Lezersvraag: Heeft een Filipijnse een visum nodig voor Thailand?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: ,
22 februari 2014

Beste lezers,

Ik woon sedert 9 jaren in Thailand en nu heb ik een Filippijnse vriendin die zegt dat ze geen visa meer nodig heeft en dat alleen haar paspoort voldoende is om naar Thailand te komen omdat dat een Aziatisch land is.

Ik dacht zelf dat dat dit jaar nog niet ingegaan was. Ze zegt wel dat ze het ticket in de Filippijnen moet kopen waarvan ik denk dat ik het ticket op haar naam kan kopen op het internet en naar haar kan scannen?

Hoe zit het precies?

Met groet,

Maarten


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Lezersvraag: Heeft een Filipijnse een visum nodig voor Thailand?”

 1. Cornelis zegt op

  Houders van een paspoort van de Filipijnen krijgen, net als Nederlanders, bij aankomst 30 dagen ‘Visa Exemption’. Voor een langere duur moet vooraf een visum worden aangevraagd. De ASEAN Economic Community die hierin mogelijk wijziging brengt, treedt pas – naar de huidige stand van zaken – in werking op 31 december 2015.

 2. pinoy zegt op

  het is NIEt Aziatisch-het is ASEAN-een soort lokale EU. Ben zelf momenteel in Manila en vlieg hedenavond terug naar de opstandstad. Cornelis heeft deels gelijk-maar de termijn is korter-21, of mogelijk maar 15/14 dagen (zelfde als Thai krijgen die PH inkomen). Vaak vraagt bij deze mensen de Thaise immigr. wel naar tickets terug. Zoals altijd staat het juiste antw. al lang ergens op Thaivisa-ik snap niet goed waarom mensen daar niet eerst kijken.

  • Cornelis zegt op

   Eerst de feiten checken helpt: zie bij voorbeeld voor het Thaise visumbeleid http://www.thaiembassyuk.org.uk/?q=node/188
   Zelfde voorwaarden als voor Nederlanders qua visumvrijstelling: maximaal 30 dagen bij binnenkomst via een luchthaven en 15 dagen wanneer je over land binnenkomt.

  • Cor Verkerk zegt op

   Moderator: alleen een reactie op de lezersvraag svp.

 3. Steff zegt op

  Inderdaad , een Fillipijnse heeft geen visa nodig voor een kort verblijf inThailand , ik geloof Max 21 dagen is toegestaan , Ik liet een 2 jaar geleden mijn Filipijnse vriendin overvliegen van Manila naar Bangkok, geldig ticket op haar naam , dacht alles in orde te hebben ,doch bij de paspoortcontrole werd haar de toegang geweigerd , reden die aangegeven werd voor de weigering ? De overheid dacht dat ze ging werken in Thailand , de oplossing was zelf een ticket heen en terug naar Manila kopen om mijn vriendin op te halen , toen we beiden de paspoortcontrole voorbijgingen was er totaal geen probleem , zorg voor een hotelvoucher en voldoende cash geld op zak , dan vermijd je misschien hetzelfde probleem , good luck. Steff

  • Cornelis zegt op

   Wéér eentje die wat roept zonder goed te lezen: het is maximaal 30 dagen en géén 21.

 4. patrick zegt op

  nu al 3 kee r in de laatse 7 maanden van manila naar bkk gevlogen,eerste keer samen,geen probleem.Dan is zij terug naar manila gevlogen na 1 maand en 5d later alleen terug gekeerd,ook geen probleem.Immigratie Filipijnen vraagt altijd,wat is d e reden van je reis,en hoe lang blijf je.Haar antwoord was natuurlijk relatie buitenlander en bij tweede keer zei ze dat ze 6 weken ging blijven,30d Thailand,dan naar Vietnam ging gaan en vandaar terug manila,ze moest beide tickets tonen(omdat ze maar 30d in Thailand mag verblijven)voor Vietnam is dat 21 dagen.Nu is ze voor d e derde keer naar Thailand gevlogen,geen enkel probleem,alleen de eerste keer werden er heel wat vragen gesteld,en zei immigratie dat ze maar voor 30d weg kon en dat er geen verlengingen mochten gemaakt worden,daarom is z e na 30d terug gegaan en bij 2de en 3de keer totaal geen probleem.
  Daar ik d e eerste keer met haar mee was en mij gevraagd werd voor haar te zorgen,moest ook document tekenen,was er geen probleem.
  Vertrek wel via Manila,via Clark maken z e veel problemen,daar de meisjes veelal uit een bar komen en ze denken dat ze in thailand gaan werken in dezelfde industrie.

  patrick

 5. Erik zegt op

  Ik heb zelf een keer mijn schoondochter van Manilla naar Bkk laten vliegen en terug uiteraard. Bij vertrek op Manilla airport waren er wel veel problemen wat het doel van haar reis was. Ik heb toen op het laatste moment een uitnodiging moeten faxen want zonder lieten ze haar niet vertrekken. Zolang aangetoond kan worden dat het doel een prive bezoek is zal er geen probleem zijn. Ik raad daarom aan voor de douane in beide landen betrokkene een uitnodiging mee te geven omdat dat problemen kan voorkomen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website