Beste lezers,

Thailand is een prachtig land en ik heb het hier erg naar m’n zin en de mensen zijn erg lief.

Ik heb een delicaat probleem. Gisteren was weer een Boeddha dag hier in dit dorpje. Ze hebben in de tempel, hier 400 meter vandaan, speakers hangen en als er een speciale dag is wordt er s’avonds gebeden. Bidden is nodig voor een ieder die gelooft en dat doe ik ook, maar de manier waarop het hier gebeurd, is verre van aangenaam.

Zo hard en vooral ’s avonds van 18 uur tot 24 uur, zodat je niet slapen kan en zelfs een koptelefoon je niet helpt.

Heeft U een oplossing voor ons?

Met vriendelijk groet,

Hans

18 reacties op “Lezersvraag: Geluidsoverlast van de plaatselijke tempel, wie heeft een oplossing?”

 1. Jan Dekker zegt op

  Verhuizen.

 2. arjanda zegt op

  Koop een koptelefoon met noice reduce system erop en mocht dat niet helpen volg ik Jan Dekker verhuizen.

 3. Kan je die speakers niet lek laten schieten voor een zacht prijsje? Anders verhuizen.

 4. Piloe zegt op

  Tegengeluid maken. Zet een luidspreker op je huis en zend afschuwelijke muziek uit.

  • Hans Aling zegt op

   Hartelijk bedankt voor de reactie,men kan helaas geen kwaad met kwaad vergelden

 5. Cú Chulainn zegt op

  Huh? Waarom ga je in vredesnaam in de buurt van een tempel wonen en dan over de geluidslast klagen? Lijkt een beetje op die Nederlanders die in de buurt van Schiphol gaan wonen, of op camping pal naast het infanterie schietkamp de Harskamp op een camping gaan zitten, en vervolgens klagen over de geluidsoverlast. Mijn beste oplossing lijkt mij simpel verhuizen. Jij bent vrijwillig in de buurt van een tempel gaan wonen dus kon je dit verwachten, Als je Azië een beetje kent, dan weet je ook dat Aziatische tempels dagelijks veel bezigheid opleveren, dat tempels dagelijks door vele gelovigen bezocht worden. Het zijn geen Nederlandse kerken waar je alleen op zondag wat bezigheid ziet.Je kunt niet verwachten dat de Thai opeens allerlei maatregelen moeten nemen omdat jij niet kunt slapen. Je zult niet de enige omwonende zijn in de buurt van die tempel. Ga verhuizen.

  • RonnyLadPhrao zegt op

   Volledig mee eens.
   Verhuizen en delicaat probleem is opgelost.

   Wat gaat de volgende klacht zijn ? Het is te vroeg donker of te snel licht in Thailand ?

 6. Eric zegt op

  Join the party of oordopjes!

 7. gerard zegt op

  Geef dan eens raad waar wel te moeten gaan wonen want Thailand is vergeven van de tempels.
  Stel je maar gerust Hans er zijn er meer die er zich aan ergeren, maar we zijn tenslotte te gast in dit land dus moet je alles maar pikken.

  • Malee zegt op

   Zoals je zelf al zegt zijn we te gast in dit land….dus moeten we ons aanpassen dat willen wij toch ook van de buitenlanders in Nederland???
   Dat Tempel geluid hoord bij Thailand ga anders in een hutje op de hei wonen…
   En ja ik woon naast een tempel met veel honden dus heeeeel veel geluid
   Geweldig this is Thailand….

 8. rob phitsanulok zegt op

  Ik vind dit een zeer vreemd verhaal. Het is niet dat ik je niet geloof, maar vind de tijden vreemd.
  Normaal is volgens mij dat in de ochtenden van de boedadag vanaf 0600 uur of soms 0500 uur reeds er muziek klinkt en dat door speakers. Voor mij geen probleem ben altijd vroeg op, maar uitslapen kan dan niet als de wind naar ons toe staat. ik zou gewoon naar de tempel toegaan, want die ons van iedereen toch? Wij betalen het onderhoud van onze tempel in het dorp, dus… Ik denk niet dat ze de muziek uitzetten, maar nogmaals in de avonden na 2200 uur vind ik vreemd. Ik weet dat als er een dode ligt, er vanaf 2000 uur een wake is met bidden en muziek maar zou na maximaal 2 uur klaar moeten zijn.
  een goed gesprek met de poejaj bahn zou misschien helpen, of gewoon met de baas van de tempel. succes

 9. henry zegt op

  Lam ekskuus ,er zijn duizenden plaatsen om te wonen waar je helemaal geen last hebt van tempels. ook in mijn buurt zijn er geen tempels.

 10. chris zegt op

  Gewoon gaan meezingen. Of Anders naar het zuiden. Hebben ze geen tempels maar een moskee.

