Beste lezers,

Mijn vriendin komt over twee weken naar Nederland voor een vakantie van 3,5 week. Ik wil haar graag wat van Nederland laten zien.

Zijn er bepaalde bezienswaardigheden in ons land die leuk zijn voor Thai? Zij is in ieder geval erg geïnteresseerd in cultuur.

Graag tips van ervaringsdeskundigen.

Thanxs,

Patrick


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “Lezersvraag: Wat zijn leuke bezienswaardigheden in Nederland voor een Thai?”

 1. chris zegt op

  Ik kan je alleen advies geven vanuit de omgekeerde situatie. Als nederlandse vrienden bij mij op bezoek komen (in Bangkok) en vragen of ik ze wat van Bangkok kan laten zien ga ik naar de meest belangrijke toeristische/culturele attracties (zoals Grand Palace, liggende Buddha, Marble temple, Chinatown) en daarna laat ik ze zien wat IK van Bangkok zo interessant vind. Als ik jou was zou ik hetzelfde doen met je vriendin in Nederland. Je laat haar eerst de toeristische zaken zien (Rijksmuseum, Keukenhof, Amsterdamse grachten) en daarna laat je haar zien wat JIJ van Nederland zo leuk vindt. Ik ben nog nooit teleurgesteld met mijn methode hier.

  • Rob V. zegt op

   Inderdaas hoe ik het ook doe: met mijn vriendin enkele belangrijke toeristen spots bezocht (Keukenhof, Amsterdamse grachten, strand/duinen, bloembollenvelden, Den Haag centrum, …) en daarna oa door Leiden gewandeld, door het Groene Hart wezen fietsen (inclusief bezoek aan een kaasboederij), Openlucht Museum in Arnhem, nog meer natuur wandelingen en stadswandelingen (leuk als er markt is: visje jalen zoals een haring, kibbeling etc.). Mijn vriendin vind de Nederlandse natuur en architectuur prachtig, mooier dan Thailand zegt ze. Ook het Openlucht Museum viel goed in de smaak omdat ze zo de historie kon zien.

   Uiteraard ligt het eraan wat je vriendin leuk vind ik ken ook Thai die hun schouders ophaken bij het zien van kunst en cultuur en die prachtige bouwwerken en natuur straal voorbij lopen (muv dan de Eifeltoren want die moet op de foto). Nu weet ik niet wat je vriendin leuk vind, gooi er een paar diverse toerist hotspots tegen aan ( grachten, molens, bloemen, museum, nederlans eten en drinken) en een paar dingen die jij zelf echt leuk vind om met anderen te doen of te laten zien. Afhankelijk van haar intreses kun je dan kijken wat je nog meer kunt doen, als ze de grachtenpanden in Amsterdam weinig intressant vind heeft het niet veel zin daarna ook stadswandelingen in Den Haag, Utrecht, Alkmaar, Volendam, Maastricht etc. te doen. Plan dus niet meteen je hele agenda vol, hou wat speling met diverse opties zodat je iets kan kiezen voor een “vervolg trip” waar zij duidelijk in geintresseerd is. Mijn vriendin vond de toerist hotspots bijna allemaal prachtig maar de eigen dingen even mooi of mooier (oa ook omdat het dan rustiger is, veel mensen vind ze maar niets: de tour door de bollenstreek vond ze nog geslaagder dan de zeer geslaagde tour aan de Keukenhof)

  • Roswita zegt op

   De Keukenhof zal een beetje moeilijk zijn, rond deze tijd. Het Openlucht museum in Arnhem is een aanrader kun je misschien Burgers Zoo nog aan vastplakken, met de Ocean, Desert, Bush, Mangrove en Rimba. Amsterdam met de rondvaart door de grachten doen het ook altijd goed bij de Thai. En hoe akelig ik het ook vind, Volendam met de bekende klederdracht foto vonden m’n Thaise vrienden ook het einde. De Apenheul in Apeldoorn vonden ze gek genoeg wat eng, met al die loslopende aapjes. Maar het bezoek aan Paleis ‘t Loo maakte dat weer helemaal goed.

