Beste lezers,

Als we vanuit Thailand met Ferry vanuit Satun naar Langkawi (en retour) gaan wordt dan ter plekke een visum geregeld?

We zijn nu in Thailand en hebben geen visum voor Maleisië geregeld. Ons Thaise visum verloopt na 60 dagen. Hoe pakken we dat het beste aan qua visum en verblijf op Langkawi?

Groetjes,

Mariska


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Lezersvraag: Met de ferry van Satun naar Langkawi, hoe zit het met een visum voor Maleisie?”

 1. Sandra zegt op

  Voor Maleisië langkawi geen visum nodig,enkel kaartje invullen en dat zal je bij binnenkomst langkawi krijgen

 2. Nick zegt op

  Haha, geen visum nodig 🙂 Dat is een goeie. Ze droppen je met de boot in het haventje van Langkawi. Daar is een Maleisisch immigration office en daar kan je een visa on arrival krijgen.

  Idd papiertje invullen, paspoort afgeven, wachten en betalen. Zelfde indien je van Koh Lipe of dergelijke komt.

  • Cornelis zegt op

   Zeker, Nick, houders van een NL paspoort mogen 3 maanden in Maleisië blijven zonder visum. In je paspoort wordt alleen de datum van inreis gestempeld bij aankomst. Je informatie dus voortaan even checken…………

 3. Joy zegt op

  Mariska,

  Het is te hopen dat je een re-entry visum voor Thailand hebt, anders krijg je na binnenkomst T. een stempel voor 15 dagen, omdat je over land de grens passeert. Tevens maak je het visum voor de resterende tijd in T. ongeldig door zonder re-entry het land uit te gaan. Denk dus goed na wat je van plan bent.
  groet Joy

 4. Eric zegt op

  Er is ook een een grensovergang op het vaste land ongeveer 25 km van Satun, gelegen in “Taliban” nat.park.
  Grens overstappen naar Malaysia zelf geen papiertje invullen daarna terug naar Thailand wel papiertje invullen.Opgelet zonder Visum maar 15 dagen voor Thailand.

  • Jef zegt op

   Bij het buitengaan uit Thailand, moet je ook daar terzijde van het natuurreservaat het deel van het kaartje dat na invullen op het vliegtuig door de immigratie op de luchthaven in je paspoort zal geniet zijn toen je Thailand binnenkwam, invullen. Je stapt met je paspoort op twee minuten door de Maleisische immigratie links, omheen het kleine gebouwtje en je toont je paspoort bij de Maleier aldaar. Een paar meter verder bij de Thaise immigratie krijg je een zulk nieuw kaartje in te vullen. Indien je geen visum voor Thailand met ‘multiple entry’ hebt, moet je behoudens bijzondere poespas wel binnen de 15 dagen het land verlaten. Althans, zo was het. Vorige week vertelde een niet noodzakelijk betrouwbare bron me, dat nu ook bij binnenkomen over land, een visa on arrival voor 30 dagen zoals eerder slechts via zeehaven of luchthaven zou gegeven worden. Het ging evenwel niet om een Nederlander of een Belg. Check dat echter indien voor jou 15 dagen niet zou volstaan en je geen multiple entry visa voor langere tijd hebt.

   De laatste twintig kilometer naar de grenspost toe, vormen een zeer mooie route. Er zijn ook buiten het voormelde [indien bezocht, te betalen] natuurpark enkele watervalletjes bereikbaar. Gewoonlijk is het een zeer kalme grenspost zodat je slechts vijftien minuten van je voertuig aan Thaise kant hoeft weg te blijven. Toen ik er een jaar of drie geleden was, bleek iedereen aan beide zijden van de grens er ook zeer vriendelijk en behulpzaam.

  • Jef zegt op

   Die grensovergang bij Thale Ban is te Khuan Don (en Wang Kelian in Maleisie), toch goed en wel 40 km van Satun (wegnummers 406 en 4184). Ik was er niet 3 maar wel reeds 4 jaar geleden, toen een zeer goede baan.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website