Lezersvraag: Wat mag een excursie in Bangkok kosten?

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Lezersvraag
Tags:
5 april 2016

Beste lezers,

We plannen een rondreis naar Thailand en beginnen in Bangkok. We zijn een familie van 5 personen. Een vraagje over het tempelbezoek en Khlong rondtrips.

Zijn die makkelijk lokaal te boeken? En ook betaalbaar? Ik krijg offertes via reisbureau zoals 110.00 euro per persoon voor halve dag tempelbezoek wat me best wel duur lijkt.

Graag vernam ik uw ervaringen.

Mvg

Philippe


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

15 reacties op “Lezersvraag: Wat mag een excursie in Bangkok kosten?”

 1. Peter zegt op

  110 euro pp, dat is meer dan 4000 baht, voor een halve dag tempelbezoek. Erg duur.
  Het spreekt voor zich als u dit boekt via een reisbureau dat die er ook wat aan moet verdienen.
  Je hoeft niets op voorhand te boeken, gewoon ter plaatse ticketje kopen zoals de meesten doen.

 2. nicole zegt op

  Je kan in thailand alles ter plaatse boeken en betalen. Zelf hotels boeken, ed. Als je voldoende Engels spreekt is het allemaal niet zo moeilijk

 3. ruud zegt op

  Het reisbureau zit in Nederland en heeft Nederlandse (personeels)kosten.
  Bovendien moeten zij ook de reis in Thailand betalen en willen ook nog graag wat verdienen.
  Het is mogelijk niet te duur, maar een reisbureau in Nederland kan domweg niet concurreren met een lokale aanbieder.

 4. Christina zegt op

  Plan zelf wat je wilt zien in Bangkok neem een taxi meter en koop een kaartje bij de kassa je bespaart hiermee heel veel geld. Wil je bijvoorbeeld de trein market doen die weer open is reis naar het station van waar trein vertrekt en het kaartje is te koop bij de kassa. Dan ben je voor vijf personen zeg grofweg 500 baht kwijt neem je een excursie dan kost het ongeveer 1500 baht per person.

 5. Singtoo zegt op

  Beste Philippe,
  Dat is extreem duur dat ze dat PER persoon durven te vragen.
  Voor dit prijs kun je een volle dagtoer krijgen met de hele familie.
  Er zijn overal, tenzij je in een afgelegen dorp gaat verblijven, genoeg kleine reisbureautjes die je ook zeer graag allerlei trips kunnen aanbieden.
  Kijk uit voor de klassieke toeristen vallen zoals allerlei bedrijven te bekijken met de bedoeling dat je daar flink wat spullen gaat kopen.
  Waarvan de taxi of tuk driver een leuke provisie gaat ontvangen.

 6. John Chiang rai zegt op

  Als je een Hotel hebt in Bangkok, en een goed tourmagazin,kun je de meeste bezienswaardigheden op eigen houtje ondernemen. De belangrijkste tempel de Wat phra Kaew, Wat Pho,en het Koningspaleis liggen op loopafstand van elkaar,en zijn prima met het openbaar vervoer te bereiken. Zelfs de prijs van een taxi,is in vergelijk tot een geboekte tour peanuts Als je in een tourmagazin kijkt vanwaar de bekende klong rondvaarten vertrekken,neem je gewoon een taximeter,die je precies op deze plaats zal afzetten. Bij het besteigen van de boot,moet je alleen oppassen,dat je de juiste naam van de Operator hebt,die deze klong rondvaart aanbied. Het gebeurt nog wel eens dat je aangesproken wordt door vreemden die bedrog maken met de onwetendheid van toeristen. Ook in het Internet vindt je genoeg informatie van bezienswaardigheden,die je reeds voor je vakantie kunt downloaden,en drukken,zodat je werkelijk voor de stad Bangkok niet aangewezen bent op het boeken van touren,die om een veles duurder zijn,en het zelfde laten zien. Bij andere touren die ver buiten de stad gaan zoals, bijv.de drijvende markt,of de river kwai kun je altijd nog kijken bij de vele Tour Operators,die je in vele hotels,of ook in de stad vind.

