Lezersvraag: Kan ik geld terugkrijgen van mijn tandarts in Chiang Mai?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
11 augustus 2016

Beste lezers,

Ik heb een slechte ervaring met een tandarts in Chiangmai, ik zal het kort houden. Vorig jaar naar Changmai gegaan voor een implantaat, ze vertelden mij dat ik er twee nodig heb.

Ik betaal 225.000 baht inclusief drie kronen. Ik ga in november terug voor de 3 kronen. Zij zet de metalen er in, en zegt ga maar eerst naar de receptie, daar krijg ik nog ’n rekening van 105.000 baht. Wordt wel erg duur zeg ik.

Een paar maanden later een probleem want mijn voortand begint te verschuiven. Ik ga voor een second opinion en die tandarts zegt dat die tweede implantaat niet nodig was. Ik had het in Nederland voor minder dan EUR 4.000 kunnen doen.

Nu komt mijn vraag, kan ik hier iets van terug krijgen? Kan ik ze aanklagen of een ander foefje dat ik toch wat terug krijg, al is het maar dat ze er voor gaan bloeden.

Met vriendelijke groet,

Ruud

15 reacties op “Lezersvraag: Kan ik geld terugkrijgen van mijn tandarts in Chiang Mai?”

 1. Peter zegt op

  Geld terugkrijgen is altijd heel erg lastig in Thailand.
  Persoonlijk vind ik het niet erg slim wat je gedaan hebt. Je betaalde bijna het dubbele als in Nederland. Uit je verhaal begrijp ik dat je ook geen goede afspraken gemaakt met die eerste tandarts in Chiang Mai. Prijs all-in ? Wat bij problemen achteraf ? etc. Ik zie weinig mogelijkheden om iets te recupereren.

 2. Willem zegt op

  Als farang geld terugkrijgen in Thailand (of elders in zuid Oost Azië)?? …… hmmm, bij mijn weten onbestaanbaar !

 3. jasper van Der Burgh zegt op

  Bekend gezegde in Thailand: “sugarcane in mouth elephant he never give back”. En dat geldt meestal ook als ze het wettelijk wel verplicht zijn, want ga het -zeker als buitenlander- maar eens uitzoeken. Dat begint met een betrouwbare advokaat (gaat je niet lukken) en eindigt na enkele jaren bij een rechter. En dan moet je nog maar zien of je gelijk krijgt.
  Zo hebben wij bij elk gehuurd huis bij vertrek altijd de borgsom (2 maanden huur) verloren – wordt gewoon niet teruggegeven met een of andere smoes. Gelijk hebben, en gelijk krijgen zijn twee volstrekt verschillende begrippen in Thailand.

 4. Kees 2 zegt op

  Prijzen in Pattaya: implantaat rond de 50.000 baht
  Een kroon 10.000-15.000.
  Ik denk dat je zwaar afgezet bent.

  Even zoeken op internet naar Thai Medical Council of iets dergelijks, waar je een klacht kunt deponeren.
  Als je dat gevonden hebt eerst daarmee dreigen.
  Of die Council ooit zal reageren is een tweede….

  Sterkte!

  • ser kokke zegt op

   Hier in de binnenlanden van Thailand: een half jaar geleden, drie kronen, wat reparaties en 10 tanden voorzien van een witte composiet coating voor een totaalprijs van 11000 Bath. Over twee weken de halfjaarlijkse controle, waarvan ik denk dat die niet nodig is. Alles lijkt goed in orde.
   Ik begrijp dat het in de toeristische gebieden duurder is, maar zoveel duurder.

  • Gio zegt op

   Goedkoper in BE ! En dan heb je nog gedeeltelijke terugbetaling + garantie en kwaliteitscertificaat van de fabrikant van de implantaten! We zitten hier in het land van de ‘copy’, ook op medical/dental gebied.
   Medical/Dental shopping in Azië of oost-europa loopt héél dikwijls falikant af !
   Bezint voor je er aan begint !