 2. De Jager zegt op

  De mijne vond zeehondjes creche in pieterburen erg leuk en ook robben kijken op texel

 3. Dirco wit zegt op

  Zaanse schans , Amsterdam.

 4. top martin zegt op

  Hallo Patrick. Een vrij vreemde vraag van jouw, omdat ik er van uit ga, dat een Nederlander de schoonheid van zijn vaderland zou mogen kennen ?.
  Ik zou je wel de tip geven, ga niet met je Thais bezoek in een (Nederlands) Thai restaurant. Dat wordt een flop in 2 richtingen. Buitendien houden Thais van water-in elke vorm. Nederland heeft overal verbindingen met water. En plan geen grote aktiviteiten na ca. 17:00 uur. Door de jet-lag merkt je vriendin dat het dan eigelijk al 22:00 is (Thai -time). Het jet-lag probleem is een fenomeem dat Thais niet kennen. Thai eten graag vis. Vooral gerookte produkten, bokking, paling, makreel etc. kennen Thais niet-vinden het wel heel lekker. Onze Zeeuwse mosselen is DE hit voor een Thai. top martin

 5. Ad de Brouwer zegt op

  Wat voor Thaise mensen in Nederland ook mooi is, om een dagje naar Giethoorn te gaan wat ze ook wel klein Venetié noemen, en een van de grote Basalieken van binnen te gaan bewonderen, wij vinden hun tempels indrukwekkend, maar hun kijken hun ogen uit van onze kerken en Basalieken.
  Ik heb ze die in ‘s-Hertogenbosch laten zien, en daarna een boottochtje over de Diezen van de Bosch, ze vonden het schitterend, alleen de periode is natuurlijk niet direkt zomers te noemen.
  Verder heb je nog de Zaanse Schans met de mooie molens, Volendam en Marken niet te vergeten, en ga even bij een VVV winkel/kantoor binnen, daar hebben ze vast wel mooie folders en goede tips.
  Veel succes en genieten van dat vele mooie wat we hebben in Holland en/of België, b.v. Baarle Nassau en Baarle Hertog, de ene kant van de straat zie je Nederlandss huisnummers, en de andere kant zie je Belgiësche huisnummers. Zo zie je maar, van alles en nog wat te bewonderen.

 6. Gerard zegt op

  Al enkele keren heb ik een Aziaat naar Nederland laten komen. Allereerst laat ik die persoon mijn eigen plaats en omgeving zien. Vervolgens naar Madurodam, want daar heb je alle interessante bezienswaardigheden van Nederland. Zij zijn dan vol lof en geven te kennen welke boeiende plekken ze willen zien. Daarnaast zijn ze gek op de Efteling
  Veel plezier

 7. Farang tingtong zegt op

  Ik vind het eigenlijk een rare vraag, je bent toch Nederlander dan weet je toch wel wat er allemaal te zien is.
  Maar goed november is wel een verkeerde maand om in Nederland te zijn, Thaise zijn nl gek op bloemen alleen daar is nu nog weinig van te zien.
  De grote steden doen het ook altijd wel goed, genoeg te zien en om mee op de foto te gaan, ook belangrijk i.v.m. bv facebook.
  Maar de mooiste plek van Nederland vind ik zelf toch nog altijd Schiphol, ik weet niet waarom haha.
  Veel plezier met je meissie!
  gr tingtong

 8. ArnoSamui zegt op

  Madurodam, klaar in 1 dag 😉

 9. Harry Breda zegt op

  Rondvaart haven Rotterdam, Delta werken m.n. Oosterscheldesluizen, oude binnensteden van Zierikzee, Middelburg, Veere, enz, idem Breda, Dordrecht, Gouda, Heksenwaag Oudewater, Hoogste kerstboom IJsselstein, sluizen Jutfaas, dijken langs de Lek, Kasteel de Haar, (ten westen van Utrecht, Domtoren, grachten Utrecht, Huize Doorn ( Duitse Keizer), Culemborg via pontveer en dijkopening, markt incl hoogwaterstanden 16e en 17e eeuw links net voor de poort bij verlaten marktplein, deel oude ommuring, Flevopolder in- en uit ( waterniveau tov land te zien), VOC schip, Bastions rondom Naarden, Muiderslot, waterniveau in de afwateringssloten tov land op vele plaatsen te zien in West-Nederland, Efteling, onze NL openlucht markt ( hebben wij dus ook, maar zeer beperkt), TV studio Aalsmeer

