen respect voor een man van 70,je formuleert het juist,zeggen sorry,maar bedoelen dat je maar op moet zouten.Thaien zijn niet zo vriendelijk meer,is mijn ervaring.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website