  • Ger zegt op

   kroon bij een tandarts in staatsziekenhuis : 5000 baht
   in volledige praktijk en gediplomeerde tandarts, dus zelfde als prive tandartspraktijk

 5. Daniel VL zegt op

  Ik heb hier is Chiang Mai vooraan op samlan road ook bij een tandarts prijs gevraagd voor implantaat. De prijs zou zijn 232000 Bt Ik heb hen gevraagd wat ik eigenlijk betaalde, de tanden of het appartement.
  Ben er nooit meer binnen gegaan. De prijs bij navraag op andere plaatsen bleek in dezelfde klasse. Heb mijn gewoon gebit behouden.

 6. henry zegt op

  Deze overheusdienst kontakteren.

  http://www.ocpb.go.th/ewtadmin/ewt/ocpb_eng/main.php?filename=index___EN

  Meestal is dreigen met deze diens al voldoende om de zaak op te lossen.

 7. Christina zegt op

  Ik heb het als volgt gedaan prijsopgave zwart op wit Engels. Toen was er nog niets gedaan en Wilde dat Ik vast ging betalen no way Ik betaal als Ik klaar Ben en het is oke neem altijd 5 dagen extra voor als er iets is gelukkig was het oke behandeling klaar betaald. Zo doe ik het ook als Ik kleding laat maken wel een kleine aanbetaling bewijs ervan als het klaar is de rest. Na een nare ervaring in Chiang Mai en dreigen met politie die stond voor de deur. Wel netjes blijven kreeg ik al mijn geld terug.

 8. harry zegt op

  Er zijn zeker goede en betrouwbare tandartsen in Thailand.Denk alleen dat deze een stukje moeilijker te vinden zijn dan in Nederland .Heb zelf in een ver verleden goede en ook slechte ervaringen gehad met tandartsen in Thailand.
  Als ik bijvoorbeeld in bepaalde wijken in Bkk in achterafstraatjes meerdere tandartspraktijkjes zie.Dan moet men zich eens af gaan vragen hoe het met de kwaliteit van dit soort tandartsen gesteld is.Ooit een tand laten trekken in zo een praktijkje.Heb het geweten , werd veel te weinig verdoving gezet.Weet nu waarom het zo goedkoop was haha.
  Mijn vriendin laat liever indien nodig haar gebit in Nederland behandelen de keren dat ze in Nederland is.Daar ze de kwaliteit hier een stuk beter vind dan in Thailand.

 9. rob zegt op

  Op 19 Augustus ben ik in Thailand en 4 dagen later bij de tandarts ,vanuit Nederland een reservering gemaakt.
  Er moet een kroon gezet worden 1 kroon 7500 Bath 2 kronen samen voor …..13000 bath.
  Dus de man is belazert ,eerst je huiswerk maken en dan kopen .
  We hebben internet niet voor niks .
  Zo gevonden op de startpagina van Pattaya….. . Dental Smile !!!
  Vlak bij TUCOM shop in Pattaya .
  Even een mail gestuurd en binnen 24 uur antwoord .

  Mijn eerste kroon laten zetten ongeveer 10 jaar geleden maar toe was de bath gunstiger 0mgerekend 130€
  voor een kroon.
  Kan je nu niet meer vergelijken maat toch …….en hij zit nog steeds .!!!

 10. henry zegt op

  Tandartsen hebben een uitstekende reputatie in Thailand. Je moet natuurlijk niet naar achterstraatjes trekkwn. Elk hospitaal heeft een een Dental clinic. Als he daar naartoe gaat, kom je nooit bedrogen uit. Ik ga naar mijn lokale tandarts,ook deze levert uitstekend werk aan betaalbare priijzen,,

 11. Pieter1947 zegt op

  Ik heb in 2011, 3800 euro betaald in Nederland..Klasse..Begrijp niet dat je dat in Thailand laat doen..

 12. Niek Beenen zegt op

  Ik ga jaarlijks naar een tandartspraktijk in de wijk Rangsit (Bangkok). Nooit geen problemen. Ze hebben er 1 engels sprekende tandarts. Betaalbaar en goedkoper dan in NL.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website