Beste lezers,

Ik las op de website Pattaya One dat onlangs 100 nachtelijke freelancers (prostituees die niet in een bar werken) van de boulevard zijn opgepakt. En uit mijn eerdere ervaringen in Pattaya bleek dat zij niet erg aanspreekbaar zijn.

Zijn zij strafbaar en in hoeverre is er actieve vervolging? Waarom richt de politie zich op hun en niet op werknemers van bars?

En belangrijk, zijn de afnemers van hun diensten strafbaar? Geldt dit voor heel Thailand?

Met vriendelijk groet,

Tom

10 reacties op “Lezersvraag: Waarom worden freelance prostituees in Pattaya actief vervolgd?”

 1. Tino Kuis zegt op

  De onderstaande wet geldt nog steeds. Section 6 zou je zo kunnen lezen dat ook klanten van prostituees strafbaar zijn. De rest van deze wet gaat vooral over het gelegenheid geven tot prostitutie, mensenhandel, kinderprostitutie en het opzetten van organisaties om dit tegen te gaan.
  Het is algemeen bekend dat politie en militairen financieel stevig profiteren van het gelegenheid geven tot prostitutie. Waarom zouden ze dan moeite doen deze gelegenheden te sluiten? En de ‘freelancers’ worden opgepakt en na betaling van een boete weer vrijgelaten. Kassa!

  PREVENTION AND SUPPRESSION OF PROSTITUTION ACT B.E. 2539 (1996)
  Section 5. Any person who, for the purpose of prostitution, solicits, induces, introduces herself or himself to, follows or importunes a person in a street, public place or any other place in an open and shameless manner or causes nuisance to the public, shall be liable to a fine not exceeding one thousand Baht.
  Section 6. Any person who associates with another person in a prostitution establishment for the purpose of prostitution of himself or herself or another person shall be liable to imprisonment for a term not exceeding one month or to a fine not exceeding one thousand Baht or to both.

  • ruud zegt op

   To associate kun je vertalen als omgaan met.

   To associate with someone:
   to be friendly with someone; to be acquainted with someone socially in a work setting.

   Sex hoeft er dus (nog) niet aan te pas te komen.
   De bedoeling tot betaalde sex lijkt voldoende.
   Er staat ook hemzelf, haar zelf, of EEN andere persoon.
   Dat lijkt me niet op de klant te slaan, maar op de madame die het bordeel runt.
   Als het op de klant zou slaan zou ik DE andere persoon gebruiken.
   Bovendien lijkt dit artikel 6 alleen op een bordeel (in a prostitution establishment) te slaan.(of misschien een massage salon)

 2. lung addie zegt op

  Beste Tom,
  zoals in voorgaande reactie duidelijk wordt gemaakt is er idd een wetgeving omtrent prostitutie. Waarom worden de zogenaamde freelancers aangepakt en zij die een bar werken niet. Heel eenvoudig: de freelancers betalen geen “gedooggeld” aan de politie. De bareigenaars wel. Het is dan meestal op klacht van deze bareigenaars dat de freelancers zo nu en dan eens aangepakt worden. De bareigenaars betalen en zien een deel van hun inkomsten ( barfee ) verloren gaan aan de freelancers. De politie moet aantonen dat ze wel iets doen om hun gedooggeld te verantwoorden.

  groeten,
  lung addie

  • ruud zegt op

   Strikt genomen, doet een bar niets fout.
   De dames zijn gezelschapsdames om de bar gezellig te maken.
   Als je een avondje uit wil met een van de dames ligt het voor de hand dat je de bareigenaar daar schadeloos voor stelt.
   De bar wordt immers minder aantrekkelijk.
   Voor wat de klant vervolgens met de dame doet nadat zij de bar hebben verlaten gaat de eigenaar van de bar verder niet aan en is ook zijn verantwoordelijkheid niet.

