Fietsroutes gezocht in de wijde omgeving van Hua Hin?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags: , , ,
2 november 2018

Beste lezers,

Kan iemand mij een mooi parcours aanbevelen voor een racefiets in de wijde omgeving van Hua Hin?

Even verduidelijken:

 • Het betreft een volledig verhard parcours over secundaire wegen.
 • Racefiets.
 • Maximaal 100 km.
 • Liefst met wat hellingen & beklimmingen.

Hartelijk dank voor de suggesties.

Ps. Ik ken enkele prachtige parcours in de wijde omgeving van Pattaya/Jomtien/Satahip, alsook Buriram, die ik graag wil delen mocht je belangstelling hebben.

Groet,

Patrick

8 reacties op “Fietsroutes gezocht in de wijde omgeving van Hua Hin?”

 1. Marius zegt op

  Ik heb onlangs van Hua Hin via Prachuab Khiri Khan, Sananwan Beach naar Chumphon gefietst. Over een vrij groot deel van het traject zijn fietspaden aangelegd. Hoewel de lokale bevolking zich daar niet altijd veel van aantrekt en lekker de auto erop parkeert of met een scootertje tegen het verkeer in rijdt. Ik kwam niet veel maar wel enige andere fietsers tegen. Ik gebruikte de app maps.me en googlemaps. Naarmate je verder naar het zuiden komt, wordt het traject glooiender. Hoogteverschil maximaal circa 100 m, helling max 8%. Vandaar ben ik met de trein naar Surat Thani gegaan en doorgestoken naar de Westkust, Krabi en Phang Nga en Khao Lak. Aan de westkust was het terrein heuvelachtiger en moest ik meer moeite doen om de onverharde wegen te vermijden.

  • lung addie zegt op

   @Marius,
   deze fietsroute vanuit Prachuap Khiri Khan richting Chumphon noemt de ‘SCENIC’ route en is idd een route met een heel mooi fietspad. Heel weinig verkeer, mooie plekken en volgt zowat de volledige kustlijn tot Chumphon. De route is nog niet volledig klaar, enkel tot Pathiu, maar van hier uit is men momenteel volop bezig met het aanleggen van het vervolg ervan, dus vanaf Pathiu tot Chumphon. Het is wel wat verder dan de beoogde 100km vanaf Hua Hin, doch is een prachtige route om als meerdaagse fietstocht te ondernemen. Onderweg geen enkel probleem voor overnachting.
   Zoals vermeld, nu best in Pathiu rechtsomkeer maken en over een jaartje terugkomen, dan zal de rest van de route tot Chumphon wel klaar zijn. Volgend jaar kan je dan de fiets meenemen op de trein en vanaf Pathiu verder zuidwaarts fietsen.

   • Patrick zegt op

    Hartelijk dank voor de toelichting & suggestie.
    Ik ga het komende week eens verkennen.

 2. Jan zegt op

  Patrick

  Ik gebruik altijd Ridewithgps als ik mijn fietsroute uitzet in Thailand. Je hebt het voordeel dat je streetview tot je beschikking.
  Gewoon je even aanmelden op de site en je kunt routes uitzetten.

  Werkt perfect.

 3. Patrick zegt op

  Hartelijk dank Marius.
  Ik wens je véél – & veilig fietsgenot toe!

 4. ruud tam ruad zegt op

  Ga eens even langs bij SAY CHEESE in Hua Hin. Kunnen ze er je alles over vertellen.

  • Patrick zegt op

   Hartelijk dank voor je reactie & suggestie Ruud tam ruad :)))

 5. Marius zegt op

  @Ruud en @Jan, bedankt voor jullie tips. Ik heb de app gedownload en het hotel/restaurant Say Cheese opgezocht op internet. Ziet er beide goed uit. Zal ik de volgende keer zeker gebruik van maken. Ik heb mijn fiets nu in Krabi staan en ben van plan om er volgend jaar mee terug te fietsen naar Hua Hin.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website