Lezersvraag: Waar kan ik een geestenhuisje kopen?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
6 mei 2017

Beste lezers,

Iedereen kent ze wel, je kan er niet naast kijken doorheen gans Thailand, de zogenaamde Spirithouses. Elk huis, hotel, hospitaal, school, noem maar op heeft er eentje voor z’n deur staan.

Nu vind ik dat wel een decoratief hebbeding en zou er graag eentje thuis willen in België (een klein exemplaar uiteraard) en liefst geheel in natuurhout. Ik heb echter geen flauw benul van waar je zoiets kan kopen? Zelfs Thai waar ik het aan vroeg haalden hun schouders op.

Kan iemand mij verder helpen? In de buurt van Hua Hin.

Bedankt

Groet,

Ron


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

16 reacties op “Lezersvraag: Waar kan ik een geestenhuisje kopen?”

 1. Fransamsterdam zegt op

  “Shops Selling Spirit Houses can be found on main road heading from Cha Am to Hua Hin. Wooden Spirit Houses can be found on road heading out of Cha Am towards Petchaburi after the overhead merging to the Bangkok Highway (on the left).”

  Bron:
  http://www.huahintoday.com/thailand-news/thai-spirit-houses-sanphaphoom/

  Hier kunt u ook lezen dat je zo’n spirit house niet zomaar even koopt, je moet bij het uitzoeken rekening houden met je geboortedag, hij moet op een plek komen waar hij niet de schaduw van.an de woning komt, en dergelijke.

  • John Chiang rai zegt op

   Beste Frans,ik denk dat het Ron hoofdzakelijk gaat om een addres in België of tenminste daar in de buurt.
   Verder zal het zoals de meeste Farangs dit zouden doen,hoogstens om de decoratie gaan. Bij alle respect voor een Thai die dat zeker anders ziet,geloof ik nauwelijks dat een Farang zich bezig zal houden met de poespas van geboortedatum of schaduwplaats,laat staan dat hij in verte aan een huisgeest zal geloven. Bij ons huis in Chiangrai staat het Geestenhuisje in de pralle zon,en ik heb tot op heden nog geen enkele nadelige gevolgen ondervonden. Je hebt zeker gelijk als Ron een Thai was,en in plaats van zijn naam, Somchai zou heten,dat hij jou raad dan zou opvolgen. Zover ik zijn bijgeloof op afstand beoordelen kan, zal hij zeker niet extra voor een geestenhuisje naar Cha-Am komen,hetzij hij is nu werkelijk reeds van alle goede geesten verlaten. 5555 .

   • Fransamsterdam zegt op

    Beste John Chiang,
    Als het Ron zou gaan om een adres in België, ligt het dan voor de hand dat hij het aan Thai zou vragen? Ik denk het niet.
    En dan zou de toevoeging ‘In de buurt van Hua Hin’ ook tamelijk onzinnig zijn.
    Dat het huisje bij u in de zon staat is juist prima, het huisje en uw woning horen niet in elkaars schaduw te komen.
    In hoeverre iemand zich wil laten beïnvloeden door deze ‘regels’ moet ie natuurlijk zelf weten, maar het kan handig zijn die regels in ieder geval vóór aankoop eens gezien te hebben, en er niet pas te laat achter te komen.

    • John Chiang rai zegt op

     Sorry Frans,ik had misschien een kleine geestelijke verwarring,en heb daarom de laatste regel, waar Ron vraagt om iemand in Hua Hin niet zo snel gezien. Zal toch is kijken bij mijn huis in Chiangrai,of ons geestenhuisje af en toe in de schaduw van het huis komt. Verder niet boos zijn hoor,mijn eerste reactie was ook een beetje als grap bedoeld. Gr John.

     • Fransamsterdam zegt op

      Heel geestig.

 2. Rob zegt op

  Als je een beetje om je heen kijkt vind je echt wel een zaak waar ze deze verkopen, ik heb er in oktober nog een gekocht voor mijn schoonfamilie die helemaal gek van vreugde werden, het ding is ook door een geestelijke met de nodige ceremonie geplaatst.
  Overigens zijn voor zover ik weet deze dingen allemaal van beton, dus erg zwaar.

  • Fransamsterdam zegt op

   Ron heeft vermoedelijk ook al op diverse plaatsen om zich heen gekeken, en juist géén zaak gezien waar ze die dingen verkopen. Vandaar zijn vraag ook, denk ik.
   En weet u zeker dat u een betonnen geesteshuisje voor de schoonfamilie heeft gekocht? Moest er geheid worden?

   • Fransamsterdam zegt op

    Ze bestaan idd ook van steen, nooit bij stil gestaan, het ziet er allemaal uit als houtsnijwerk.
    In dat geval kun je hem ook in België wel buiten plaatsen lijkt me, maar dan zou ik hem ook daar kopen. Wordt een beetje kostbaar met het vliegtuig ben ik bang…
    .
    http://www.sabaaydishop.nl/index.php?item=geestenhuis-van-steen-voor-binnen-en-buiten-de-luxe&action=article&group_id=42&aid=1407&lang=nl

 3. Harry zegt op

  http://www.lotusoosterseartikelen.nl/c-516367/thai-geestenhuis

 4. Khun john zegt op

  Hallo Ron

  Zelf heb ik er een gekocht op Chatuchak weekend market, het is welliswaar geen Hua Hin maar daar heb je ze in verschillende grootte,van teak hout, alleen je moet het wel goed in laten pakken en als fragiel afgeven als ruim bagage,want op de luchthaven wordt er ruw mee omgegaan,bepaalde ornamenten willen snel breken,
  Khun John, Dok Mai

 5. pmonne zegt op

  We hebben ongeveer 10 jaar geleden een spirithouse gekocht en laten verschepen naar NL en deze staat nu in de tuin. Het NL klimaat met onze regens en koude winters is heelaas niet echt geschikt voor de spirithouse.

  We hebben toen een Thai aangesproken op de weekendmarkt in BKK en die heeft ons dichtbij meegenomen naar een spirithouse winkel. De prijs wel prima want zelfs onze Thaise tandarts kon ze niet goedkoper krijgen. “So Cheap” zei hij.

  Mocht je meer informatie wensen, aarzel dan niet.

  Met vriendelijke groet,

  Pieter

 6. Jan Vanheule zegt op

  Op de hoofdweg tussen Hua Hin en Cha Am zijn er verschillende handelaars die “geestenhuisjes” verkopen
  van klein tot heel groot en in alle kleuren, zelfs in hout.

 7. Boonma Tom Somchan zegt op

  http://www.lotusoosterseartikelen.nl leverancier voor veel Thaise restaurants in NL

 8. John Chiang rai zegt op

  Beste Ron kijk is op deze online site waar o.a.ook deze van jou gevraagde geesten huisjes worden aangeboden. https://www.lotusoosterseartikelen.nl/c-516367/thai-geestenhuis-spirithouse/

 9. l.lagemaat zegt op

  Misschien worden ze ook al in diverse tuincentra verkocht (Nederland,België) zoals die “hausse”aan Boeddha’s, tuinkabouters, e.d.

 10. joke zegt op

  sabaidee shop in Eindhoven, hebben een website en zelfs een webwinkel
  wij hebben er afgelopen week eentje gehaald, wel de stenen versie!
  succes


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website