Lezersvraag: Fedex zending van China naar Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Lezersvraag
28 juli 2013
Beste lezers een vraagje,

Ik heb net een zending spare parts uit China ontvangen. ‘Door to door FEDEX pre paid’.

Nu heft FEDEX Thailand een relatief groot bedrag voor “FREIGHT CHARGE” ook Insurance is er aan toegevoegd.

Dat is naar mijn gevoel onjuist en lijkt op cheating omdat ‘door to door’ is betaalt.

Wie weet hier meer over?

Vriendelijke groet,

Marcus

5 reacties op “Lezersvraag: Fedex zending van China naar Thailand”

 1. Anouk zegt op

  Door to door is een begrip wat open staat voor interpretatie. Voor de 1 betekent dit alle kosten, terwijl dit voor de ander alleen de levering (dus niet bijkomende kosten) betekend.
  In de toekomst kan je het beste een incoterm afspreken. Incoterms zijn afspraken over wie waar voor verantwoordelijk is en wat regelt bij vervoer. Als je wilt dat de leverancier de kosten op zich neemt is DDP of CIF de beste incoterm.

  • ron zegt op

   DDP staat voor delivered and duty paid, een buitenlandse leverancier zal nooit de duty in het land van bestemming betalen. Hier zou moeten staan DDU, delivered and duty unpaid.

 2. Rutger zegt op

  Beste Marcus,

  Zoals Anouk al aangeeft heeft het met de leveringscondities te maken. Naar alle waarschijnlijkheid zijn de overeengekomen leveringscondities vastgesteld op DDU, Duty Delivery Unpaid. Dit betekend dat de verkoper aan zijn vervoersverplichting heeft voldaan, het zogenoemde pre-paid gedeelte, zonder dat de invoerrechten betaald zijn. De invoerrechten en eventuele bijkomende kosten in het land van aankomst dienen betaald te worden door de koper. Indien de invoerrechten reeds door jou betaald zijn, dan zal het een lastig verhaal worden dit achteraf ongedaan te maken. Kijk voor de zekerheid de leveringscondities na op de overeenkomst welke jij hebt afgesloten met de verkoper/producent. Wellicht dat dit je verder helpt. Succes!

 3. Marcus zegt op

  Met leverancier ge-emailed en die is nu ook van streek want dit had niet mogen gebeuren. Ik heb de vraag gestely op de FEDEX site. Denk dat het weer zo’n typische Thaise streek is, ergens weer wat geld uitmelken met kleine kans dat er problemen door ontstaan. Inport duty en VAT is natuurlijk een heel ander verhaal en daar ging het niet om

 4. chris&thanaporn zegt op

  Heb onlangs bestelling gedaan in de VS en is via hun agent in Hong-Kong geleverd in Chiangmai zonder extra kosten en dit stond vermeld op de bestelnota.
  Via amazon bestel ik soms CD,s en deze worden ook kosten all-in geleverd aan huis door Thailandpost.
  Andersom naar Belgie is een heel ander verhaal…………..
  Thailandpost zonder problemen,maar B-post is gewoon hopeloos………………..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website