 3. jasper zegt op

  Deze freelancers bieden hun diensten aan op een plaats waar regelmatig toeristen beroofd worden door, jawel, diezelfde meisjes die overigens lang niet altijd meisjes maar kathoy zijn.
  Verder is er in de bars nog enige controle , de meisjes zijn bekend en er is (als het goed is) een regelmatige dokterscontrole. Zij zijn dan wellicht minder geneigd om een buitenlander een Mickey Finn te serveren in zijn hotlekamer en er vervolgens met al zijn waardevolle zaken vandoor te gaan.

  Buiten de stiekgelden gaat het dan dus eigenlijk voornamelijk om de ” goede naam” van Pattaya. Net zoals in Amsterdam de peeskamers worden getolereerd, maar achter het centraal station de boel aldoor werd schoongeveegd.

 4. Harold zegt op

  Beach prostituees zijn niet van het zuivere soort. Nogal crimineel aangelegd (goed in het rollen van je portemonee), drugs verslaafd en gaan vaak over tot het drogeren van de klant, om zo alle waardevolle spullen mee te kunnen nemen.
  Als je pattaya one en hotnews pattaya daily news volgt, zal je hierover gelezen hebben De politie voelt zich dan weer geroepen tot het schoonvegen van pattaya beach.
  Na betaling van 200 bath Mogen ze weer gaan tippelen. Een gebed zonder eind!!

  Als er werkelijk prostitutie in een bar zou zijn, dan valt de politie ook die bar lastig, door controle op juiste papieren, leeftijd personeel en drugs Maar in de vele bars is het goed verhuld door middel van gezellig keuvelen en daarna meenemen naar room etc.om gezellig door te keuvelen.

  In de meeste gevallen = zo behoort het te zijn = heeft het personeel in de bar een loontje en is vaak tegen ziekte verzekerd (SSO), dus betrouwbaarder dan los van de straat, maar ook duurder.

  Gezien het afnemen van de barretjes waar het gezellig keuvelen is, is de toeloop aan pattaya beach in de late/vroege uurtjes hoog. en dus heel gevaarlijk !

 5. fransamsterdam zegt op

  De werknemers in de bars zorgen zelden voor incidenten.
  Onder freelancers gebeurt dat helaas wel met enige regelmaat.

  Je kunt jezelf natuurlijk ook afvragen waarom iemand avond in avond uit op Beach Road rond gaat hangen om een klant te vinden, meestal nog een Cheap Charlie ook, terwijl anderen ervoor kiezen om gezellig in een bar wat met de potentiële klanten te babbelen, een spelletje te spelen, een keutje te leggen, een ladydrankje los te peuteren, en nog enig salaris te krijgen ook.

  • paulusxxx zegt op

   Veel freelancers gaan graag met klanten mee die ze zelf uitkiezen voor de prijs die ze zelf bepalen. In een bar werken betekend dat je van 18.00-3.00 uur aanwezig moet zijn, klanten moet animeren, met betalende klanten mee moet gaan, dat je een minimaal aantal drankjes moet scoren, zoveel keer geshort -of gelongtimed moet worden etc. etc.

 6. Diditje zegt op

  Elke vorm van prostitutie is ten strengste verboden in Thailand.
  Al deze dames – heren – tweeslachtigen, kregen 200 Bath boete, en mochten beschikken.
  Hopelijk is dit duidelijk.
  Diditje.

 7. Peter zegt op

  Tom,
  De overheid wil de naam Thailand zuiveren van het slechte image dat het heeft in het buitenland vanwege de seksindustrie. Overheid roept dat men die industrie gaat aanpakken dus wat is gemakkelijker dan met wat machtsvertoon de prostituees van de strandpaden af te plukken. Men neemt ze mee naar het bureau en op een enkeling na die een nachtje moet blijven staan de rest na betaling naar vermogen van 50 tot 500 bath rond middernacht weer buiten het politiebureau.
  Overheid kan aantonen dat men ze oppakt maar de volgende dagen is het gewoon weer business as usual.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website