 7. Anja zegt op

  Weet niet welk reisbureau je gaat, maar volgens mij wordt je afgelegd!
  Gewoon in Thailand regelen, kan bij ieder hotel maar ee zijn ook veel bookingshops!
  Veel plezier!

 8. Harrie zegt op

  Kijk maar eens op de site van Greenwood een hollands reisbureau in Bangkok

 9. Rene Martin zegt op

  Met 5 personen zullen ze wel een busje hebben geregeld waardoor het zo duur is. Nadeel van dit soort vervoer is dat je vaak veel tijd in de file’s doormaakt. Misschien een beter idee om per BTS het grootste gedeelte van je reis te doen en een gedeelte per taxi. Kost beduidend minder en ik denk dat de toegangskaartjes zeker niet zo duur zijn maar jullie gaven niet aan waar jullie precies heen gaan waardoor het moeilijk is om hierop in te gaan. In ieder geval veel plezier in Bangkok.

 10. Léon zegt op

  Beste Philippe, als je een (onbegeleid) bezoek wil brengen aan een van de vele tempels, dan zou ik er op eigen gelegenheid naartoe gaan. Dat hoeft maar weinig te kosten en is veel leuker. Ga bijvoorbeeld naar de meest indrukwekkende, de Wat Arun, en neem daarvoor de ‘gewone’ veerboot over de rivier Chao Phraya. Spotgoedkoop. Ga na het bezoek aan de tempel terug naar de aanlegsteiger van de veerboot; daar zijn er diverse aanbieders voor een longtailboot tripje door de klonghs. Die mannetjes komen trouwens vanzelf naar je toe met een aanbod. Maar ze willen de prijs liever pas noemen als je al in de boot zit… Laat je dus niet de eerste de beste boot inpraten tegen een onduidelijke prijs. Loop eerst wat aanbieders langs en onderhandel daarna met een daarvan over de prijs (een boot exclusief voor jouw gezin). Zo’n tripje duurt normaliter een uur. Veel plezier!

 11. Walter en Ria Schrijn zegt op

  Beste Philippe, het beste is contact op te nemen met Teya van “Teya Thailand Tour Guide” (FB). Zij is zeer ervaren, professioneel en betaalbaar. Wij en nog vele anderen hadden in feb een zeer goede en leuke ervaring. Je mag als referentie rustig onze naam noemen. Veel succes gewenst en doe haar de groeten van ons.

 12. NicoB zegt op

  Voor 110 Euro, is ongeveer 4.000 bath, kun je makkelijk de hele 5 persoons familie exclusief met een Van voor een hele dag van attractie naar attractie laten rijden, thuis voorbereiden wat je wilt zien en je kunt het de Van chauffeur prima uitduiden. Andere mogelijkheden zijn hierboven al genoemd.
  Veel plezier.
  NicoB

 13. Ingrid zegt op

  Google is je vriend geld ook voor het plannen van trips. Zoek lekker uit waar je heen wilt (is al leuk om te doen) en zoek dan op Google maps de locatie op. Kijk of je er via MRT, BTS of de kanaaltaxi in de buurt kunt komen. Is al leuk opzich en een stuk goedkoper.
  Wil je een klongtocht gaan doen even flink afdingen bij één van de schippers, wat al een sport op zichzelf is in Thailand, en laat je lekker rondvaren met zijn vijfjes.

  Heel veel plezier met plannen en geniet van jullie verblijf in Bangkok en Thailand.

 14. Boy zegt op

  Beste Philippe,
  De meeste tempels kan je zelf goed regelen. Zoals het paleis, net er achter heb je Wat po. Bewaar de entree bewijs van de paleis deze geef je gratis toegang tot twee andere musea / bezienswaardigheden in het District Dustin.
  Wat je ook kan doen is bijvoorbeeld enkele youtube video bekijken van Mark Wiens hij heeft een special gemaakt over 12 dagen Bangkok onder andere de floating market met daar een boot tocht voor 50 bath Per persoon.

  Hier een link met een van deze youtube film.
  https://www.youtube.com/watch?v=BCC-_HuC8zQ

 15. henk zegt op

  Een van jullie 5 zal wel een slimme telefoon hebben. Schaf een Thaise (net) sim kaart aan en ga op Eigen gelegenheid naar de attrakties waar je heen wilt. Google maps is je vriend.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website