  • Lex K. zegt op

   Inderdaad naar het zuiden verhuizen, maar daar zijn ook tempels maar even over de moskeeën, die beginnen even voor zonsopgang op te roepen voor het ochtend gebed, dat is meestal rond 05.30, dat gaat tegenwoordig ook met luidsprekers, bij de meeste dan, maar zonder versterkers is het ook goed hoorbaar.
   En nu het verhaal, een toerist komt een bungalow huren, ik waarschuw hem dat er in de ochtend vroeg, oproep is voor het ochtend gebed en dat daarom de bungalowtjes vrij goedkoop zijn, geen probleem verzekerde hij mij, de hele avond had hij op het strand feest gevierd en ’s nachts laat, met behoorlijk wat alcohol achter de kiezen naar bed, je kan er op wachten 05.30 stuitert hij zijn bed uit en komt klagen bij mij, lang verhaal kort makend, hij had voor een week ( 7 nachten) geboekt, tegen een prijs van 5 nachten en ik gaf geen geld terug, ( vooraf meegedeeld) hij boos en waarschuwde mij dat hij het wel op zijn eigen manier zou oplossen dan, hij weer feesten op het strand tot de vroege uurtjes en om 05.30 weer oproep tot gebed, hij heeft de snoeren van de luidsprekers door geknipt en ging terug naar bed, verder slapen, dacht hij.
   Meteen nadat het gebed afgelopen was stonden de moskee bezoekers bij mij, om verhaal te halen, natuurlijk kwam het vrij snel uit dat hij degene was die het gedaan had, hij kreeg 5 minuten om zijn spullen te pakken en van Koh Lanta weg te wezen, het meeste heeft hij maar achter gelaten en hij had nog geluk dat de meeste moskeegangers familie/bekenden van mijn vrouw waren anders was hij echt opgeknoopt.
   Moraal; pas je aan aan de mores van het land waar je verblijft en voor je ergens gaat wonen of logeren kijk waar je terecht komt.

   Met vriendelijke groet,
   Lex K.

 11. Pim zegt op

  Uit ervaring weet ik hoe dat is .
  Na de verhuizing kan ik niet meer slapen van de stilte om ons heen .
  Als dat je wat lijkt staat er nog wel iets voor je vrij dicht bij mij .
  O wee als je snurkt ,dan trek ik aan de bel .

 12. jurrien zegt op

  Ik denk dat je de meeste last hebt van de lage tonen , de bas , het gedreun . Technisch zijn de lage tonen te verminderen door een tegen geluid. Thuis is dat te merken bij het verkeerd aansluiten van de + en – van de speakers : geen bas bij verkeerd aansluiten van de + en – per speaker . Nu heb je wel een geluids technicus nodig ……..maar geluidsvermindering bestaat . Geluisisolatie ook , dubbel glas bijvoorbeeld .

 13. I-nomad zegt op

  Ik heb hetzelfde probleem of waarschijnlijk nog erger, maar ik heb er bewust voor gekozen om hier te wonen vanwege de goede centrale locatie en faciliteiten.
  Elke avond hebben we hier op het plein live muziek van 20:00 tot 24:00 met 800 man aan zitplaatsen, op nog geen 50 meter hier vandaan, maar daarna en overdag is het hier behoorlijk stil.
  Wettelijk mag je tenzij er een ontheffing is in woongebieden tot 24:00 lawaai maken. Dus dit kan, als je niet oppast overal gebeuren.
  In de woonkamer beneden dringt bij ons het geluid niet erg door, omdat alles goed geïsoleerd is, maar boven op de slaapkamers doe je geen oog dicht.
  Ik heb me voor de verhuizing geestelijk hierop voorbereid en adviseer als je daar per se wilt blijven wonen, dat je beter je dag wat kan verzetten en je instellen om na 12-en te gaan slapen en iets later wakker te worden.

 14. Henk zegt op

  Ook wij hebben het geluk vlakbij een tempel te mogen wonen en iets verder weg ook een plein waar iedere avond behoorlijk wat geluid geproduceerd word met alle soorten gymnastiek .
  De tempel had ook de gewoonte om s”morgens half 5 de luidsprekers op vol vermogen te zetten .
  Gezien de vermoedelijke leeftijd van de luidsprekers was het meer kraken dan muziek .
  Mijn vrouw is een keer naar het opperhoofd van de tempel geweest en netjes gevraagd wat de reden was van het enorme geluid .Afgesproken is dat het geluid toch behoorlijk omlaag zou gaan en daar heeft het opperhoofd zich netjes aan gehouden .Soms (hij word ook ouder en beetje doof wat logisch is bij die herrie) vergeet hij het en dan hoeft mn vrouw maar zn nummer te bellen en dan gaan de luidsprekers op half vermogen maar hij neemt de telefoon niet op .Ook wij wisten dat die tempel er stond voordat wij begonnen met ons huis maar soms zijn sprekende mensen ook wel te helpen .En dan natuurlijk niet vergeten dat een Thai zoiets prachtig vind want bij sommige barcomplexen is Pattaya is het gewoon een sport wie de hardste muziek kan produceren .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website