  • Tebbes J.D zegt op

   Ik lees nergens het noorden van het land. Ga eens naar Noordpolderzijl. Bijna het uiterste noordelijke puntje van Nederland. Waar dat ligt?? Prov. Groningen, want echt er gaat niets boven Groningen.

   • rori zegt op

    Hmm ook een noordeling zeker. Ik heb het ook gepost. Mijn nu vrouw vond het ook te gek daar vooral het Zielhoes. Vooral bij eb het wad een stuk oplopen en dan zeggen dit is de zeebodem.

   • Harry Breda zegt op

    Helaas, daar weet ik de weg niet, dus dat is aan mensen uit dat gebied om daar iets over te vertellen.

 10. Rori zegt op

  Patrick
  Hangt ook een beetje er vanaf waar jij woont.
  Toen mijn destijds vriendin voor de eerste keer naar Nederland kwam ongeveer volgende zaken bezocht.
  Amsterdam (C&A, Bijenkorf, Peek en Cloppenburg, H&M, Hema = rookworst) Kalverstraat, Dam, Muntplein, Wallen bij nacht, de rest interesseerde haar niet.
  Rondrit gemaakt vanaf Eindhoven: Tilburg, Breda, Roozendaal, Bergen op Zoom, Goes, Ierseke (mosselen), Middelburg, Vlissingen, Neeltje jans, Zeelandbrug, Brielle, Europoort, Maasvlakte, Maassluis, Schiedam, Rotterdam, Kinderdijk (molens), Delft, Den Haag (Ridderzaal, Huis den Bosch, Vredespaleis). Scheveningen, Leiden, Lisse (keukenhof).
  Zaandam (Zaanse schans) Volendam, Edam, Alkmaar (kaasmarkt), den Helder (Texel), De Afsluitdijk, Franeker, Dokkum, Lauwersoog, Schiermonnikoog, Zoutkamp, Eenrum, (Wierdedorp, Mosterdmuseum, klompenmakkerij), Pieterburen (zeehondencreshe), Noordpolderzijl (het zielhoes), Uithuizen (menkemaborg), Appingedam (hangende keukens), Delfzijl, Winschoten (Molenstad), Heiligerlee, Bourtange, Ter Apel, Klazienaveen (veen museum) Emmen (dierentuin), Giethoorn (varen over de ribben met een punter). Nationale park de Hoge veluwe, Paleis het Loo, Oosterbeek, Arnhem (WO II), Slot Loevenstijn, de Biesbosch, centrum ‘s-Hertogenbosch( ST Jan) Arcen (kasteel en tuinen), Roermond (outlet) Maastricht (centrum met Katherdraal), Pietersberg grotten, Valkenburg, Oh ja doe dan ook meteen Aken aan
  Je kan dit in een week doen. Rondje Nederland heeft ze de meeste zaken gezien.

  Afhankelijk waar je woont is wat mijn ervaring is met vrouwen in het algemeen Centr Oberhausen, (grootste mal in Duitsland,) Keulen Dom, Koblens. Luxemburg, Metz (Frankrijk) Parijs, Brussel, Brugge, Gent en Antwerpen. (Mall in Wijnegem)
  Hebben ze bij terugkomst een verhaal . Ik ben in Nederland, Duitsland, Belgie, Frankrijk en Luxemburg geweest.

  • Rob V. zegt op

   Mooi lijst van hoogtepunten al heb je er dan wel behoorlijk te vaart in gezet, zelfs als je naar ik aanneem over in een hotelletje of iets dergelijks overnachtte. Wordt het geen haast werk? Afhankelijk van de locatie heb je toch al snel een halve (uurtje of 3) tot een “hele” (dwz een uur of 6) dag nodig om dat allemaal bij daglicht te doen. Sommige dingen kan ook nog ‘s avonds maar je moet ook nog eten, genieten, rusten (anders ben je gesloopt als je overdag uren rond loopt). Ik zou voor zo’n trip toch iets langer de tijd nemen om er geen gehaaste tour van te maken. Maar dat is mijn persoonlijke voorkeur: liever 3 dingen uitgebreid bezoeken dan 6 dingen heel kort.

 11. Theetje uit Huissen zegt op

  Als het in het voorjaar is de Wonderschone Betuwe met zijn bloesem, in het najaar de mooie kleuren van de herfst.

 12. Theo zegt op

  Rondje IJsselmeer is leuk. Kampen, Urk, Stavoren, Afsluitdijk, Volendam, Noordzee etc.
  Je meisje goed aankleden tegen de koude wind natuurlijk.

 13. Frankc zegt op

  Het is persoonlijk. De opsomming van Rori zou mij volledig uitputten. Maar dat ben ik. Ik denk in elk geval aan Efteling omdat ik dat zo leuk vind, en een slot zoals Muiden, Amerongen of Loevestein. Kathedraal is een goede tip, had ik niet aan gedacht. Enkele oude steden bv Leiden, Gouda, Maastricht of Middelburg. Aken is een goede tip. Een waddeneiland. VOC schip Amsterdam. En verder wil ik naar de grote markt in Brussel en ze wil graag naar Parijs. Ik heb bezwaar gemaakt tegen de weigering van haar toeristenvisum. De IND moet beslissen uiterlijk 24 oktober.. dat was gisteren…heel spannend.

  • Rob V. zegt op

   Fijn dat je nu wat ideeën hebt opgedaan, en dat bezwaar komt vast goed als je de blogs hier op TB over het visum kort verblijf (VKV) goed heb gelezen en dus weet hoe je “vestigingsgevaar / niet voortijdig verlaten van het Schengengebied” en “reisdoel niet aannemelijk” kunt ontkrachten (en de IND / ambassade hier dus niets tegen in kan brengen tenzij ze hun vermoedens kunnen staven met concrete bewijzen). Komt dus wel goed neem ik aan. Eventueel is er ook de site buitenlandsepartner.nl met nog meer info over een geslaagde aanvraag/bezwaar voor VKV alsmede de TEV verblijfsvergunningsprocedure. Ik neem ook aan dat je op de hoogte bent van de (digitale) meldplicht bij de Vreemdrlingen Politie in jouw regio ( politie.nl ). Succes en veel plezier! 🙂

 14. Philip Debaere zegt op

  Patrick,
  Ik zou zeggen, Antwerpen, Gent, Brugge, Rijsel en zo naar Parijs.
  😉

 15. Rori zegt op

  Mijn vriendin is 2 keer 3 maanden hier geweest.
  Maar als je er een beetje de vaart inzet kan het wel hoor. Een rondritje groningen gaat in 2 dagen heel erg goed en dan overnachten in het kleinste hotel in Nederland (Eenrum) heeft 1 kamer met bedstee. Is een geweldige belevenis.
  Een Japanner en Chinees doet Europa in twee weken dus in een maand kun je veel zaken bezoeken in Nederland.
  Oh ja en een vijflanderit vanuit Eindhoven is in 1 dag goed te doen.
  Eindhoven Hasselt, Luik. Bastonge, Ettelbruck, Luxemburg, Metz, Saarbruecken, Koblenz, Aachen, Heerlen EIndhoven. Is heel goed te doen.

  Eindhoven Groningen is ook maar 2 a 2,5 uur maximaal lijkt veel verder maar is echt niet zo ver. Via de D#1 in Duitsland ben je zo vanuit het zuiden in het noorden


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website